Must

julmust.jpg

Jo visst – numera har vi det ståtligaste av tomteservettställ på julbordet också – direkt ursprungen träslöjden. Mammas finaste julklapp – såklart. Det stora julbordet tar vi efter Kalle Anka tillsammans med morfar och mormor, men lite avsmakning slank ned till lunch. Anders hade köpt hem julmust efter att ha läst julmusttest. Japp, han älskar sådana tester och är ett mottagligt offer för testvinnare. Jag har inte druckit julmust på år och dar´, men se det här var något helt annat det. Tydligen är Zeunerts välkänt i matkretsar, men för mig är det en nyhet. En vuxenjulmust med karakteristisk smak. Anders dricker julöl till stora julbordet, så jag har övertalat honom till att ge mig den återstående flaskan.

7 comments

  1. Mamamekko: Jag tycker att vanlig must är alldeles för sötsliskig, men den här är något helt annat. Jag gillar själva mustsmaken dock, så det kändes kul att få den igen utan sockerchocken! KramLinruz: Jag tyckte mycket om den och är glad att ha hittat en must som jag gillar. Vi köpte den lokalt på Priso. Kram

  2. Den musten har funnits på vårt bord i år också. God smak av kola och är god att blanda med öl (något jag inte är så förtjust i annars). 🙂

  3. Här i Norrland är musten känd och ett måste på vårt julbord.Kul att den hittat till er i söder också!God Jul i efterskott!

Leave a Reply

Your email address will not be published.