Inspiration: Rött

mondrianplock-copy.jpg

När det begav sig var den ultimata statusprylen en högteknologisk lysande röd köksmaskin. De är vackra fortfarande, men nu har köket varit pastelligt ett tag om det inte har varit vitt eller svart. När ögat blir mätt av liknande styling överallt tar det ett tag att återhämta sig, men nu är det dags. I kölvattnet av att primärfärgerna kommer mer och mer känner jag för det röda i köket igen.

Omm Gallery kommer snart ut med ett tryck av Mikael Reuters Mjölk som togs fram i samband med utställningen Swedish Pop Art där svenska konstnärer fick tolka Andy Warhol. Konstverket syntes i ett av de första numren av Family Living hemma hos Familjen Parnevik. Jag tror att vi kommer att få se många mjölkpaket på väggarna framöver. (Jag hittade till trycket genom duktiga Charlotte Frey Svidén som numera bloggar på Family Living. Kika in till henne om ni inte har gjort det förut). Ovan syns också te från Kusmi, klassisk röd Margretheskål som finns i mitt kök, stolen Olle från IKEA, brödpåse från Plenty hos bland annat Cosas, röda Aristidia som kom som brickor till jul hos Svenskt Tenn samt Design Letters av Mette Thomsen från Barnvänligt.

11 comments

  1. Jag har nog aldrig varit en röd tjej men man vet aldrig…..kanske även jag faller för frestelsen.Såg att du med hade hakat på Mikaelas fortsättningskurs..KUL!!!Ha en fin dag.Kram Lina

  2. I min ungdom brukade jag rita hus och inredningar, jag klippte ut bilder och så för att skapa mina drömrum jag skulle ha när jag flyttade hemifrån. Knallröda detaljer i köket var min dröm då, rosa och gul-orange ville jag ha i mitt vardagsrum och blått-grönt i badrummet, minns jag. Fortfarande kommer jag tillbaka till dessa färger. I vårt nya kök funderar jag på att ha röda färgklickar – vi får se vad maken säger. Jag håller med dig. Färg!

  3. När vi byggde vårt kök för ett par år sedan valde vi att göra det strikt svartvitt, men just med rött som accentfärg. Allt från tidskriftsamlare med mattidningar, till kolsyremaskin och skärbrädor fick bli rött. Saknar dock fortfarande en röd elefantbricka… Ha en bra dag!

  4. Oj vi har ett gammalt lantkök men många ytor, vrår och i ek, således bruna toner i luckor och kakel så vi är så långt från det stilrena vita som jag drömmer om, röd köksmaskin har jag förvisso, men det var för att min modell inte fanns i vitt. Däremot är jag såld på Margrethskål i rött och har några olika modeller, de är helt enkelt bäst.Men jag gillar rött, det är en härlig färg.Ha en bra tisdag.KramNettan

  5. Rött är en bra färg! Lätt att kombinera som accentfärg eller ha som en dominant färg. Det passar både i den moderna stilen samt i det lite mer romantiska. Måste nog erkänna att jag också har drömt om en röd köksmaskin men numera huserar det en vit i mitt hus…

  6. Det kanske är bra att jag är lite trög i svängarna. När jag inredde köket för sex år sedan blev det med accentfärger i rött och jag tycker att det står sig än! Det senaste tillskottet är en röd slev från Kitchen aid som hänger på den rostfria fläktkåpan.

  7. “…ögat blir mätt av liknande styling överallt…” var väl en klockren analys!?! Kitchen Aid är helt ur mitt sinne just på grund av den överexponering den fick i höstas – kanske synd, för den är säkert bra. Men jag känner mig just MÄTT på den 🙂

  8. hej weronicafår jag bara fråga HUR får man korsstygnsteckensnittet??? Har både Photoshop och Illustrator men inget sådant i gömmorna 🙁 Skulle vilja ha ett lite barnsligare skrivstilssnitt med? Känner du till hur man får tag på sådant?!?!KRAMKlara

  9. Alla: Rött är ju en klassisk accentfärg i kök. Ett tag kändes det dock som om ögat fick lite för mycket, men nu har jag för egen del börjat gilla igen. Min gamla assistent fungerar ju utmärkt, så någon flådig köksmaskin – röd – eller ej lär det icke bli här i alla fall 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.