Må bra: Omstart

mabraback-copy.jpg

Jag har tänkt på det sedan Cecilia kommenterade den tolfte februari. Krya på dig! Är det inte typiskt att sådant händer så fort man försöker att komma igång? Innan nästa runda i spåret; lyssna på E-types “Back in the loop” och klappa dig själv på axeln för att du är just det – tillbaka igen! Sagt och gjort. Högsta volym och sedan ut. Jag traskade runt i slasket i helgen i gummistövlar, men i dag var det den vanliga rundan. Det var inget vidare bett i benen alls. Det var ganska halt. Men solen sken. Och framförallt – jag gjorde det. Det dröjer nog ett tag innan den där ultimata rundan infinner sig igen, men det får det lov att göra. Det bästa med powerwalk är ju att det är så enkelt att anpassa. Det går att dra på ordentligt och det går att närmast lufsa fram när kroppen fortfarande processar annat.

mabraback1-copy.jpg

Jag följer ju som bekant denna träningsskola med stort intresse. Nu handlar det om idéer och bilder. Och jag är lätt att få med på noterna där, med min egen tolkning av begreppen. Jag har alltid tänkt i bilder och sparat på små stunder där jag har känt livet i mig. Det är väl på något sätt dit man vill. Jag tänker mycket kring sådana bilder och mig själv. När friden inuti infinner sig och man är alldeles tillfreds. Eller när man hittar en ny riktning och får kraft framåt. Jag fick en sådan kick i går. Bara så där. Inga ultimata förutsättningar alls egentligen, men värmande sol, en sträckt ryggrad och ett leende.

Den bästa versionen av mig själv.

Det är min idé just nu. Jag kanske är solstingigt trött och söndertjatad och fullproppad i öronen om hur äcklig all fisk är när jag sitter på den där uteserveringen på Bakfickan i Visby i sommar, men kanske inte. Kanske sitter jag där och ler. Åt mig själv. Åt min familj. Åt livet i största allmänhet. Så får det lov att bli.

Eget fotografi från Gotland.

signature

6 comments

  1. Härligt att du är på gång igen! 🙂 Själv hade jag gjort allt klart för långpromenad i solen men precis när jag skulle skjuta ut barnvagnen genom dörren upptäckte jag att den fått punktering! Jag gör ett nytt försök imorgon, med nytt däck…

  2. Jag hörde en, för mig i alla fall, ny låt på radion i morse, “In the sun” med She & Him. Kanske kan vara något för en solig dag?! Eller en mulen dag när man vill framkalla känslan av sol 🙂

  3. Sara: Absolut! Jag är “samla på fina ögonblicks-nörd :)Cecilia: I dag är allt helsegt igen, men jag kom ut i går och det får jag klappa mig själv på axeln för. Man kan ju inte kickstarta direkt med trista penicillinkurer, utan det gäller väl att vara just SNÄLL och ta det lugnt 🙂 Åh, punka när man är på väg. Grrrr. Vi lever ju utan vagnar nu. Tänk så fort man glömmer allt det där som var vardag en gång. Hoppas att du är på g i dag då :)Anna: Ny för mig med – lyssnade precis på den. Fint gung! Och sol behövs ja 🙂

  4. “Den bästa versionen av mig själv.” Vilket bra motto – det ska jag försöka komma ihåg. Inte försöka uppnå något ideal av hopplock från olika mer eller mindre lämpliga förebilder – utan faktiskt utgå från sig själv och vad som är möjligt utifrån ens egna förutsättningar. Tack för bra pepp .. och du… Keep on Walking… http://www.youtube.com/watch?v=mBdkdGCqt_w 🙂

  5. Åhh… får enormt gotlandssug av den bilden, bakfickan är en av mina favoriter. Flyttade från Visby till fastlandet för två månader sen efter avklarade studier. Men nu får jag “hemlängtan” ju…(hmm, var kanske inte riktigt vad det här inlägget handlade om, men men)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *