Svärmorstunga

16januari-copy.jpg

Det blir mycket blommor nu, men det är lite av en sådan period. Man plockar om hemma och får ny inspiration. För mig handlar det mycket om säsonger. Nu känns det roligt att ta in växter inne. Sedan blickar man mera ut mot trädgården. Nu har min omtalade svärmorstunga kommit på plats. Det är barndomsnostalgi. När vi var små gick vi och fingrade på de där vassa bladen. Nu känns den helt rätt igen – i Mad Mens konstorsmiljö – och i mitt arbetsrum :).

signature

12 comments

  1. Det ser ju läckert ut med en svärmorstunga i ditt rum, med din tapet och dina tillbehör! :-)Jag kan mycket väl tänka mig att ha en, jag vet bara inte var den kommer till sin rätt här…

  2. Designing good life: Ja, det är väl något av det bästa med dessa klassiska gröna växter. De är inte så kinkiga som många andra. Just den här är en tålig sort har jag fått besked om :)Nilla: jag ser dessa tungor överallt nu, bara för att jag tittar. Jag har precis snyftat mig genom Broarna i Madison County och vad stod där i en diner om inte en hel rad med svärmorstungor. Man ser helt klart vad man vill se :)Solåkra: Min mamma har försökt att få mig att inse växtens storhet tidigare – speciellt på den tiden då jag vanskötte mitt gröna å det grövsta – men jag var inte redo då 🙂 Nu däremot. Jag stortrivs redan med att sitta och titta på mitt exemplar!Anna-Karin: Absolut! Fler sådana växter till folket :)Linnéa: Ja, den önskade jag mig i bra många år innan jag till sist fick den i present. En klassiker att leva med hela livet helt klart.Fyraihuset: Ja, den är från Svenskt Tenn. Jag fick min i julklapp förra året. Tack! Hoppas att Du med har en fin helg!

  3. Vilket fint bord, var hittar man sådana? Är det ett brickbord eller ett “vanligt”? Här hemma frossar jag i tulpaner, min absoluta favoritblomma. Jag längtar till vi kommer lite längre in i säsongen och priset går ner en aning så man kan köpa många, många på en gång. 🙂

  4. Erika: Det är ett brickbord, även om vi aldrig använder brickan separat. Bordet kommer från numera nedlagda R.O.O.M och var en del av deras egna möbelserie som de tog fram. Vi köpte det i slutet av 90-talet. Jag tycker mycket om det. Det är inte så lätt att finna små lättplacerade bord. Visst är tulpaner vackra. Maken kom hem med en gul bukett från torget i fredags och det händer inte varje dag kan jag säga. Men ibland händer det och det hjälpte nog att han hade läst på bloggen att det var tulpanens dag 🙂

  5. Jag gillar också svärmors tunga, de är enkla och snygga på något sätt. Din gör sig kanonbra mot den snygga tapeten!Kram Cin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *