Denim

denimplock-copy.jpg

Det har rapporteras gång efter gång att Pantone har utsett turkost till årets färg 2010. Nej tack säger jag. Jag har ett tämligen brett färgspektrum, men just turkost har jag alltid haft svårt för. Jag försökte en gång för länge sedan på min konfirmationsdag. Jag har väl aldrig sett så obekväm ut som i den där turkosa kappan med stora axelvaddar. Man lever och man lär :). Nej för mig går året istället i mer indigotoner, mer klassiskt Kleinblått, mer denim.

Jag blev mycket inspirerad av några sidor i förra numret av Elle Interiör. Temat är hemarbete av Filippa Egnell och fotografi av Magnus Anesund. Bara så fint. Jag har tidigare skrivit om jeanskjolen. Nu syns denim precis i alla skepnader och även jeansskjortan kommer tillbaka. Jag är nog faktiskt redo. Acne Jr lanserar sin Chester i denim och väskan Erica finns hos Ordning och Reda. Klassiska doftserier från italienska Acqua di Parma känns helt rätt i stilen. Konst är i minst sagt i ropet. Vi flyttar våra ögon till väggarna och alla vill ha en personligt komponerad tavelvägg. Reproduktioner i affischform känns, som jag tidigare har skrivit om, mycket aktuellt igen. Här syns en som jag gärna skulle sätta på en vägg här hemma – Blue, Green and Brown – av Mark Rothko. Ännu en Mad Men-referens då. En diskussion om abstrakt konst uppe på Coopers kontor där det hänger en tavla av just Rothko. Titta och förundras :).

11 comments

  1. Jeansskjorta. Jag är ingen early adopter av just det. Men säkert till sommaren…Gillar IKEA-mattan på bilden, antar det är den med olika längd på kanterna.Annars är blått som sagt flott.

  2. Det känns helt ok med jeanskjol, men jeansskjorta? Där behöver jag nog lite tid att öva på acceptansen *g*Jag fullkomligen bodde i stor jeansskjorta på vissa delar av 90-talet….//M

  3. Jag har en annan jättefin reproduktion av Rothko — en av mina absoluta favoritkonstnärer — men den här var också underbar… Tack för all inspiration!Anna

  4. Sussi: Jag håller med. Sonen har slitit hål på ett par byxor, men de är mjuka som ett andra skinn. Inget slår det naturligt slitna :)Caroline: Mattan har ojämna kanter enligt gammal nomadtradition. Jag gillar den, men har inte agerat ännu. Jodå, jeansskjorta kan jag nog tänka mig, men då med rätt tillbehör. Smal siluett nedåt och inte hela kittet med nedstoppad skjorta i ett par jeans som det var förra gången 🙂 Vi får se. Till sommaren tror jag att vi kommer att få se många skjortor!Minks: Haha! Ögat behöver bara vänja sig lite 😉 Lyckan när jag köpte min Levisjeansskjorta visste inga gränser då. Nu känns det rätt igen, men som sagt med en liten annan siluett och tillbehör!Anna: Varsågod! Rothkos abstrakta färgklickar är verkligen ett lyft för vilket rum som helst. Man blir glad av den konsten helt klart!

  5. Håller med dig till viss del – förtuom att jag då gillar turkost!Men det känns lite blasé denna vår. Känns som det har hängt med i några vårar o somrar redan.Tycker som du – denimblå, vanlig blå – DET är årets färg :)Kram Anna – som säkert kommer ha turkosa accenter iaf.

  6. Diana: Mig med! Jag har haft någon sådan där variant från O&R tidigare och det är en vädligt praktisk modell om man skall ha med sig lite grejer.Anna: Klart att du skall ha turkost om du gillar det! Mitt hjärta bankar mer för andra blå nyanser som sagt, och årets färg. Nix, det tror jag faktiskt inte rent trendmässigt. Nej, annat blått skall det vara 🙂

  7. Jag gillar både turkost och denim och en massa andra färger! Jag är helt färggalen just nu och längtar till annat än svart. Ordning och reda-väskan får nog sättas upp på någon slags önskelista…

  8. Jag gillar blått i alla färger, även turkost! Fast nu har jag kört med detaljer i turkost i ett par år så jag börjar nästan tröttna. 🙂 Denim känns dock nytt och fräscht och ditt kollage inspirerar verkligen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.