Henrikdagen

19janhblogg-copy.jpg

I dag har Henrik namnsdag. Han har fått ett bidrag till en kontroll till Nintendo Wiispelet. Det är mycket Super Mario i den världen just nu. Och ett ständigt förhandlande om speltid. Bara en sista bana. Bara tills liven är slut. Det är inte utan man håller med Alfons Åbergs pappa ganska ofta. Jag blir galen på ungar som skall bara! Kom nu för sjutton gubbar!

Annars gick det snabbt att gå in i ett tämligen oinspirerande sjukläge här. Det är fortfarande bara en som drabbats och som vanligt lever hoppet att det så skall förbli. Men den där saggiga, urkiga känslan lägger sig ändå som en dimma över tillvaron. Jag säger som en riktig bloggare gör. Nu är det dags för te, scones och två nya tidskrifter framför brasan. Vardagslyx på hög nivå ;)!

9 comments

  1. Det vabbas även här. Ett styck storasyster som kräktes i går kväll, samt två småsyskon , som jag inte orkade dra till dagis i morse. Nu sitter jag bara och funderar på hur jag ska få hem stoprebror från fritids. Ska han kanske få premiär-gå hem på egen hand?Njut av scones och tidskrifter! Här har det varit Huset Elliot för den ömma modern, medan barnen fått sitt i form av en överdos av Barnkanalen samt utvald film.

  2. Annika: Barnen har studiedag här idag, så det är saggigt, speligt och just nu känns det faktiskt som om de där tidningarna kommer att utgöra någon slagt höjdpunkt denna dag 😉 Anna som fyllde åtta år i november har börjat få ta lite eget ansvar när det gäller att gå i närområdet. Jag tvekade länge, men hon har växt lite med uppgiften. Hon kan gå hem själv nu från skolan ibland och det underlättar logistiken vissa dagar. Åh, Huset Elliot! Är det fortfarande lika bra? Jag har inte klickat hem ännu, men snart så! Hoppas att ni kryar på er!

  3. Vab här med. Lite nära inpå julledighet att bara vara inne en hel dag till…. film, film (Natten på museet 2 och Spöket Laban 1-511 (femtioelva)) och lite pyssel, medan jag lagat mat. Grönkålssoppa med frikadeller. Mmm!

  4. Mina föräldrar gillade inte heller “bara”. De hade bland annat uppfattningen att tvn inte fick styra våra liv. Så när middagen var klar, stängdes tvn av oavsett om det var mitt i programmet eller inte. Hoppas att du kryar på dig. Öppenspis och tidsskrifter är inte så illa det heller

  5. Caroline: Jo tack 🙂 Men sicken god mat du lyckas få till i sjukstugan. Här går allt ned på något slags sparläge med färdiga potatisbullar och makaroner typ. Heja dig! Och krya på er!Nettan: Jag kände mig så väldigt inspirerad och pånyttfödd nyss, så jag får lov att hålla kvar den känslan mitt i saggigheten 🙂 Tack!Solåkra: Konsekvent iofs, men jag är nog oftast ganska snäll tror jag. Lite flexibel må man vara och faktiskt respektera ett “bara” ibland också. Men visst kan man bli galen emellanåt – det hör väl till på något sätt 😉 När jag väl fick fyr på brasan, så kändes det ganska galant en stund!

  6. Det är förkylt och pyjamasläge här med, vi klarade en halv inskolning på dagis (läs 5 dagar) innan det var dags för årets första förkylning. Så himla trist! Vi var sjuka större delen av december med så nu får det faktiskt vara slut snart för vi är vääääldans trötta på på pyjamasläge. Min “Svindlande höjder” damp ner i brevlådan idag i alla fall, ska bli skoj att bekanta sig med den.Krya på er!//Stina

  7. Stina: Krya på er! Jag är cirka hundra sidor in i Svindlande Höjder. Jag må lägga på läshastigheten lite, då det är dags för ett nytt val till februari 🙂 Må friskheten råda snart!

  8. Jag måste berätta om min mammalyxdag igår!*drog två glada ungar på snowracern den korta biten till dagis*handlade *tog ett skumbad*såg sista delen av “Inte för vinnings skull” på DVD*lekte med min facebookfarm*hämtade tillsammans med maken två glada barn på samma snowracer*myste med barnen*lagade en jättegod kycklingwok*lade mig tidigt med båda barnen och somnade i en hög av gosDet är livet, det!

Leave a Reply

Your email address will not be published.