Låt spelet börja

seochlar.jpg

Tomten kom med ett stort couronnespel igår till barnen. I yngre dagar spelade jag och min bästa vän couronne i hennes källare. Jag förlorade nästan alltid. Men jag minns det ändå av någon anledning som en trevlig sysselsättning. Lite googlande ger vid handen ett anrikt spel benämnt Carrom där man skall få ned träbrickor i hörnen. Vi har en vanlig variant med ringar och små köer från den stora leksaksaffären. På Henriks sexårs har de ett litet minibiljardspel och det är bara att konstatera att sonen har väl hand om såväl klot som ringar. Se och lär säger han skoningslöst till mig sin tappert kämpande mor innan han ger mig storstryk i spelet. Men ändå – ett mycket trevligt familjenöje som rekommenderas varmt! Det passar extra bra en dag som denna då vi liksom såsar runt i nattlinne och pyjamas och gör vad som faller in för stunden. En perfekt juldag med andra ord.

 

4 comments

  1. Se och lär! ja….Det låter kul, jag spelade någon gång på fritidsgården men har inget själv. Jag tycker att det låter kul! Jag gillar ju biljard också. Här hemma har sonen och jag byggt med Lego. Han är lite väl snabb och tittar inte alltid så noga på ritningen, så mamma gör bäst i att vara med en stund, om det ska bli rätt 🙂 Så då blir det fortfarande jag som får säga se och lär.

  2. Nilla: 🙂 Det är faktiskt jättekul! Det är skoj med ett spel där alla kan vara med och ha utbyte oavsett ålder. Vi har också Den försvunna diamanten som väntar och Magilabyrinten som har fått bra recensioner. Jag gillar att spela oavsett om jag vinner eller förlorar. Skoj med Lego – jag känner igen det där med att läsa instruktionerna… Tack detsamma! Jag fick en faslig blogglust nu när ledigheten kom. Nu blir det holiday-bloggning när andan faller på. Och det har den gjort ganska ofta redan 😉

  3. Apropå spel så har vi en julklapp kvar att öppna. Jag sa att vi öppnar tillsammans med faster när hon kommer och hälsar på imorgon. Barnen har haft fullt av sina leksaker tror jag för att ens komma ihåg att det fanns en klapp kvar hemma under granen… Det är ett Barnalfapet.

Leave a Reply

Your email address will not be published.