For the love of

twilightbok.jpg

Nu får jag lov att se hur långt min förkärlek för vampyrer kan ta mig. Jag har hunnit trettionio sidor in på den första boken och det är inte utan att man känner igen sidobläddringen från den maniska fasen med Sagan om Isfolket för många, många år sedan. Vi får se om jag står distansen ut. Man är ju inte fjorton längre som bekant :D. Doktor Glas i klassikerklubben och så lite Edward & Bella på det. Läsbredd så att det står härliga till just nu.

13 comments

  1. Jag skulle med gärna läsa böckerna, men just nu är det lutslottet som sprängdes som cdbok som gäller men efter det så:) Ha en fin kväll:)

  2. Jag har läst hela serien om Edward och Bella. Visst skiner det igenom på många ställen att det är en ungdomsbok, men man slukar dem.Trevlig läsning!

  3. Jag har sett filmerna (ÄLSKAR, ÄLSKAR!) och har gjort allvarliga försök att läsa första boken. Men det går i-n-t-e. Vet inte om det är översättningen som gjort att den, i mitt tycke, är rätt så usel och bara så… dålig… Borde försöka mig att läsa den på engelska – för jag är helt tagen av filmerna!Hoppas din “förälskelse” håller i sig och hoppas på fler inlägg om boken(serien)!

  4. HejVille bara tipsa om att läsa böckerna på engelska. Den svenska översättningen lever inte upp till känslan i den engelska versionen, förstår om Anna K inte kunnat läsa första boken för den är nog värst språkmässigt. Engelskan är lättläst och ger verkligen bra bilder medan man läser (kul om man inte redan sett filmerna). Visst är det ungdomsböcker men på engelska riktigt bra sådana!Kanske ska hänga på med Doktor Glas också, verkar kul med klassikerläsning!

  5. Mia: Jag är inne i en läsperiod. Twilight tillhör det lättvindliga slukarläsandet som kan vara mycket trevligt ibland :)Vilda-Hilda och Susanne: I går kväll såg jag om filmen istället för att fortsäta att läsa i boken. Hur knäpp på en skala är man då som en någorlunda sansad trettiosjuåring ?! Ack, ack, denna Edward Cullen. Man kan bli fånig även om man passerat fjorton för länge sedan ;)Anna: Jag får vänta på New Moon tills den kommer på DVD i mars. Måste genast förhandsboka och vänta vid postlådan nu 😉 Aha – du säger det om böckerna. Jag har ju som sagt bara kommit några sidor in. Jag har den första på svenska, men du kan ha rätt i att orginalspråket varit att föredraga här. Jag har svårt, för att inte säga väldigt svårt, för att läsa språk som inte håller. Vi får se om jag klarar detta. Jag drivs av någon slags besatthet just nu, så det kanske fungerar ändå 😉 Återkommer!Karolina: Aha – jag skall tänka på det och kanske växla till engelska om det inte funkar på svenska. I går stod jag och pratade med en vän om min nyfunna passion för Twilight. Min dotter hörde mig och frågade med bekymrat uttryck om jag skulle vilja byta ut pappa mot den där vampyren. Hmmm 😀 Absolut! Häng med på klassikerläsningen! Något helt annat än Twilight såklart, men Doktor Glas är såväl lättläst som aktuell i sitt tema.

  6. Ciao! Såg att det börjar en ny serie på kanal 6 “Wampire diaries”. Tror det var klockan 21.00. Kanske något för oss som saknar Bill? Jag skall kolla iallafall!

  7. Hej, jag läste de två första böckerna i Twilightserien och tyckte att de var rätt söta. Gav sedan böckerna till min lilla fjortis här hemma och hon blev helt frälst. Vi låg i båten i somras och läste och kommenterade. Hon var nästan helt febrig och kunde knappt lägga böckerna ifrån sig. Härligt att jag närt en boknörd vid min barm. Tror att hon har kanske fem olika böcker på sängbordet, precis som jag 🙂 Böcker är en underbar skatt.Ha en fin dag!Carina

  8. Jag och maken (!) plöjde samtliga Twilightböcker i somras när barnen var sjuka här hemma. Underbart! Vi har också läst “The Host”. Jag känner helt igen mig i Isfolksliknelsen 🙂 Kanske är det här ett sett att hålla sig ung på? Jag menar hur gammal kan man vara när man köper böcker från hyllan med ungdomsfanatsy!! Kram

  9. Hej vännen! Däckad även jag av förkylning, fy vad trist, man tappar orken helt. Dock är jag inne på sista boken i Twilight-serien, Breaking Dawn och jag vill inte att det ska ta slut, en helt underbar saga. Många tårar har trillat nerför mina kinder när jag plöjt genom böckerna, underbart med något som får en fast så där. Hoppas vi båda mår bättre snart och kan ses igen! Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published.