Gott

passionsfrukt1.jpg

Vad sägs om en liten dessert mitt i veckan? Jo tack, säger jag. Bergenströmarna igen – såklart. Om man nu överlever det där Maxibrölet (!) och orkar med hela frukt-  och gröntavdelningen uppenbarar sig en hel del fynd denna tid. Vad sägs om tio passionsfrukter för tjugo kronor. Jo tack, till det med. Nu har de legat och skrynklat till sig sedan i lördags och börjat bli sådär härligt skrumpiga. Det är inte den estetiskt mest tilltalande frukten på utsidan, men ack så gott på insidan. Jag testade den snabba passionsmoussen i söndags. Det bästa är att jag har kvar lite i kylen till kvällen :). Det här är en sådan där plättlätt sak att svänga ihop och det blir otroligt gott. En slags smalare pannacotta i mer flytande form.

Snabb passionsmousse av Anna och Fanny Bergenström.

Blanda 5 dl tjock naturell yoghurt (10 %) med 1/2 burk kondenserad mjölk. Lägg upp i små glas och fördela 1 urgröpt passionsfrukt över varje portion. (4 port.)

10 comments

  1. Mmm, låter riktigt gott! Jag brukar unna mig en liten skål vaniljyoghurt (3%) med en urgröpt passionsfrukt i på kvällen. Blir nästan som en dessert fast lite smalare. Passionsfrukt är verkligen sååå gott!

  2. Sofie: Visst är det gott! Jag är bra sugen på att göra deras brasilianska mousse med hela 12 passionsfrukter (!) och tre deciliter grädde. Kanske till helgen 🙂 Bra tips med yoghurt och passionsfrukt på. Det skall jag testa.

  3. Åh, så gott det låter. Jag älskar passionsfrukt och har lärt mig att desto skrövligare på utsidan desto godare på insidan.Ha en bra kväll!

  4. Mums, låter gott och lätt (både att göra och att äta)! 🙂 Det finns mycket spännande att köpa vad gäller exotiska frukter men passionsfrukt går alltid hem hos mig.

  5. Karin: Passionsfrukt ger det där lilla extra till söta desserter tycker jag. mycket gott!Tina: Rekommenderas varmt!Solåkra: På Maxi det med – och säkerligen på andra ställen med. Det brukar stå bland baktingen. Jag köper på burk.

  6. Det ska testas. Fräscht och gott. Det ger alltid en riktig vitaminkick att sörpla i sig den passionsfrukt. Precis vad jag behöver. En annan sak som är väldigt god och enkel är att värma passionsfrukt tillsammans med flytande honung. Serveras med god vaniljglass och rostad kokos. Mmmm.. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.