Fredagssvepet: Vecka 4

vecka4fredagssvep9-copy.jpg

Den sista helgen i januari är snart här. Det är vackert vitt ute. Passa på och gå ut och pulsa i snön medan den ligger kvar. (Tryck: Keep Calm Gallery)

vecka4fredagssvep8-copy.jpg

Men först kanske lite sovmorgon? H&M Home lanserar olika sovrumskoncept. Det är svårt för ögat att inte fastna på denna vilsamma miljö med trendigt trärent, några slitna resväskor och en gammal skrivmaskin i hörnet. En styling i tiden.

vecka4fredagssvep10-copy.jpg

Och efter snön – filtar, fårskinn och brasa. En favoritbild i repris från svenska Shepherds hemkollektion. Och läsa såklart. I helgen börjar jag med Doktor Glas i klassikerklubben.

vecka4fredagssvep5-copy.jpg

Jag slår ett slag för en riktig klassiker i köket. Våra himmelsblå finns numera på mannens kontor, men några nya blanka vita fann sin väg in före jul. Örjan Johanssons Clubmugg för Höganäs passar till det mesta – och märk väl har öra. I det öronlösa mugglandskapet bränner man sig ibland, men inte här. Cervera annonserar nu om muggen för 29 kr. Ett fynd!

vecka4fredagssvep4-copy.jpg

Panduro Hobbys Bröllop och fest vill inspirera till fina dukningar och detaljer till fest och bröllop. Duktiga Mari Eriksson har fotograferat vilket lockar mig till att ta en titt på boken.

vecka4fredagssvep2-copy.jpg

Den kreativa ateljémiljön syns överallt just nu, liksom möten mellan mode och inredning. Tapetföretaget DecorMaison har gjort sig kända för att skapa vackra inspirationsbilder som känns mycket nu. Man måste säga att de har lyckats igen. Tapetkollektionen WallKotyr hämtar inspiration från designerns skissbord, modehusens runways och parisisk haute couture. Här finns mönster som påminner om allt från porlande champagnebubblor till klassiska kritstrecksrandiga kostymer. Jag skall inte tapetsera någonstans för tillfället, men lockas av denna vackra värld ändå.

vecka4fredagssvep12-copy.jpg

Ja tänk – faktiskt – fredag igen! I dag diggar jag till denna trevliga sång.

Det är en stark premiärhelg på biograferna. Jag vill såklart se hur man har lyckats med den klassiska barnboken Till vildingarnas land. Recensionerna har varit översvallande goda, vilket borgar gott. Se trailer här.

vecka4fredagssvep1-copy.jpg

Man blir tagen bara genom att titta på trailern . Filmen griper säkerligen fast och behåller greppet. Jag vill se den.

vecka4fredagssvep3-copy.jpg

Göteborgs filmfestival börjar i kväll och premiärvisar bland annat Tom Fords mycket uppmärksammade En enda man med Colin Firth och Julianne Moore. Filmen har premiär på bio den 19 februari. Läs om Tom Ford i dagens SVD.

Vackert, vackert skimmer i modebildserie av Camilla Åkrans i Harpers Bazaar. (Via Designscene)

Jag inspireras fortfarande av Sanna Töringes Vintermat. En utmärkt liten bok helt enkelt. Helgen bjuder förhoppningsvis bland annat på en lättlagad fiskgryta. Foto: Helene Toresdotter.

I nya Elle mat & vin fastnade jag bland annat för en frukt- och yoghurtdessert. Man skall lägga mango (färsk eller fryst) i botten på ett glas, lägga på lite yoghurt (typ grekisk) och strö över lite muscovadosocker. Sedan på med lite passionsfrukt, yoghurt och lite mera socker. På med plastfolie och in i kylen några timmar. Det hela låter mycket lätt och mycket gott. Det skall testas! (Egen bild ur tidningen. Av Joanna Weinberg. Foto Richard Jung)

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

13 comments

  1. Härligt svep. Den där Tom Ford-filmen såg väldigt intressant. SÅ snyggt stylad – liksom hela filmen lär vara. H&M-sovrum såg också inspirerande ut. Ha en skön helg!

  2. Superfint svep! Krispigt vitt; jag tröttnar aldrig utan finner alltid det vita, enkla som något att sträva mot i inredningsväg. Enkelt att byta accentfärger, och på så sätt få ett helt annat uttryck. Till vildingarnas land är givetvis ett måste; hoppas att den håller inför mina förväntningar.Trevlig helg!

  3. Ett riktigt härligt fredagssvep. Igen.Alltid något att se fram mot en frusen dags som denna. Härligt!Clubmuggarna står sig ännu och här i källaren finns en kartong med en hel servis Höganäs-porslin i alla de möjliga (och omöjliga) kulörer. På 90-talet gick jag lös på deras andra muggar (vet inte vad det heter, men de hade svarta träfat under) och då jag inte kunde bestämma mig för en färg blev det en samling av en av varje. Hm, inget att föredra idag, men då var det helt rätt. Hoppas hoppas de ska kännas rätt en annan dag igen. Kanske när barnen behöver eget bohag. Det är ju ett tag kvar så… :)Blanka vita var det bästa valet – som vanligt av dig! :)Den där boken måste jag också kolla in, hon är ju så duktig – bästa Marie.Nu har jag gjort mina första köp från H&M Home och jag är såå nöjd över den svartvitrandiga bomullsfilten jag fyndade på värsta och bästa rean förra veckan. Kan inte kännas bättre.Kram på dig och hoppas ni får en riktigt fin sista januarihelg!Bye bye

  4. Ja, visst är Clubmuggen en riktig favorit. Vi har haft våra blå sedan mitten av 90-talet och de är oslagbart bekväma att dricka ut. Dock tröttnade jag på den blå färgen och i höstas bytte även jag till vita istället. Tyvärr visade de sig inte alls vara så tåliga utan de hade trista grå streck på insidan bland annat efter att min far sin van trogen suttit och rört runt i kaffet med en sked (trots rörandet egentligen var till för att lösa upp sockerbiten som han ju slutade med för flera år sedan..). Jag har därför tyvärr redan skippat de vita och kör nu med svarta istället. Hoppas att du lyckas hålla dina snygga lite längre än vad jag gjorde..Trevlig helg! /Kristina

  5. Förresten, en kommentar på kommentaren.. såg just att du köpt blanka. Mina var inte högblanka (sådana tror jag inte att jag sett förut), det är kanske det som är tricket för att de ska hålla sig snygga.

  6. Malin: Stylingen i filmen lär vara något alldeles extra. Man är extra mottaglig för just den där looken just nu känner jag. Det skall bli spännande att se filmen framöver om den kommer min väg. Fin helg till dig med!Whynja: Visst är det fint med vitt som är så lätt att underordna olika utttryck. Det känns friskt och fräscht och just krispigt. Vildingarnas land verkar så bra! Trevlig helg!Lina: Haha! Jag känner mycket väl igen det där potpuriet av färgglada muggar som var idealet back in the days 🙂 Jag motstod frestelsen då och satsade på blått, men jag sneglade lite avundsjuk på alla tjusiga kombinationer! Jag fann våra blanka vita på en outlet för tjugo kronor styck. Maken blev jätteglad och dricker inte ur några andra muggar nu 🙂 H&M har varit en positiv överraskning för mig så här långt. Kan tänka mig att filten värmer skönt. Detsamma till dig! KramKristina: Jag känner mycket väl igen problemet med märken av bestick. Vi har även blå assietter som vi fortfarande använder och på dem syns det. Det verkar bli så helt enkelt, det är väl keramikens och glasyrens struktur på något sätt. De vita vi har nu är högblanka som sagt. Nu har det inte använts sked så mycket, förutom barnen som druckit choklad lite, men de kanske är aningen tåligare? Vi får se. Trevlig helg!

  7. O efter Doktor Glas måste du läsa “Gregorius” av Bengt Ohlsson!Det var ett tag sen jag skrev här hos dig men jag följer dig troget :)!

  8. Höganäs-muggarna gillar jag! På vissa caféer har jag fått serverat te i glas. Då har jag bett om mugg istället. Man bränner ju sig annars!

Leave a Reply

Your email address will not be published.