Må bra: Självrannsakan

mabramalsattningar-copy.jpg

Jag letade upp det där scarfinlägget i bloggen i en pågående självrannsakan av träning och tidgare försök. Se så fint det låter. Och begrunda sedan hur oändligt misslyckat resultatet blev. Ingen scarf och inget flöde i träningen. Augusti 2007 skrev jag det där. Det är mer än två och ett halvt år sedan.

mabramalsattningar2.jpg

Och här är jag farligt nära att gå in i fällan igen. Titta på strecken där uppe och kryssen som tycks riktigt tryckas in med bläcket. Den 1 april är det skärtorsdagen. Och då slutar strecken. För det är ju så med målsättningar. De har en början och ett slut. Men denna gång var jag klok nog att sluta som synes på kryssen. Detta har ju misslyckats varendaste gång, så varför fortsätta? Är man så fäst i tanken på detta med mål? I det jag har skrivit hittills har jag försökt att tänka på ett nytt sätt. Att ha andra strategier och idéer om hur jag skall få till ett flöde. Jag hänvisar igen till Linna Johanssons träningsskola där det avhandlas målsättningar just nu. Hon är klok den kvinnan. Och jag blir väldigt peppad av att läsa det hon skriver. Och i den andan rannsakar jag mig själv med ett mål i alla fall. Att inte göra om misstagen en gång till. Aldrig mer utlova scarfs! Aldrig mer kryss! Förstått, W?! Bra :)!

mabramalsattningar1-copy.jpg

Just nu har min arma lekamen nog med att processa en intensiv penicillinkur. I går kväll somnade jag 20.15. Aptiten är inget vidare, men Kulturelles morotssoppa fungerar fint. Jag är överhuvudtaget mycket inne på soppor just nu. Perfekt lunchmat. Barnen rynkar oftast på näsan, men med lite pannkakor till så går det. Därför kikar jag extra på Soppa Torsk hos allra finaste Le Parfait. Ett nytt nummer är ute nu. Inspirerande ögongodis på hög nivå. (Av Liselott Forslin. Fotografi Ulrika Ekblom.)

hbchanel.jpg

Solen värmer. Jag bläddrar i nya Harpers Bazaar och kikar på alla vårannonser. En vacker favorit från Chanel.

hbmissioni.jpg

Och vårens finaste. Juergen Teller har fotograferat hela klanen Missoni i deras italienska residens. Sexton sidor av reklammagi.

Sol! Energi! Kraft! Snart är det mars.

15 comments

 1. Rubriken räckte för att sätta igång tankarna hos mig. Nyttigt!Här serveras också morotssoppa ikväll, a la Linas matkasse-recept med kokosmjölk i. Orange it is!

 2. Hej Weronica,Man kommer ju ganska långt med bara maten. Med rätt mat och vardagsmotion kan man komma i jättebra form. Jag har lyckats gå ned 5kilo på under 2månader med endast kosten, och så vanlig motion. Jag har klarat 2månader utan sötsaker så det går absolut bara man vill. Om jag kan så kan du. /Nina

 3. Jag tror att det är bra att ha en morot för att nå sina mål, vare sig det är morotssoppa eller en scarf!Du har verkligen fått mig att vilja läsa Harpers Bazaar, jag kan ju skylla på att jag borde göra det i arbetet!Kram, Lo

 4. Caroline: Japp, orange it is. Jag behöver iofs allt orange tillskott jag kan få till min vampyrbleka skepnad just nu 🙂 Jag har sett flera recept med kokoksmjölk i. Det låter himla gott. Smaklig spis!

  Nina: Härligt! Absolut, viljan är A och O. Om jag sedan lyckas med att tänka på ett annat sätt än målsättningar och kryss, så har jag kommit en lång bit på vägen. Det känns som en förändring i tanken och det känns som om jag kommer att lyckas denna gång. Så långt allt gott med andra ord 🙂 Tack för inspirationen!

  Lo: Jo då, morötter kan nog vara bra, bara det är bra morötter typ 🙂 Tidigare har jag varit för fäst vid mål i tanken. Sedan då? När man väl har lyckats vad händer då? Nya mål kanske ?! Jag vet inte. Det har inte fungerat när det gäller träning för mig. Jag klurar på visioner, idéer om hur jag vill få till det hela. Det känns som om jag är på g, men vi får väl se hur det hela slutar. Ett tips om HB – prenumerera direkt från USA. Det är så oändligt mycket billigare än att köpa tidningen här i Sverige. Jag hoppade på ett tvåårserbjudande för länge sedan och tidningen kostade väldigt lite per nummer då. HB USA är en favorit. Bra editorials, fina framsidor, fina plock som är lite mer förankrade i verkligheten än en del andra magasins och bra kändisintervjuer. Jag gillar den. Förut köpte jag alltid Vogue UK och danska Costume också, men nu har jag dragit in på tidskriftskonsumtionen. Absolut, arbetsmaterial i ditt fall 🙂 Kram

  Lina: I wish! Jag borde nog ha gått de där fyrtio rundorna då för två och ett halvt år sedan och köpt mitt siden då. Nu med huset finns det liksom tusen andra saker som går före på prioriteringslistan. Jag får dock snart knyta randiga Sonia runt halsen och traska på ändå – i full fart framåt 🙂 Kram

 5. Erica: Tack, men nej tack typ 😉 Målet med scarfen satte jag upp i en träningsruch för 2 1/2 år sedan. Målet nu är att finna andra vägar fram till att må bra och träna regelbundet – utan scarfs och kryss. Scarfen får jag fixa på något annat sätt sedan 🙂

 6. Hej!Klart du kommer hitta motivationen! Jag tror bara att du måste hitta ngt att göra som du tycker är roligt, eller som du kommer att börja gilla. Då kommer ju alla positiva effekter på köpet. Dvs, träning som görs bara för att den ska göras blir aldrig rolig.Kolla gärna in vår blogg, jag började springa för drygt två år sedan och är numer fast efter att ha tränat absolut ingenting tidigare, min käre bloggkamrat Cecilia fyller 50 i år och har precis anmält sig till sitt första marathon.

 7. Malin: Skoj! Tack för bloggtips – jag skall kika in! Inspirerande att läsa de där sannsagorna – om noll till att bli biten av löpning. Jag har, även i vältränade stunder, inte fastnat där. Jag har inte fått till rätt teknik tror jag och känt som om jag riktigt har klampat fram. Att gå snabbt är min melodi, men vem vet – jag kanske börjar springa sedan om jag väl lyckas hänga i tillräckligt länge. Så jag kan egentligen inte skylla på att jag inte har hittat rätt träningsform heller. Jag älskar flytet i en ultimat powerwalk, det är lätt att utöva och lätt att anpassa. Jag har kommit i “måste – ut” i perioder, men det hela har planat ut. Nu är min utmaning att hänga i! Tack för pepp!

 8. Men du vilken underbar idé ändå. Jag ska genast fila på en belöning. Och försöka hålla löftet (inte lika lätt). Köpte kort på sats i september. Har använt det *trumvirvel* två gånger sen dess. Dyra pass!

 9. Som jag skrev förut ang. träning så handlar det om framgångoch med scarfen runt din hals så kommer du att ha skördat framgångens sötma. Lycka till och jag vill gärna se en bild hurden snygga orangea färgen klär dig! 🙂

 10. Frida: Man är säkerligen olika i detta, men för mig fungerar uppenbarligen inte löften om dyrt siden 🙂 Jag håller på att ompröva mina tankar kring träning och livsstilsförändringar. Det jag har gjort hittills har uppenbarligen inte fungerat, eftersom jag inte tränar kontinuerligt. Men nya tider och nya tankar. Heja oss!Helena: Absolut – framgång! Men det blir utan scarf denna gång. Det löftet som jag gav mig själv för två och ett halvt år sedan blev det intet av. Dags för nya tankar. Jag skall framåt. Och scarfen får jag skaffa mig på annat sätt 🙂

 11. Det är nog klokt att inte ha en scarf som drivkraft något mer, men däremot tror jag på belöning under resans gång. Att man ger sig själv en gåva när man lyckats med något man kämpat för länge. Hoppas du kryar på dig snart!

 12. mmm, en snygg hermés scarf har jag alltid önskat mig och den orange du hittat är hur snygg som helst. Ge inte upp…. det är otroligt mycket tankebyggnader man måste kämpa mot för att få nya goda vanor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.