Se vardagen: 6 januari

6januari-copy.jpg

Så otroligt skoj att få sådant gensvar på ett inlägg! Vardagsfotografering tycks slå an en sträng hos många. Det finns så många duktiga fotografer att inspireras av på nätet – några av de som jag har följt längst och som är förebilder när det gäller att fånga det lilla är Mikaela och Diana . För mig handlar utmaningen mycket om att just fotografera. Att ta fram kameran. Att koppla på bildseendet även när det gäller små saker. Och att sluta tänka på konflikten att jag blir en iakttagare och en observatör genom kameralinsen istället för en deltagare. Mitt nya ledord är att det är bättre att göra. Sedan får man ta de filosofiska frågorna i efterhand.

6jan1.jpg

I dag åkte granen ut. Anders blev helt plötsligt makalöst trött på granen som vägrade att dricka vatten. Så nu är den borta. Även om jag hade tänkt att vi skulle ha kvar den lite till så känns det i vanlig ordning – befriande.

6jan2-copy.jpg

Det här jullovet går till historien som det mest lata någonsin. Oj vad vi har sovit allihopa. Oj vad vi har vänt på dygnet. Och oj så plågsamt det kommer att bli i morgon 06.30. Men ack så fröjdefullt det var medan det varade!

signature

15 comments

  1. Vi har ytterligare en dag att träna på. Ikväll blir det natti natti redan kl 21 och så väckning imorgon som om det vore skola. Jag följer din utmaning med spänning. Min utmaning är ngt av det omvända – jag ska försöka fota lite mer proffsigt och med snygga kompositioner och mer planerat. Får se hur det går 😉 God fortsättning!

  2. Granen på väg ut här med och jag tvekar om jag ska ta tomtarna också… Skulle vara skönt att ha dem borta när vi kommer hem från en minisemester i fjällen på söndag.

  3. Här åkte granen med uti dag. Har ju varit på gång ett tag nu men först nu fick vi tiden att räcka till tillsammans maken och jag.Sorgligt med slutet på lovet men vi får en dag till då första dagen börjar med studiedag(dessutom är det ju sjukstuga här hemma med.)Gillar dina bilder idag.Kram Lina

  4. Haha..samma här. Vi sover längre för varje dag. Börjar jobba först på tisdag så jag har några dgr på mig att vända tillbaka..vilket otroligt vackert påslakan!! Vart har du köpt det???

  5. Anna: Så smart att vara förutseende och liksom öva 🙂 Det har vi inte gjort här, så det lär bli brutalt i morgon! Men, men på något sätt känns vardagen välkommen ändå nu. Allt har sin charm i vanlig ordning. Spännande med din utmaning! Jag vill bli bättre på den typen av bilder också. Man vill mera hela tiden ju mer man håller på. Och det är nog fördelen med att fotografera mer – det blir liksom spinoff över hela linjen – hoppas jag i alla fall ;)Fröet: Tomtarna åkte på nyårsafton här. Nu har vi lite vintrigt pynt kvar och stjärnor och ljusstakar få stå ett tag till. Man behöver allt ljus man kan få just nu! Ha en fin semester!Linruz: Tack! Skoj att du är med! Sjukstuga, aj, aj. Krya på er å det snaraste! KramAnna: Ja, jösses. Hur mycket kan man sova egentligen? Nu är barnen större också och de sover också länge – och är även uppe alldeles för länge på kvällen för den delen 🙂 Påslakanet gillar jag mycket. Det är Nansos klassiska blomstermönster Paulakukka som vi har i både rött och blått. Nansos grejer har jättefin kvalité, så också lakanen.

  6. Underbara kort och vilken rolig utmaning du har den ska jag följa med spänning jag med..kasnke att man hakar på någon dag;) Hoppas ni mår bra, kram Mia

  7. Jag fastnade så för ditt inlägg om att fotografera vardagen mer, att jag idag har startat Projekt 365! Min ambition är att fånga vardagen, varje dag! Vi får se hur länge det håller… :)Jättefina bilder på er julgransplundring! Vår gran sörplar glatt i sig lika mycket vatten fortfarande, så jag har inte hjärta att kasta ut den! :)/Sara (www.sarakristoffer.com/hus)

  8. Maya: Jag har köpt dem från Wardrobe Stockholm. Det är Nanso. Jag köpte även en del från numera nedlagda Unik Design. Jag vet inte riktigt vem som säljer Nanso-lakan online nu. Tips mottages tacksamt!

  9. Ett vackert fotografi kan känna atmosfer att kuvert platsen.Sängen är valnöt?. Bella harmoni , säng och sängkläder(*^.^*)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *