21 december

minijul2.jpg

Ett par meter från vår överlastade gran regerar min jul lite mera. Det är den gamla goda principen Less is More. Men jag antar att det är själva kombinationen som gör det ;).

minijuled.jpg

Även om jag tycker så mycket om de vita amaryllisarna, så är det nästan ett måste med röd färgprakt till julen. Nu står tre djupröda snittamaryllis i min golvvas. När vi eldar bär jag bort dem, annars storknar de garanterat.

minijul1.jpg

My Donna vakar över oss i juletider. Enkelt och stilla och maxat och överfyllt – i en salig härlig julblandning!

8 comments

  1. Jag kunde inte heller motstå röda Amaryllisar även om jag helhjärtat gick in för en vit jul i år!Ett tips på tal om blommor; i helgen köpte jag extremt billiga orkidéer på Klippet (nedanför Priso), jättefina tvåstänglade för endast 49 kr/st. De jag köpte var bland de finare orkidéer jag någonsin sett faktiskt, riktigt maffiga med många blommor och knoppar.

  2. Sofia: Det är något speciellt med jul och rött – såklart 🙂 Nämen! Maken skall till huset och julhandla lite mat idag. Jag kanske kan övertala honom att ta en tur neråt för att köpa fina blommor då! Tack för tipset!

  3. Vit amaryllis är underbart vackert – men det är ju jul och då får gärna lite rött komma in. Om mina inte hinner slå ut blir det röda snittvarianter från den lokala blomsteraffären.

  4. Vitt eller rött? Jag stod själv i valet och kvalet. Men vårt hem klär i färg så det fick bli tre röda amaryllisar i kruka. Sitter och tittar på dem nu – en hinner nog nästan fram till jul. Önskar dig en fin jul. Tack också för din kommentar på min blogg. Fastän vi bor helt underbart i stan med utsikt över takåsarna, kan jag också längta efter att bo i ett hus jag byggt själv, där rummen är anpassade efter ens egna önskemål och drömmar – som ert 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.