Fredagssvepet: Vecka 5

vecka5fredag6-copy.jpg

Ännu en snörik vintervecka har förflutit. Och tänk – det har blivit fredag igen. Jag kickar igång till en av dessa giganters bästa låtar.

vecka5fredag12-copy.jpg

Några energigivande bilder så här i början av februari. Powerdressing med apelsin och granatäpple till en kycklingrätt hos alltid lika vackra matmagasinet Le Parfait. Foto: Ulrika Ekblom.

vecka5fredag-copy.jpg

Vackert, fräscht och vårigt. Framsidan på Norrgavels aktuella broschyr.

I kväll är det Sverigepremiär för Prinsessan och grodan. Disney har återvänt till handtecknandet igen. Jag ser fram emot en mer klassisk film med en twist när det gäller berättelsen.

Och Ni har väl märkt att ljuset är på väg tillbaka?! Det kompakta vintermörkret är så sakteliga på väg bort. Yellow and Gold av Mark Rothko/Allposters.

vecka5fredag8-copy.jpg

På läslistan: Karin Johannissons Melankoliska rum som precis kommit ut i pocket. Boken är en exposé över melankolin i ett historiskt perspektiv som även kastar sken över vad som sker nu. Professor Johannisson lyckas alltid förena kunskap med läsglädje. Hon är inte svår utan alltid högintressant.

vecka5fredag5-copy.jpg

Nu drar den igång. Melodifestivalen. Barnen laddar till tusen. Vilken blir årets kidsfavorit? Henrik har fortfarande inte tröttnat på Baby Goodbye och Higher, men snart kanske man har hopp om att få skåda luftgitarr till något annat :).

Ah! Det blev race med två versioner av Svindlande Höjder igår kväll. Ögonen flimrar lite efter att ha kollat på Youtube, men det var det värt. Ralph Fiennes som Heathcliff – ack, ack. Nu vill jag definitivt se filmen i DVD-kvalité. Efter den gick jag vidare till 2009 års version med Tom Hardy. Den är annorlunda, men så bra den med. Nu måste jag titta på Laurence Olivier från 1939 också. Besatt?! Tja, en smula kanske. Tänk vad lite klassikerläsning kan göra ;).

vecka5fredag3-copy.jpgHängare av Heath Nash från Mittimyllan. Vackert.

Modeveckan har rullat i Stockholm denna vecka. Mina ögon fastnar framförallt på Filippa K:s sobra fyrtiotalsstil med klassiska material. Tjusigt.

vecka5fredag7-copy.jpg

På tal om mode. Nästa vecka är det DVD-premiär för den mycket omtalade The September Issue om arbetet på amerikanska Vogues redaktion inför det tunga septembernumret. Jag har inte sett den, så den ligger definitivt på min “att se” lista.

vecka5fredag11-copy.jpg

Någon mer som blir smått galen ibland på barnens utspridda grejer? Tänkte väl det :). Klockren affisch till exempelvis hallen av James Brown/Keep Calm Gallery.

vecka5fredag10-copy.jpg

En av mina absoluta favoritdesigners – Ingegerd Råman – i vaser Straw för Orrefors i fin miljöbild från Norrgavel. Upp på önskelistan de med.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

Glöm inte bort att tävla om de fina askarna! Sista dagen på söndag!

19 comments

 1. The september issue ska jag hyra så fort jag får tillfälle. Återstår att se om man får något sällskap av mannen i mitt liv…

 2. Vilken fredags inspiration:) Ja prinsessan och grodan får itne missas här har mina sessor konstaterat:) Ha en underbar helg, stor kram från Mig

 3. Fin svep idag – igen!!September Issue har jag noterat i min almanacka att jag måste se! Norrgavels våriga broschyr blev jag så glad över när den damp ner häromdagen i brevlådan.Trevlig helg!

 4. Ja, visst är det härligt med fredag! Jag älskar också vaserna på sista bilden, otroligt snygga! :-)Mysigt att Disney har gått tillbaka till handtecknat igen, jag älskade Disney när jag var liten! Men på senare år har jag börjat intressera mig för genus, och dessa filmer skulle nog bli totalsågade ur ett sådant perspektiv…Ha en bra helg!Kram

 5. Härligt fredagssvep. När jag såg bilden av Rothko så tänkte jag genast på konstnären Linda Wallins verk, kanske något som skulle falla dig i smaken? Här kan du hitta mer information: http://www.konstik.se/ArtistList.aspx?artistID=285Det hon visar upp på den sidan är rätt figurativt, men andra utställningar som jag har sett har haft mer gemensamt med den rothko bild du visar idag. Mer färg yrkar vi på!Trevlig helg!

 6. Härligt!Har väntat hela dagen på svepet.Nu är det helg på riktigt.The september issue får det absolut bli så snart som möjligt….men det finns stor risk att jag först får konsumera Prinsessan och grodan! Vissa i familjen drar åt det hållet….och små damer får ju sin vilja igenom titt som tätt…; )Trevlig helg!

 7. Härligt fredagssvep! Norrgavels bilder får mig på fall. Det är något oerhört behagligt över deras färgskala och naturmaterial, oavsett om färgerna är dova eller som här lite mer vårigt färgglatt. Fint!Ha en skön helg!

 8. Härliga bilder och fint fredagssvep som vanligt! Imorgon är det Melodifestivaen och jag älskar ju detta spektakel, igår fick jag faktiskt biljetter till Andra Chansen så då är det bara att placera sig och titta på det live! Ska bli super kul!TREVLIG HELG!Anna

 9. Tokgillar affischen, skulle passa utmärkt i vår grå/vit/svarta hall! The September Issue vill jag verkligen se. Bra att den kommer på DVD nu. Ha en skön helg! /Sofie

 10. Some time before, I did need to buy a car for my firm but I didn’t earn enough money and could not buy something. Thank God my mother proposed to try to take the lowest-rate-loans.com at trustworthy creditors. Hence, I did that and used to be happy with my secured loan.

 11. I had got a desire to start my own company, however I didn’t have enough amount of money to do it. Thank goodness my colleague recommended to utilize the business loans. So I received the college loan and made real my desire.

Leave a Reply

Your email address will not be published.