It´s Monday – vecka 9

mandag9-copy.jpg

Jag tar mig an den första mars med såväl tillförsikt som låg energi. Slutet av februari sög musten ur mig. Inspirationen är inte på topp. Jag försöker att få fram det som ger lust och positiva vibbar. Samtidigt känner jag att jag i tanke och i handling traskar framåt när det gäller min må bra satsning. Jag är på rätt väg denna gång känner jag. Så mars får lov att bli en bra månad Punkt I dag jazzar jag lite extra till den här.

mandag91-copy.jpg

Sportlovet är slut för oss, men många andra har sitt framför sig. Nivea har gjort en offensiv med sin gamla klassiker i vintersporttider. För mig är den där burken ett levande exempel på storytelling. Jag tas direkt tillbaka till en tid när alla hade en burk i väskan och alla hade ett tjockt lager vitt på läpparna. Ett annat liv.

Jag sade väl att True Blood börjar på onsdag? Ja, jag gjorde väl det :).

mandag95-copy.jpg

Även Femman startar många av sina serier i veckan. På tisdag börjar Cougar Town med Courtney Cox med dubbelavsnitt. Jag tänker titta om det är något att följa framöver.

mandag94-copy.jpg

Leila Lindholm är en favorit för många. I maj kommer en uppföljare till A Piece of Cake One More Slice – denna gång på eget förlag. Det lär bli ännu en försäljningsframgång i samklang med de nya avsnitten i Leila bakar som börjar sändas 31 mars på TV4+.

mandag93-copy.jpg

Kanske har det att göra med säsong och allmän sinnesstämning. Jag har blivit så otroligt saktrött. Därför passar den charmanta elefanten mig utmärkt för tillfället. Jag sparar.

mandag92-copy.jpg

Detta kan jag dock mycket väl tänka mig att öppna plånboken för. Jag har blivit dålig på att ta tid för krämer och lull-lull i badrummet. Men förhoppningsvis ger många träningsrundor många duschar och då behöver man fylla på fuktighetskvoten. Jag är en succer för citron och Body Shops nya Sweet Lemon skall jag nosa på när tillfälle ges.

Happy Måndag! I går slask. I dag snöfall. Det äro variation här i livet.

22 comments

 1. Känner igen din känsla av låg energi. I går träffade jag en äldre dam som sa precis samma sak. Nya tag! Ikväll ska jag på Friskis&Svettis igen efter en veckas förkylningsuppehåll. Efter duschen hade det varit skönt att smörja in sig med Sweet Lemon, jag får kolla in den vid nästa stadsbesök.

 2. Sweet Lemon – den måste jag lukta på. Min oliv har precis tagit slut och vill ha en nu lukt. Bara jag inte blir surare… nej det går nog inte för när jag tittar ut vill jag bara dra en gammal filt över huvudet och gömma mig…

 3. Happy monday till dig med!Känner igen mig i mycket och främst i att vara “saktrött”. Vill inte ha något nytt innanför dörren just nu. Det har gått så långt för mig att jag påbörjat operation – rensning. Här skall kastas, sorteras, skänkas, säljas och sparas. :)Sedan känner vi oss mycket lättare. :)Leilas senaste bakbok trollband mig inte riktigt. Det var så otroligt överdoserat av cream cheese och ägg och smör och annat “tungt”. Jag hoppas denna receptsamling bjuder på mer avhållsamhet. Formspråk och bilder tilltalar mig redan så…Japp – Niveatiden väcks till liv igen. Förhoppningsvis stannar den i tankarna denna gång. Hu så kletigt. :)Kram

 4. Anna: Härligt med Friskis! Det är energigivande. Jag släpade mig runt på en kortare promenad i går i gummistövlar i slasket. Det var inget bett i de benen alls kan jag säga 🙂 Men skam den som ger sig! I morgon är en annan dag!

  Maria: Varsågod. Det blir säkerligen sedvanligt tittgodis!

  Sarah: Du, jag känner precis likadant i dag. Den sura citronen är tillbaka 🙂 Min vintereufori fick sig en rejäl knäck av piskande snöfall rakt i ansiktet. Inte så nice just i dag kände jag. Men, men – ibland är man citron och så får det lov att vara också. Det väntar en söt persika där någonstans 😉

  Lina: Man tackar! Det kan behövas i dag känner jag! Jag fick ett städryck i går. Man får ju ofta det när man har idkat sjukstuga ett tag och alla högar bara växt… Jag är mätt för stunden helt enkelt. Det visas upp saker hit och dit, men jag bara gäspar just nu. Det kommer säkerligen att vända, men samtidigt känner jag för att vårda och uppskatta det man har och att idka återbruk.

  Jag håller med om Leila. Det är tunga saker som inte alltid faller mig på läppen. Det är framförallt andra kreatörer som inspirerar mig just nu. Min senaste bibel är Bergenströmarnas senaste. Den är bara – så himla bra! Och för mig känns den helt rätt just nu. Däremot måste jag naturligtvis ha Leilas bok också – framförallt för stylingen.

  Nivea. Jösses. Det var ju så man skulle se ut. Och alla gjorde det också. Man kanske skulle möta snöstormen med lite Nivea för känslans skull 😉 Kram!

  Sofie: Ja, det blir skoj att se vad det bjuds denna gång!

  Sofia: Det var ett tag sedan nu, men då körde jag mycket med passionsfrukt. Denna söta citron måste testas 🙂

 5. Å, “Sucker for love” med Pauline är min absoluta favorit från Melodifestivalen hittills! Hon har en sån härlig, lite raspig röst och soundet i låten är WOW! Den blir man glad av – tänk vad musik kan hjälpa för att pigga upp… Jag har en spellista på min jobbdator som heter “Jump!” där jag har lagt in bl.a. de här låtarna som jag spelar när humöret och energin är låg:Walking on sunshine med Katrina & The WavesJump med Girls AloudOh Boy med Peps PerssonCandyman med Christina AguilleraHåller min dörr på glänt med Nisse HellbergCitron är härligt, doften, smaken, utseendet! Jag har precis lagt ut receptet på min supergoda citronglass på min blogg! Kanske inte glassväder precis, men om man sveper in sig i en filt och tittar på en “varm” film kanske…

 6. Tack för tipset om Leilas bok, jag visste inte att det var en ny på gång och inte heller att nya avsnitt av ‘Leila bakar’ väntar i tablån. Jag ursäktar mig med amningshjärna… 🙂

 7. Åhh Veronica kommer du i håg den små nivea burkarna med snygga motiv på?Vilken nostalgi!!!!Ser verkligen fram emot Leilas bok men är dock nervös att jag ska bli besviken. Fullkomligen älskar A pice of cake och tänk om den nya inte håller samma kvalite.Kram på digLina

 8. Hej Weronica. Härligt måndagssvep! Body whip citron köpte jag härom dagen: En höjdare! Först är den riktigt citronfrisk, på ett trevligt okemiskt vis, för att sedan avta och dröja kvar på huden som en väldigt diskret doft. Rekommenderas varmt. Ha en fin vecka! /Emmie

 9. Härligt och inspirerande! Niveakrämen minns även jag – även om jag själv aldrig fastnade för den. Däremot kan jag tänka mig att jag skulle kunna fastna för Sweet Lemon, jag gillar allt som smakar eller doftar citron. Ha en bra och förhoppningsvis mer energifull vecka!

 10. Hej!Halkade in hit via annan sida, kikar runt lite. Ja Niveakrämen ja, den hade jag alltid i skolväskan om vintrarna… Och citrondoft, ja det går för fullt i mitt badrum, är förtjust i Biotherms produkter både dusch & bodylotion med citrusdoft. Lite sommarfeeling i gråa feb/mars vädret. Men ska nog ta o testa BodyShops nästa gång. Tack för tipset. Kikar säkert in igen!!Ha det fintMvhAnnelie

 11. Åhh True blood är min absoluta favoritserie, jag har även läst böckerna den är baserad på och Cougar town ska jag definitivt se!

 12. Och i juni börjar säsong tre av true blood!Nivea, minnena som kommer fram är kritvita trutar på tjejer som tyckte att de var tuffast i hela skolan. Jösses, det var tider det men idag undrar man ju lite hur man tänkte 🙂

 13. Ja, det har varit mycket sjukdomar här med på sistone. Även idag är en vab-dag..Hoppas mars blir en stor energiboost-månad för oss :)Citron body butter låter lockande. Jag har Moringa just nu som jag älskar, scruben är fantastisk med. Å så en pizza och pasta bok från Leila precis när jag börjar få snits på viktväktandet… Nåväl, det går inte att motstå!

 14. Föredrar True Blood skådisarna i sina roller mer än i verkligheten. De ser så lama ut på något sätt. Bill utan fangs är liksom inte så spännande…Har en kompis i förlagsbranschen som berättade att Leila är helt j-a omöjlig att jobba med. Krävande , petig och med en otroligt överlägsen trist attityd. Efter att ha hört några exempel så har iallafall jag tappat lusten för hennes grejer. Vill hellre gynna någon lite mer anspråklös och jordnära kvinna. För bra kokböcker finns det gott om…Något som f.ö hjälpte mig mkt för några år sedan när jag kände mig deppig och inte tränade, åt fel-ja, det mesta var snett i livet var att dra ner på bloggandet, data och TV-tiden. Leva mer i den verkliga världen. Mindfullness. Gå i skogen. Tänka på vem jag är och vad jag vill i livet. Via datorn blir allt ofta en jakt på mer/roligare/snyggare prylar. Lite isolerande. Vill absolut inte att du slutar blogga, men ens tid kan man ju lägga på olika saker. Och om man känner att det lutar lite snett på en front så kan man hitta motivationen i det enkla, det lilla. Tror att våren löser en hel del knutar. Trädgårdsterapi är det bästa som finns. Tycker jag..Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published.