Nyårssvep

nyarssvep-copy.jpg

Farväl 2009. Välkommen 2010. Festligheter och fanfarer. Nostalgi och tillbakablickande. Förhoppningar om framtiden.

nyarssvep1-copy.jpg

Klockan klämtar i iskalla vinternatten. Ett helt nytt decennium väntar. Arne Jacobsen/Rosendahl.

Lite stämning i uppbrottstider. Ett av de bästa klippen (med en dubbad touch) från ettan. I vår är det dags för nummer två. Denna avskalade version av Robert Burns klassiker är något extra tycker jag. Sniff – och moving on.

nyarssvep3-copy.jpg

Isande kyla ute i vinternatten. Iittalas nylansering föreställer daggdroppar, men passar fint in i ett vinterlandskap också. Mitt första tillägg till önskelistan på det nya året.  Kastehelmi via Elle Interiör.

Lite pampigt skall det väl vara den där sista dagen på 00-talet. Kungligt fyrverkeri således.

nyarssvep5-copy.jpg

Snart sätter vi upp alla våra nya almanackor. Min vackra består av siffror från fasader i Stockholm. Det är nog en av de finaste som jag har hängt upp genom åren. urbnCal av Jollygoodfellow.

Före barnen låg man naturligtvis i soffan hela nyårsdagen och tittade på klassisk television. Man släpade sig möjligen ut framåt eftermiddagen för att köpa en pizza. Nu är livet ett annat. Bättre på många sätt såklart. Jag kommer således inte att ligga i soffan och titta på Mad Men-race i kanal nio hela nyårsdagen, men som tur är så finns det ju hårddiskar att lagra saker och ting på. Exergian.

Förra året hade vi braspicknick med hämtmat på den lata nyårsdagen. En ny tradition så god som någon. Och ett och annat öga måste titta på klassikern Ivanhoe såklart. Ett nytt år utan Anthony Andrews känns lite fattigt.

Nyårsfestligheter är ett klassiskt tillfälle att vädra den lilla svarta. Net A Porter erbjuder en skoj läsning om historia och nutid för the little black dress. Ikonen nummer ett är för alltid Audrey Hepburn i Breakfast at Tiffanys.

nyarssvep10-copy.jpg

Det enda nyårslöftet som egentligen behövs – eller hur :)?! Var snälla mot er själva nu. Det är inte alltid läge att dra igång stora förändringar mitt i mörka vintern. Att plussa lite goda ting räcker – det kommer ljusare tider sedan.

nyarssvep12.jpg

Ett nytt år väntar runt hörnet. Jag tror att det kommer att bli bra. Jag ser fram emot att fortsätta utveckla bloggen. I april firar mitt lilla skötebarn fyra år. Jag hoppas att Ni fortsätter att följa mig framöver. John William Waterhouse: The Crystal Ball 1902. Bild nedan med välgångsönskningar i kvistar: Sköna hem.

nyarssvep14-copy.jpg

Jag tillönskar er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR! Kram Weronica

signature

26 comments

 1. Ett riktigt Gott Nytt 2010 till dig också! Tack för ett fantastiskt bloggår, Du sprider enormt med glädje och inspiration 🙂 Keep up the good work…Bästa hälsningar,Sofia

 2. Ett härligt avslutande svep för året!Iittalas nylansering är barndom för mig. Tänk att vissa saker alltid kommer igen. (Eller om det är så att dom aldrig försvinner egentligen…)Hur som. Vackert, när man ser det igen med vuxna ögon!Ett gott slut till dig, och framförallt ett fantastiskt Gott Nytt 2010!Jag ser fram emot att följa din fina och inspirerande blogg även kommande år!

 3. Ett nyårssvep så fint som något!Jag går ingenstans, jag sitter här och fortsätter att följa dig och inspireras av dina ord, bilder och sammansatta plock av alla de slag. Jag är dig trogen. :)Men att vi snart funnits här i fyra år – det kan jag nästan inte tro. Fyra år?!Jag ser också fram mot uppföljaren och även denna gång har jag tänkt försöka lura med min man som sällskap i biostolen. Frågan är om han går på det igen – förra gången var det han och två till… inte helt straighta män i salongen. Nä, det får lov att bli en väninna intill denna gång. ;)Jag är förberedd med en krok och idag hänger jag upp min übersnygga kalender. Jag håller med – den snyggaste ever!Daggdropparna finns hos mina svärföräldrar och de är så fina med sin nästan glittriga effekt. Kul att de kommer tillbaka!Nyårslöften har jag hoppat de senaste åren – lite klokare blir man allt med tiden – men att fortsätta i samma anda som föregående år känns bra nog det. :)Jag önskar dig ett gott slut och ett gott nytt – fina “mamma W”. För det var ju så du kom in i mitt liv och på något sätt alltid förblir. :)K R A M !

 4. Gott nytt år till dig också! Jag har haft mycket nöje av din blogg under året som gått och du är också en av anledningarna till att jag hittat tillbaka till mitt eget bloggbehov som försvann helt under våren!Hoppas att 2010 blir ett fint år för dig och din familj! Kram Ingela

 5. Åh, det där Iittala glasföremålen älskar jag. Så bländande vackra i sin enkelhet! Min mormor hade såna och jag kommer definitivt införskaffa några fat eller skålar i serien. Det ska bli fint att följa din blogg även nästa år!Gott nytt år till dig och familjen!

 6. Gott Slut på dig också! Tänk att det har gått ett år igen. Märkligt vad tiden rusar fram.Jaha så de där snygga skålarna svärmor har är Iittala, såklart, förklarar varför jag alltid gillat dem ;)Måste btw berätta att jag drömde härom natten att jag var och hälsade på hos dig i din stad och ditt hus. Huset såg naturligtvis inte alls ut på samma sätt, men det är ju sådant som drömmar bjuder på!Du hade ivf ett helt underbart kök med gigantisk AGA-spis a la Melker :)kram//M

 7. Ett riktigt gott nytt år till dig också Weronica! Självklart fortsätter jag år 2010 på min inslagna bana som daglig besökare här på din alltid så inspirerande blogg!

 8. Härligt nyårssvep Weronica! :-)Fina svärmor har dessa Ittala tallrikar och skålar….Jag är så glad att de har nylansering av dessa – ett köp under kommande årär det garanterat för mig. Svärmor har varit svårflörtad ;-)Måste instämma med de allra flesta här ovan – du ger så mycket inspiration och det är ett sant nöje att läsa dina kloka ord och även att se dina fina fredags- och måndagssvep.Jag kommer att fortsätta följa dig under år 2010 och ser fram emot alla nyafina inlägg och samtidigt vill jag passa på att önska dig och din familj ett Riktigt Gott Nytt År!KramAnna

 9. kul att läsa dina förväntningar på 2010 🙂 Jag ska forstätta att följadin blogg, jag gillar dina fredagssvep som inspirerar.Gott Nytt År !!varmavinter hälsningar från Åsa

 10. Hej och Gott Nytt År!! Jag har nyss hittat till din blogg, som jag tycker är jättehärlig!! Jag har själv nyss börjat blogga och kan i princip inget, så jag har skickat runt frågan lite..Hur gör man så fina collage med bilder och text som du gör? Kan du ge mig några tips? Skulle bli väldigt glad.Hälsn. Chatarina

 11. God Forstättning på det nya året tjugohundratio! Ser fram emot ett nytt år och många härliga svep och inlägg från dig:DAppropå Iitalas nylansering så är det hög igenkänningsfaktor här hos mig, inte så länge sen jag plockade fram mammas gamla glasunderlägg från den serien och la på vårt vardagsrumsbord. Kul att höra att de gamla underläggen återigen är helt rätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *