Gotland

gotlandformverket-copy.jpg

Jodå, det blir nog två veckor på Gotland i sommar igen. Förra året blev jag nyförälskad i ön och fann nya pärlor, så sommarpassionen fick mer näring. Det är något alldeles speciellt med Gotland som drar mig dit. Note to self: Boka biljetter!

Favorit från Formverket. Jag får många frågor på mejlen om Gotland. Inte för att jag är någon expert på ön, men jag kan kanske samla ihop lite tips här framöver. Så fråga på här eller på mejlen, så svarar jag utifrån mitt Gotland :).

14 comments

  1. Åh underbara Gotland..ja vi åker nog med en sväng dit men det är nog kanske mest för jag saknar min älskade vän där:) Kökshanduken fick följa med mig hem sist där ifrån med:) Ha en underbar kväll, kram kram

  2. Vi åker också tillbaka till Gotland i sommar. Det blir en vecka i stuga strax söder om Slite och så några dagar på hotell i Visby. Jag längtar. Jag ser också fram emot fler tips från dig. Dina tidigare har varit toppen!

  3. På vår veckoplanering för denna vecka finns på tordagen, dvs idag, kolla stugor på Gotland :-)Handduken gav vi i julklapp till svägerskan, den är fin.Dina Gotlandstips är toppen! Sen kommer jag säkerligen inte hinna med lika mycket som jag önskar, men någon avstickare utöver sol&bad och umgås med släkt hoppas jag hinna med.

  4. Å, ska till Gotland de två första veckorna i juli och vill ha massvis med tips! Kommer att vara en vecka i Visby och en i Tofta, men med bil så vi kan röra på oss… Tack på förhand och för en underbar blogg!

  5. Gotland står med på listan över platser jag vill besöka. Var väldigt nära att åka dit för två somrar sedan, men tyvärr blev det aldrig så. Dumt! 🙁

  6. Åh, Gotland är verkligen Sveriges Paradis på sommaren! Måste se till att vi också kommer iväg, vill ju visa nytillskottet för släkten 😉

  7. Åh, vi hade bestämt att vi inte ska åka dit iår, utan göra ett upphåll på något eller några år. Men nu blir jag så sugen… Min man meddelade också igår att det i hans personaltidning fanns annonser på stugor på Gotland. Det är verkligen något visst med Gotland som liksom förtrollar!

  8. Jag törs knappt säga det men vi är helt förälskade i den andra ön 🙂 Vi har tidigare haft en Österlenperiod men nu har vi varit på Öland två somrar i rad och hyr en liten stuga som påminner om en skånelänga i en by utanför Borgholm. Det finns en 4H gård på promenadavstånd som barnen älskar. Nära till Kalmar om man känner för det och sedan finns det ju så otroligt mycket vackra stränder och platser över hela Öland. Jag intalade dessutom sambon att det var rätt nära till Kosta Boda så en regnig dag åkte vi dit.. Ingen dagsutflykt man kanske vill göra om med två barn under 3 år men man lär sig något nytt varje dag, inte sant? ;)Om man nu åker till Öland så vill jag tipsa om ett besök på Kårehamns fiskrökeri. Det ser inte mycket ut för världen, faktum är att man undrar om man har kört rätt när man kommer dit för det finns liksom inget.. Knappt någon bebyggelse alls, men det finns ett rökeri med en spartansk uteservering och de mest sagolika skaldjur man kan tänka sig! Det finns även en jättefin strand som man tar sig till via en promenad genom högt gräs. (Man kan välja att köpa med sig fisk från rökeriet och grilla den på stranden, det finns grillar där, men det testade vi inte) Detta ställe är en så kallad pärla, åk dit!

  9. Kan meddela att snövallarna i Tingstäde passerat 1,5 metersgränsen! Träsket är tillfruset och täckt av tjock, tjock snö. Skogen upp mot Othem är oändligt vacker, draperad i vita drivor på varje gren. Men jag lovar, om bara några månader är det sprakande grönt och varmt igen!:-)

  10. JAAAAA till fler Gotlandstips. Läser med glädje DINA tips om smultronställen. Jag o familjen ska dit i sommar för första gången. Lusläser de tips som redan finns här och funderar var vi ska bo… Har väldigt dålig koll på ön. Men några dagar i visby och några dagar på nån annan del av än kan väl vara lämpligt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.