Utvalt: Byggfabriken

byggfabriken5-copy.jpg

Under processen när det gällde alla val till huset surfade jag massor på sidor som hade dörrtrycken, dörrar och annat smått och gott för inspiration. Ett av stoppen var Byggfabriken. Nu har de uppdaterat sin sida med många fina inspirationsbilder och en mer modern webbshop. 

byggfabriken1-copy.jpg

Ett tag skyllde vi på att vi var nyinflyttade, men nu är väl det frikortet passerat med råge. Huset har länge saknat en nummerskylt, men nu skall huset få siffor i julklapp. Byggfabriken har fri frakt fram till nyår, så det är läge att passa på nu om man har tänkt att införskaffa något.

byggfabriken2-copy.jpg

Även om vi nu bor i ett nybygge, så kan jag inte låta bli att dras till den klassiska estetiken som finns i gammalt. Det är helt enkelt något alldeles speciellt med ett hus som har varit med ett tag.

byggfabriken4-copy.jpg

Sådana här miljöer slukar jag med hull och hår. Vackert helt enkelt. Och även om vi har valt förnicklat och rostfritt ett tag nu, så känns mässingen på ingång igen.

byggfabriken-copy.jpg

Man skall egentligen köra på när man väl flyttar in. Sedan blir de där tillfälliga lösningarna ståendes. Vår hall är sådan. Barnen huserar i groventrén med alla sina persedlar som tur är. I huvudentrén hänger vi vuxna våra ytterkläder – på en icketjusig sak från IKEA. Hallmöbler är dyra och vi har inte riktigt hittat någon som vi tycker om helt och fullt. I går tittade jag på Byggfabrikens funkishylla. Jag gillar den. Den är enkel och estetiskt tilltalande. Jag köpte även en pannå med några bokstäver till som jag tänkte göra något av.

byggfabriken3-copy.jpgVackert, vackert…byggfabriken6-copy.jpg…vackert, vackert.tweetman.jpg

Granen är i alla fall inne i huset i vår vackra julgransfot från Twetman & co. Sedan blev det klassiskt ormbo av julgransljusen när tålamodet tröt för Henrik. Får vi aldrig klä granen? Dags att ta saken i egna händer. Ut med alla ljusen i en härligt trasslig hög, krasch av några lampor – och pannkaka av allt naturligtvis. Vi lär få införskaffa en ny ljusslinga i eftermiddag. Sedan skall alla fina egentillverkade saker upp i granen :)!

Trevlig fjärde advent!

Bilder: Byggfabriken och Twetman & co.

8 comments

  1. Åh visst är det svårt ibland att bestämma sig för vad man vill ha till sitt hus, jag klurade länge på hus/fasad siffror jag med, några inhandlades i början men kom aldrig upp…just nu är jag iallafall toknöjd med vår lösning:) Det ska givetvis bli spännande och se vad ni köpt i julklapp:) Hoppas granen blir fin, vår får tina en stund till:) Ha en fin fin fjärde advent såklart! Kram Mia

  2. Hej!Jag måste bara säga att jag gillar dina blogg! När jag blir lite mer modig ska jag offentliggöra min… Kram!

  3. Här har det inhandlats både gran på dryga 3 meter för att fylla takhöjden och en del second hand pynt! MEN var är foten???? Samma fråga i år igen eftersom vi har hunnit flytta ännu en gång!Kan inte annat än hlla med om att klädhängaren i hallen är enormt tjusig (kan vara för att vi har den med!?!?!)Glad 4e advent!KramKlara

  4. Hej,åhh du har sån tilltalande inredningsstil. Like it.Gällande den där funkishyllan till hallen så finns det ju nästan en liknande på ikea…som inte alls är menat som en hylla i hallen utan finns på köksavd tror jag det är. Vet du vilken jag menar?

  5. Byggfabriken…underbart! Vi håller på att renovera och har köpt jättemycket i funkisstil här, badrumsgolv, handtag, klädhängaren som du visade, en underbar gammaldags kran till köket…m.m.Ha en god jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published.