Mad Men-stiligt

Torsdagskvällar är Mad Men-kvällar. Jag var naturligtvis tvungen att testa mina kunskaper om serien i Mad Men Quizet på Kanal Nio:s sida. Mina höga poäng beror månne på att jag racade genom de två första säsongerna i nyårstider. Det är inte samma febriga förälskelse som drabbade mig med True Blood i höstas, men det är en sällsamt tjusig smart serie som lockar mig till tvsoffan.

madmenklanning1-copy.jpg

Det är svårt att tala Mad Men, utan att tala om stylingen. Konceptet är genomfört in i minsta detalj. Kanske en egen Mad Men-klänning till våren? Känslan finns definitivt i blåsan från H&M som man får för 399 kronor. Komplettera med tjusigt halsband, retrounderkläder med strumpeband, väska, pumps och ett cocktailglas i handen – cigaretterna skippar vi- så är det Hello Betty Draper :).

Min senaste hangup i kölvattnet av Svindlande höjder ( nu måste jag läsa klassikern på engelska också) är det här . Det är något med kombinationen med Bush ylande röst, de ödsliga hedarna och Ralph Fiennes. Host. Jag är fast ja. Nu väntar jag bara på att filmen skall komma in i lager igen. Jag har bokat två, så en av er kommer få möjlighet att bli lika fånig ;).

6 comments

  1. Åh, filmen är SÅ bra, men det kan vara för att jag är svag för Ralph Fiennes (host, host). Tyvärr hittar man ju aldrig filmen någonstans att köpa, men den visades på tv för ett par år sedan.Jag har förresten Wuthering Heights på bok hemma i hyllan (i skinnband), men har aldrig orkat läsa den – den är på engelska och kändes tung de första sidorna, så jag gav upp, kanske lite för fort. Jag ska nog ge den en chans nu, tack för att du pushar så för den!Ha en underbar dag!Kram/Sandra

  2. Sandra: Jag har bokat filmen på Discshop enligt länk ovan. Den är restnoterad dock, så det blir att vänta – tyvärr 😉 Jag skall läsa Wuthering Heights på engelska nu istället. Köp den nya klassikerutgåvan på svenska i pocket för lite över fyrtio kronor. Jag är förvånad hur mycket den grep tag i mig som jag skrev. Tack detsamma! KramVanilla: Visst är den! Jag blir väldigt sugen på den.

  3. Jag röjde True Blood över jul och nyår. Gripande serie där man var tvungen att börja se nästa avsnitt. Längtar till tredje säsongen. Har sett några avsnitt av Mad Men och gillar verkligen den serien också. Annars är House en favorit. Det som är så bra med den serien är att det är separata historier. Han löser sitt fall innan avsnittet är slut. Sen går det att somna gott utan att grubbla på vad som kommer härnäst…

Leave a Reply

Your email address will not be published.