Fredagssvepet: Vecka 2

Nu kör jag igång igen med mina fredagssvep. Det blir i vanlig ordning en blandning av högt och lågt, vackra bilder, tips, trender, desserter, filmer, böcker, helgstämningar med mera. Håll till godo!

3fredag12-copy.jpg

Denna gång börjar vi med det stora och det svåra. Morgontidningen som låg på bordet i morse. Haiti. Skadade barn. Anna frågade och frågade. Och fick inte riktigt ihop det. Hur kan något vara så – hemskt. Jag bestämde mig i veckan för att vår familj skall bli fadder till en flicka genom Action Aid. Alla kan vi hjälpa till med något litet i alla fall.

3fredag3-copy.jpg

Jag skrev lite om trädgårdsinspiration i måndags. En sida som är väl värd att besöka är Ulriksdals Slottsträdgård. De har en fin blogg som sätter en i rätt stämning när det gäller växter och trädgård. Rekommenderas! Vacker bild på ljuva pärlhyacinter från Ulriksdals blogg.

3fredag1-copy.jpg

H&M Home lanserar kampanjen Inspired by Nature. Jag gillar det tryckta bladmotivet på kudden ovan. Ett tidigt vårfynd för 49.50.

3fredag9-copy.jpg

På tal om klassiker. Adlibris har en klassikerklubb där Eva Bonnier väljer ur litteraturskörden. Det aktuella erbjudandet innehåller två böcker av Janet Frame som jag tidigare har skrivit om i olika sammanhang till ett väldigt bra pris. Jag kommer att klicka hem det. Filmaffisch för Jane Champions filmatisering av Frames självbiofrafi.

3fredag6-copy.jpg

I går hittade jag som tur var några skrynkliga värdecheckar från Åhléns som snart passerade utgångsdatumet. Jag passade på att använda dem till den kokbok som stått överst på min önskelista sedan den kom ut. Bergenströmarna kan sin sak. Det är en tjock och gedigen bok med kvalitétskänsla rakt genom. Och i min giv att konsumera mer frukt än praliner på kvällarna, så ger framsidan en inspirationskick bara genom att ligga på bordet. Vackert och krispigt fräscht.

3fredag8-copy.jpg

I veckan kom nya Elle i brevlådan. Det är inte det magasin som jag hoppar högst av glädje av, men det här numret var bara så rätt inspirationsmässigt just nu. Det är jeans i parti och minut. Jag skippade hela grejen med dyra designerjeans med blingade bakfickor, men nu känns det bara helt rätt igen. Jag känner mig inne i ett rejält skifte gällande inspiration. Och det känns just – väldigt inspirerande :)!

3fredag7-copy.jpg

Lindex underklädeskampanj är i vanlig ordning fotograferad av Jimmy Backius. Det är ju omöjligt att inte tänka Mad Men när man ser detta. Det är strumpeband all over och rejäla trosor. Inget för varje dags bruk, men det är fint.

3fredag5-copy.jpg

Vanessa Paradis i reklam för Chanels nya läppstift Coco Rouge och Chanels vårnyheter på nagellacksfronten. Krispigt. Ljust. Pastelligt. Vårigt.

3fredag4-copy.jpg

Här är den mest omskrivna väskan sedan en tid. Jag tycker mycket om den sedan första titten i höstas. Om jag skulle investera i en väska just nu – och det skall jag definitivt inte – så skulle det bli Alexa från Mulberry.

3fredag11-copy.jpg

Nya tider. Nya dofter. Jag har fortfarande inte provat några av Fresh:s produkter, men de lockar ack så mycket.

3fredag10-copy.jpg

Lite brytningstid. Lite melankoliska stämningar. Ut med det gamla och in med det nya. Typ. Jag lyssnar på Elvis och kommer faktiskt ihåg att njuta av vintern som är precis utanför fönstret precis just nu.

3fredagssvep-copy.jpg

För snart väntar andra tider. Tulpanens dag firas i dag. Blomsterfrämjandet lanserar sin sida Tulpanguiden. Vackert! Bild från Tulpanguiden.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

20 comments

 1. God fredag!Jag gillade oversized Alexa från Mulberry. Bara 1000 Euro, enligt shop online.40 cm svart Elefant fick just följa med mig hem från Tennet på lunchen. Det blir en kudde till helgen att sy.KRAM!

 2. Happy Friday Weronica!Jag tycker oerhört mycket om dina fredagssvep. De är så inspirerande att läsa. Precis som du har gjort är det oerhört viktigt att hjälpa och vi kan alla dra vårt strå till stacken. Fint initiativ att bli faddrar tycker jag!Hoppas nu att du fortsätter att njuta av vintern utanför (skrev om det i min blogg tidigare idag) och att du njuter av tulpanerna!KramNettan

 3. Trevlig helg!Jag har fingrat på, men ej lyckats få hem Bergenströms nya bok men det är väl värt sitt köp alltså?? Undrar om inte även jag har en Å-kupong ligger….Jag köper aldrig Elle, aldrig faktiskt. men de ska verkligen ha cred för sina vackra framsidor. Jag stod vid tidningshyllorna på förmiddagen och utan tvekan fastnade min blick på Jennifer Aniston. Och jag håller tummarna att mannen kommer hem med en bukett tulpaner idag, helst utan hint från mig innan. Vad är oddsen?//M

 4. Det doftar vår om veckans svep. Den nedersta bilden är SÅ fin. Härligt! Ska genast kika in på Ulriksdals sida och jeans ser jag gärna mer av. Glad att jag sparat gamla kavajer, kjolar och klänningar för jeansets återtåg. Något säger mig dock att jag kommer att köpa nytt istället. Blir ju oftast så. 🙂

 5. Härligt svep med vårkänsla! Bilden på pärlhyacinterna från Ulriksdal tycker jag mycket om. Ögongodis! Bergströmaras efterrättsbok är så fin, den gav jag min mamma i julklapp (kanske mest för att jag gillade den så mycket själv). Spännande med klassiker och filmatisering av dem. Förra helgen såg jag Bright star på bio, så vacker!Trevlig helg!

 6. Som vanligt ett underbart svep, som summerar vad som pågår. Härligt med tulpaner och vårblommor! En skön helg önskar jag dig!

 7. Vilket ljuvligt, vårigt fredagssvep! Janet Frame är en av mina stora favoriter, som det verkar vara dags att återkomma till…jeanstjej är jag och kommer att förbli och finns det något vackrare och mer hoppfullt än vårblommorna!?Tack för inspirationen — tycker om blandningen av djupaste allvar och ren och skär njutning! Ha en skön helg!Anna

 8. Hej, tack för dina underbara fredags-och måndagssvep – I love them!!Har själv köpt kokboken Sött, sweet, dulce och jag tycker att den är helt lovely.Ha en trevlig helg!PS det är vecka 2 nu, fortfarande.

 9. Jimmy är helt fantastisk! Vilka bilder à la Mad Men som inte kan förträngas!!!!Trevlig Tulpanens dag! Säger man så????TACK för dina inspirerande fredagssvep!KramarKlara & the colours

 10. Jag fick boken Sött Sweet Dulce i julklapp och den är verkligen helt fantastisk! Är ett stort fan av alla Anna och Fannys kokböcker. Grymt snygga bilder och goda, hyffsat lättlagade recept. Än så länge har jag bara testat Creme Brülen och den var riktigt smarrig. Den sista bilden i svepet är verkligen så vårig! Även om jag gillar vinter och snö börjar vårkänslorna krypa fram så smått. Ha en skön helg! /Sofie

 11. Åh visst är “Alexan” är underbar. Jag står trea på kö hos NK/Mulberry i Göteborg och hoppas få min oversizade dito innan Formex. Den ska levereras innan januaris slut. Grymt bra med axelbandet också. Bayswatern jag har nu ger lätt armkramp och Messengern är lite för liten för alla papper man får med sig från montrarna. Kommer du dit? Ses vi där?Kram!

 12. Jättefint svep! Du lyckas varje gång.Åh, den där väskan! Jag har alltid varit inställd på en klassisk bayswater, men nu har jag bestämt fått en ny Mulberry-favorit…bara att börja spara.

 13. Vad roligt att du skrev om vår blogg! Tyvärr så har vi lagt den på is och valt att fokusera på vår Facebooksida – där lägger vi ut snarlikt innehåll som i bloggen, om än i kortare format.Du och dina läsare är varmt välkomna dit!AnnaKarinSlottsträdgården Ulriksdal

Leave a Reply

Your email address will not be published.