Fredagssvepet: Vecka 8

Jo, jag försöker mig väl på ett fredagssvep igen då. Trevligt att höra att de är uppskattade och att Ni har saknat dem. Nu hoppas jag att de är tillbaka på regelbunden bas igen.

fredag8-copy.jpg

Toasts kataloger är alltid något extra. Jag fastnade för klassiskt dammode i svartvit ton denna gång. Med hopp om varmare tider.

fredag81-copy.jpg

Vad är det med sådana där stadsbalkonger? De ser alltid så intagande ut.

fredag89-copy.jpg

On such a Winter´s dayregnar det faktiskt lite i dag. På måndag är det den första mars.

fredag82-copy.jpg

Det är nog alltid trevligast att tänka och sitta och smida alla möjliga planer långt innan man kan förverkliga dem. Jag har tänkt en del trädgård i vinter. Tiden innan besluten frodas alla högtflygande idéer. (Cox and Cox)

Så har den då världspreimär på onsdag. En av de mest omtalade filmerna på länge. Tim Burtons Alice i Underlandet. Min favoritfilm var länge Burtons klassiska Edward Scissorhands. Sedan dess har jag inte följt Burtons surrealistiska värld så ingående. Men Alice vill jag nog se med egna ögon. (Beskuren filmaffisch med Anne Hathaway)

fredag83-copy.jpg

Med ett nyfunnet trädgårdsintresse upptäcker jag klassikerna i genren. Ett av mina bästa inköp på bokrean är Zetas trädgård. Det var länge sedan jag kände mig så inspirerad av en enskild bok. En pärla.

Mina biobesök har kraftigt reducerats sedan flytten från staden. Jag kom inte iväg på Julie & Julia i höstas – heller. Nu finns den på DVD. Jag vill fortfarande se den. (Julias kök i filmen. Läs om Julia Childs hem här.)

fredag84-copy.jpg

Åhléns fortsätter sitt samarbete med Jimmy Schönning. Nu är temat personlig patina. (Pressbild: Åhléns)

fredag86-copy.jpg

Jag fick ett önskemål om läsning i klassikerklubben så vi kör helt enkelt på det. Mars månads bok blir Virginia Woolfs Mot fyren som har ett fantastiskt omslag i denna upplaga.

fredag810-copy.jpg

Blått och vitt är klassiska signalfärger för kommande värme. Man skaffar sig lätt stämningen med en ekologisk bomullskasse från H&M för beskedliga 29.50. Perfekt för lite smått till stranden (bland de stora blå ikea-kassarna med tusen grejer…). Alla årstider har sin charm, så är det bara :).

Det tog några avsnitt för mig att riktigt dra på smilbanden. Visst är det en hel del inslagna dörrar. Men Mia Skäringers Anna är klockren. Förra fredagens avsnitt var bäst hittills. Hoppas att det fortsätter så.

Favoritbilder i repris från förra februari. Magisk stämning i Joachim Wittmans bilder för Bo Bedre.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

23 comments

 1. Jaaa Solsidan äger säger jag:) Jag kom i stämmnigen program ett liksom:) N säger att vi är slående lika Mickan och Fredde, jag vet iten om det är riktigt sant;) Underbart med fredagssvep igen, me lik! Ha en lovely helg, stor kram från andra sidan i det lilla töande samhället;)

 2. Aa, det tackar vi allra ödmjukast för – älskar dina fredagssvep!Jag bara undrar – kan man ha för många tygkassar hemma… Visst inte?! Fredagskramen!

 3. Så glad jag blir när du ger tummen upp för Zetas trädgård. Har spanat in den och funderat om den skulle kunna vara nåt bland reaböckerna. (Nu har jag iofs inte kommit till skott ännu och beställt något alls, så jag hoppas jag hinner innan allt är slut.)Trädgård känns så långt borta nu när det tjocka vita täcket ligger över hela tomten. Men rätt vad det är så smäller det till och blir vår. Jag har inte hunnit fundera så mycket än (på trädgård alltså). Ska bli kul att följa dina trädgårdsfunderingar/planer framöver!Hoppas ni får en fin helg!

 4. Mia: I början tyckte jag att det var lite väl lättplockade poänger med drift av caffe latte mammor, men förra avsnittet var väldigt skoj 🙂 Detsamma till dig!Jessica: Varsågod säger jag då :)Lina: Tack vännen! Tygkassar är av typen stapelvaror, så nej det kan man väl inte 😉 KramVanilla: 🙂 Trevlig helg!Nilla: Det håller jag med om. Det skall bli roligt att se det i kväll. Detsamma!Mrs b: Det är en fantastiskt fin idébok som följer årets månader med makalösa fotografier. Lite mer handfast är Sanna Töringes Färgsätt din trädgård som finns för dryga femtiolappen på Åhléns. Jag har bara snabbläddrat i den, men den verkar instruktiv och bra. Jo, visst känns det ganska långt borta. Jag spinner mest planer för vårt stora trädäck som måste bli lite mer ombonat samt min innergård som förhoppningsvis blir resultatet genom att en ihopbyggnad av hus och garage. Vi får se var vi landar i år. Det finns ju massor man vill göra, men man får ta lite i taget. Detsamma!

 5. Härliga bilder med vårkänsla! 🙂 Underbart! Gillar verkligen balkongbilden – håller med ser intagande ut. Kul att få veta vilken som väntas i mars. Jag håller på att avsluta svindlande höjder nu. Hoppas vara ikapp när mars är över.Ha en fin helg!Kram Karin

 6. Vilket härligt fredagssvep! Jag ser att delar av min helg finns med här, men också delar av nästa helg. Filmen “Julie & Julia” är nämligen inköpt och ska ses i morgon här hemma. Den har jag längtat sååå efter. Nästa helg har familjen tänkt ett biobesök för att se “Alice i Underlandet. En film som faktiskt alla familjemedlemmarna ser fram emot. Förhoppningsvis är den så bra som vi tror och hoppas. Ha en riktigt fin helg! Kram Lotta

 7. Vilket härligt collage!!! Tack!Nu ska här tas in kvistar och sättas i små vaser – välkommen vår!Toast var en ny bekantskap för mig – mycket fint där. Har du kollat in på boden.co.uk, där finns det också godbitar! Fröasken är helt underbar! Mot fyren läser jag gärna igen! Mitt exemplar är från 1980-talet och har inte allt lika vackert omslag…Kram

 8. Kul med fredagssvep igen! Jag ser också fram emot Alice i underlandet, fantastiskt att få se den i 3D. Magiskt var det rätta ordet för de sista bilderna! /Kram

 9. Fredagens Solsidan var helt underbart kul. Vi känner väldigt väl igen oss i båda familjerna. Det är något visst med Tim Burtons filmer. Jag kan inte tänka mig en bättre regissör till Alice i underlandet än just honom. Läääängtar

 10. Fredagssvep, äntligen! Mycket bra!Alice i u-land, börjar det inte bli lite tjaigt med JD som corny huvudrollsinnehavare i samma slags filmer, finns det inga andra skådisar i Hollywood att välja bland?Åhléns patina, tack för att någon vågar något annat än det menlösa, kalla och fega “lantliga vita”. Och vaddå “lantligt vitt”, finns ingen historisk förankring i den termen.Anne Hathaway ser häftig ut!Mvh Lisa.

 11. Åhh den boken är underbar.Har den tyvärr inte i min ägo men brukar bläddra i den hos min kära syster.Borde nog ha passat på nu när den var på rean.Zetas är sååå underbart längar till våren och en tripp dit.Kram Lina

Leave a Reply

Your email address will not be published.