It´s Monday – vecka 4

4mandag10-copy.jpg

Those were the moves! Och lilla Courtney. Måndagsdigga lite :)!

4mandag-copy.jpg

Mairo har fräschat till sin hemsida med vårkatalog och många inspirationsbilder. Jag blir glad av det gula med två favoriter som finns i vårt vardagsrum – Havstulpan och Mademoiselle.

Ännu ett bidrag till genren med vardagsmat – Markus Aujalays Måndag -torsdag: Riktig mat till familjen. Om man vill läsa mer och se recept finns det hos t ex Dagens Nyheter och Tasteline.

4mandag9-copy.jpg

Det här är den sak som jag helst vill ha av de produkter som jag hittills sett i samband med lanseringen av alla bröllopstingSvenskt Tenns lilla groda härstammar från Estrid Ericsons dukningar och skulle passa galant på mitt sidobord.

4mandag8-copy.jpg

Claudia Pearson säljer fina saker på Etsy som påminner om att köpa och äta lokalt och efter årstiderna. Ovan en kökshandduk som även har årets alla dagar. Fin!

4mandag5-copy.jpg

Hur går det med läsningen i klassikerklubben :)?! Jag hade en riktig läshelg och gick upp tidigt och läste medan mannen sov och barnen spelade. Jag vaggades in i den svindlande lovestoryn och härmed är januariboken utläst. Vi tar en runda med den när månaden är slut.

4mandag6-copy.jpg

Jag har bestämt mig för att fortsätta med Hjalmar Söderbergs Doktor Glas som februaribok. Innan jag sätter igång med den, så har jag börjat läsa i Joyce Carol Oates senaste. Det är alltid ett speciellt universum. Jag har fortfarande svårt att sluta tänka på Dödgrävarens dotter från i somras.

4mandag7-copy.jpg

Bara så rätt. Snart finns denimarmband hos Crème de la Crème. Ett vårmåste!

4mandag3-copy.jpg

Jag fick en fråga om jag kunde tipsa om några fina blomkrukor till bra pris. Jag gillar Kardemumma av Edholm/Ullenius för IKEA. Jag har dem i köksfönstret.

Supermodellen Claudia Schiffer väntar sitt tredje barn. Hon är alltid så där fint vardagssnygg som man själv alltid skulle vilja vara – med eller utan liten mage :).

4mandag2-copy.jpg

Lakrits som är bra både mot akut godissug och inte minst för karman – I´m in :)!

Happy Måndag!

signature

13 comments

  1. SKREV DETTA PÅ MIN FB IDAG…Är ingen bloggfantast (har sällan tid att ägna mig åt något annat än jobb, familj och lite träning 😉 på något vis men brukar slinka in på http://www.enmammasdag.com emellanåt och måste beundra tjejerna för att de tar sig tid att reflektera och njuta av livet i stort och smått…lite lagom djupsinnigt förstås men att söka upp ny (och klassisk) design, härlig mat, filmer, musik och annat som förgyller livet och sedan dela med sig av detta förtjänar en eloge. TACK för att ni delar med er av er goda smak och ger mig en chans att “hänga med” ;-)KRAM !

  2. Åh, lakrits! Vill också ha!Jag fick en bloggaward och den kom med “kravet” att jag ger den vidare till sju andra bloggar. Du och Helena är så himla kreativa att ni måste få en kreativaward för era bloggar! Finns att hämta i min blogg. :-)Ja, och så har jag outat mig som smygläsare…

  3. Håller med Liselott med kommentaren ovan.Dina inlägg ger en stressad själ en känsla av att “hänga med”. I stort och i smått. Vardag och fest!Underbart!Tack: )

  4. Hej!Du har så himla fin inredningsstil! Har du tips på bra tidningsställ där tidningarna inte liksom “står”. De blir så böjda och trista då. Tack på förhand! 🙂

  5. Jag hänger absolut med på bokklubben. Låter riktigt bra med klassikerklubb. Jag hoppas läsa ut den till i slutet av januari! Doktor Glas är en riktig favorit så det ska bli kul att läsa den i februari.

  6. Jag är mitt uppe i Svindlande höjder, läser framför brasan nu när temperaturen kryper neråt -10 grader här igen. Låter bra med svep i slutet av månaden. Fin illustration på bloggen till boken! Kul med Doktor Glas i februari.

  7. TACK för att du förgyller måndagar OCH fredagar OCH de övriga dagar med för den delen ;D Men att du finner tid är jag så imponerad av! Collagen är alltid inspirerande och de ger en ett suuuuuuuuuuuuuug utan dess like. Just nu önskar jag att vi hade Svenskt Tenni Malmö för fyyyy vad sugen man blir på mycket!KRAMAR

  8. Alla: Tack för fina kommentarer! Jag läser alla med stor glädje!Liselott: Helena och jag sträcker på oss! Vilka fina ord! Tack snälla du!Linda: Skoj att höra från dig och stort tack för award! Vi blir jätteglada!Sara: TACK! Jag blir så glad!Hedvig: Vad kul! Jag skall börja med Doktor Glas till helgen.Åsa: Vi kör ett svep då med en uppsamling av oss som har läst denna månad. Hur det kommer att utforma sig vet jag inte riktigt än, men det lär visa sig 🙂 Anna: Tack! Tidningsställ har jag, men jag är hopplös på att hålla efter dem, så snart så hopar sig högarna ändå 🙂 Jag har en MagBag och stora korgar från Bruka. Min senaste förvaring är väl sidobordet med sin magasinshylla. Och sedan har jag högvis här och var… Så ja – jag väntar möjligen också på den där perfekta förvaringen :)Karin: Så har jag inte tänkt, me kanske 🙂 Annars tycker jag grodan är klockren som dekoration på ett prinsessbröllop!Lo: Skoj! Jag ser fram emot att läsa den också!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *