Fredagssvepet: Vecka 9

Man kan ju betänka det smått ogeniala att köra svep dagarna efter varandra när man är inne i en inspirationssvacka, men så blev det tydligen. Med andra ord – håll till godo med veckans fredagssvep :)!

Jag fungerar ungefär likadant med all inspiration. Det är bilder, en stämning, en sak som får i gång mig, oavsett om det gäller kläder, inredning, mat – eller trädgård. Jag kämpar alltjämt med Allt om Trädgård, men jag har inte fallit ännu. Visst är det instruktivt med planritningar och växtinformation, men den drabbande inspirationen finns där inte. Jag ser fram emot nästa nummer av Trädgårdsliv som kommer senare i mars. Man kan även köpa äldre nummer. Fotograf: Lisa Björner/Trädgårdsliv.

fredag91-copy.jpg

Det blir spännande att följa våra tappra små träd under sin första vår. Heja! Väx er höga och frodiga så vi får lite lummig känsla här ute i det platta nybyggarlandet :)! Trädstöd från Hasselfors.

fredag93-copy.jpg

Det är dags att uppdatera fönsterbänkarna. Krukor gapar tomma och orkidépinnarna ser lite lagom festliga ut. Med ljuset kommer önskan om det gröna. Vacker blomkruka Oriental av Mia Blanche.

fredag9.jpg

Drömmen om gunget lever, men jag får i första hand satsa på att fixa i ordning och måla min stålrörsmöbel från femtiotalet som är i behov av mycket kärlek. Grytthyttan firar 80 år med klassiska A2 med en speciell utgåva med orange stålstativ.

fredag92-copy.jpgEn klassisk film på trean 21.30 på lördag.fredag94-copy.jpg

Korgarna från Korbo är vackra favoriter. Vi har ved i vår. Nu lanseras nya korgar som ser perfekta ut att luta lite tidskrifter i. Fina!

fredag95-copy.jpg

Jo, det har helt klart tappat lite av gnistan, men man måste ju titta ändå. Säsongspremiär för Gossip Girl på femman söndag 19.00.

fredag96-copy.jpg

Jag tror att jag har haft med dessa i bloggen varje vår. De är lika fina fortfarande. Påsk  enligt Royal Copenhagen.

Ännu en film som ej sågs på biografen – Young Victoria finns nu på DVD.fredag98-copy.jpgFredag är det. Och i dag lite lugn musik.fredag99-copy.jpgVit glaserad keramik. En av de saker som jag har svårast att hålla fingrarna borta från. Här Agneta Livijn/Norrgavel.Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

14 comments

  1. Här är en till som gillar svepen! Massor av inspiration och idag härligt grönt. 🙂 För några år sedan var jag en trogen prenumerant på Aot men jag måste säga att jag tröttnat lite grann…även om jag köper den ibland. Gillade Marits krönika i senaste numret (den om hur vi tenderar att beskriva av blommor). Jag var inne på Norrgavel häromdagen, bl a för att kika på Livijns keramik. Passade inte riktigt i min hand men vacker är den!Trevlig helg!

  2. Nu minns jag att jag läst om din Assistent..TACK för svarHar bestämt mig NU,det blir en ANKARSRUM 🙂 KAid jättefin men känns lite “uttjatad”….Jag slår till imorgon!KRAM!

  3. Åååh vilken vårkänsla jag börjar få! Måste köpa några vårblommor i kruka att ha på köksbordet!!Jag fick en bunt trädgårdstidningar av mamma igår men DET kändes lite tidigt ännu. Jag är fortfarande kvar i fixainne-feelingen 🙂

  4. fina grejer! Jag gillar verkligen krukan; Grythyttan-möbler SKA jag bara ha i sommar och keramiken från Norrgavel ska jag gå och titta på i veckan, tack för tipset om detta.

  5. Härlig vårstämning! Det är mycket jag fastnar för men särskilt trädstödet med den fina skylten till och en korbo korg vill jag väldigt gärna ha. Trevlig helg till dig!kramLisa

  6. Hej!Gillar din blogg jättemycket! Du har så utsökt smak när det gäller allt ifrån inredning, mat och mode till filmer och tv-serier.Tack för att du gör ett sånt jobb med din blogg så vi läsare får inspireras och må bra :)Ha det gott i vårsolen!MvhSanna Sporrong

  7. Ja nu börjar man verkligen få vårkänslor. Satt just ute och sörplade en latte på verandan. Visserligen bland snödrivor men det droppade härligt från taket.Ha det bra!

  8. Super fin blogg, fina bilder=) Jag kan inte annat än hålla med (om gossip girl) de har tappat gnistan, men jag följer serien nästan slaviskt ändå =)Vänlig hälsning,Anna

Leave a Reply

Your email address will not be published.