2 mars

mittegetcafe-copy.jpg

En liten pärla från bokrean – Mitt eget kafé av Mia Öhrn. Vem har inte drömt om att starta ett eget kafé? står det på baksidan av boken. Många, inklusive mig själv, har nog tänkt tanken som en liten trevlig dröm och reträttplats i tillvaron när annat har känts tungt. Sedan har jag all respekt för att själva driften i verkligheten är något helt annat än de flestas storslagna visioner om detta. Men man kan ju alltid ha ett eget litet minikafé innanför hemmets trygga väggar :). Här är det recept, teskola, besök på kaféer, smörgåsar och kaffe med fina bilder av duktiga Anna Kern. Sedan gillar jag Mia Öhrn som även bloggar här. Leila Lindholm må vara fixstjärnan i bakgenren, men det finns så många andra duktiga kvinnor där ute. Boken rekommenderas med andra ord varmt!

Och den andre mars för mig blev en kortare stadstur efter ännu ett läkarbesök i never ending infektionsland. Jag stod ett tag och fånstirrade på Alexa i ett skyltfönster. Ack så ouppnåeligt snygg hon är. Sedan blev det en snabb provning av skepparstuk á la Wera, men jag var lite mellan storlekarna där så den fick hänga kvar. Men söta citroner blev det – doftar ljuvligt. Isande vindar i kombination med varm sol om man ställde sig mot rätt husfasad på staden. Jag undrar jag om våren inte kommer snart.

6 comments

  1. Alexa! Mmmm … kanske en av de finaste väskor som finns! Även om jag älskar min Bayswater!Tack för en superinspirerande blogg! Så proffsig!

  2. lilla.u: Jo, detsamma gäller mig. Min kvot när det gäller väskinvesteringar från Mulberry är väl fylld för ett bra tag framöver 🙂 Tack! Glad blir jag!

    Linruz: Mia är ett bakande energiknippe som man blir glad av! Jag minns just nu framförallt hennes sommartårta med fläder och jordgubbar som riktigt smälte i munnen i somras. Den skall jag baka när det blir säsong igen. Kram

  3. Jag kände också våren i luften idag! Ljuset har kommit tillbaka, även om det fortfarande kommer bitande vindar från havet.

  4. Åh vilken fin bok det verkar vara. Den ska jag beställa. Du har alltid så bra tips. Citronserien från body shop hade jag också missat :-). Citron är min favorit. /Nina

  5. Åsa: Visst är det ljust kvällstid nu! Helt otroligt vad snabbt det har gått. Man tänker ju inte riktigt på att det faktiskt är vårmånad med all denna snö som ligger.Nna: Jag älskar också det mesta med citron och detta har på några dagar blivit en stor favorit. Den doftar ljuvligt! Jag gillar framförallt upplägget på boken. Det är lite nytt, även om jag kanske inte testar alla recept sedan. Men ibland behöver man bara bli inspirerad!

Leave a Reply

Your email address will not be published.