Crêpes

17januari-copy.jpg

Från vackra Keats rakt ned i långpannan. Förra helgen var det retrosmörgås med kallskuret. Denna kväll blev det klassiska crêpes eller med andra ord alldeles vanliga överblivna pannkakor med lite skinkstuvning och gratinerade med ost i ugnen. På sommaren ingår det alltid som en ritual att äta på Crêperiet i Hablingbo på Gotland, men hemma var det väldigt länge sedan vi gjorde detsamma. Barnen var förstås, i vanlig ordning får man lov att säga, skeptiska och föredrog pannkakor naturell, men vi andra åt med god aptit. Ett bra sätt att hotta upp pannkaksresterna – när det nu väl blir några sådana. Det är förmodligen större sannolikhet att få basvaran till ugnsvarianten om man steker lite extra pannkakor när man väl är igång :).

5 comments

  1. Mmm smarrigt, ja själv skulle jag behöva någon variation efter att ha ätit smörgåstårta sedan i fredags lunch ha ha:) Må väl och tusen tack för gratulationerna kram kram Mia

Leave a Reply

Your email address will not be published.