It´s Monday – vecka 10

mandag10-copy.jpg

Det lutar åt att måndagar blir tv-kvällar framöver. Ett starkt startfält presenteras i kväll. 20.00 börjar nedräkningen inför Det kungliga bröllopet med Ebba von Sydow som programledare. Självklart börjar jag ladda inför den 19:e juni redan nu :).

mandag101-copy.jpg

Höstens stora snackis fortsätter i kväll med nya avsnitt. Maria Montazami är kvar, men sällskapar nu med några andra donnor som ser ut som urtypen för amerikanska pengar med blont, lyft och tillpuffat. Svårt att låta bli att resa sig från soffan här för att förmodligen få fler citat som letar sig in i den populärkulturella sfären.

mandag102-copy.jpg

Ganska ofta tycker jag att tvkanalerna harvar samma filmer fram och tillbaka med visst uppehåll, men den här har jag inte sett i TV-tablån på ett bra tag i alla fall. Jag har inte sett den överhuvudtaget, så nu är det dags. Storyn om Beatrix Potter – förmodligen på en hårddisk nära mig eftersom den börjar en trött måndag 22.00….

mandag103-copy.jpgEssentiellt i fina kuvert från anrika Smythson.mandag108-copy.jpg

Påsken närmar sig. Jag har genomskinliga glasdroppar i mitt ris, men skulle mycket gärna komplettera dem med dessa färgade som precis kommit in till Juniform. Vackert. Vackert.

I morse var Bloggkoll full av inlägg om Oscarsgalan. Det är alltid roligt att titta på de tjusiga klänningarna. Cameron Diaz i vackert skimmer från Oscar de la Renta och Kate Winslet i Yves Saint Laurent och diamanter från Tiffanys.

mandag105-copy.jpgJo. Nu längtar man faktiskt. Bilder från Toasts inspirerande hemkatalog.mandag104.jpg

8 mars är den internationella kvinnodagen. Testa dig själv hur mycket Du vet om jämställdheten i världen här. Stöd en fattig flicka genom att bli fadder eller girlfriend hos Action Aid.

Happy Måndag!

11 comments

  1. Jag fullkomligt älskar dina måndagar, Weronica! Jag hoppas du vet det?!Hollywoodfruarna är visst lite beroendeframkallande – man liksom båder ler och förfasas i samma andetag när de glassar in i våra hem. Underhållande – ja visst! Men tänk – jag hade missat att det var idag som det var dax igen. Tack!!Minsta i familjen har klippt och klistrat en guldig krona till prins Daniel och jisses så förvåndad hon lär bli om han inte bär den på den 16 juni. Hon liksom räknar stenkallt med att han “inte har fått någon annan krona”. 🙂 Själv blir jag förvånad om jag inte sitter som klistrad vid tv:n då. Kram från mig!

  2. Kommer absolut kolla in Fru Montazami ikväll,henne gillar jag.Bröllopsyran får man ju inte heller missa ;-)MEN True Blood ÄR bäst Trevlig måndagkväll

  3. Jo, det lär nog bli mycket bröllopsyra en tid framöver nu. ;)Filmen om Potter hade jag också tänkt försöka se ikväll. Om jag nu orkar hålla mig vaken vill säga. 😉 Vaken lyckades jag inte vara för att se Oscars galan i natt. Jag brukar annars göra det. Det är något speciellt med all glamour och alla skådespelare på röda mattan. Men denna gång hoppade jag över. Få se om det kommer en repris man kan se. Kate Winslet brukar alltid se fantastisk ut på Oscars. Klassiskt vacker på något vis! :)Ha en bra kväll!Kram Lotta

  4. Såg bröllopsprogrammet, hollywoodfruarna och sedan Beatrix Potter… en riktig tv-kväll m a o. Tycker att det är konstigt att man visar en så bra film på en måndagskväll och inte under helgen. I Hollywoodfruarna framstår Maria Montazami mer och mer som en otroligt sund kvinna – trots läppstifts och tofsberoende. Men vem, å andra sidan, är helt utan galna nyck? Önskar dig en trevlig vecka.

  5. Har inte tidigare lämnat något meddelande men jag går in på din sida varje dag och njuter….Tack för alla fina inlägg!

  6. Ja, det blev tv-kväll för mig igår. Jag såg det kungliga bröllopet, CSI och lite på Hollywoodfruarna i reklamen, och så såg jag Miss Potter! Jättefin film där jag såklart också grät en skvätt… Gråter hon så gråter jag!

  7. Ah nu kom jag ihåg vad det var jag tänkte se igår – Miss Potter… Nåja den finns säkert att hyra eller låna på biblioteket kanske.

  8. De där dropparna var ju riktigt fina. Är inte så påskpyntig av mig, men de skulle nog kunna få smyga sig in. 🙂 Cameron Diaz är grymt snygg i sin klänning. Oväntat klassisk för att vara Cameron, men inte desto mindre fin för det. Så kul med Oscars-gala – synd att jag inte orkar med nattvaket längre.

  9. Lina: Jamen Du – sådana kommentarer får man liksom aldrig nog av 😉 Hollywoodfruarna är ren och skär lättviktsunderhållning. Man kan naturligtvis analysera det programmet sönder och samman. Man kan också luta sig tillbaka ibland och bara titta på tofsshopping. Maria M framstår som ett under av sympati jämfört med de andra nya donnorna. Oj, oj 🙂 Kungaprogrammet hade väl mått bra av mer genomarbetning och övergångar, men Ebba skötte sig bra under de givna förutsättningarna tyckte jag. Och såklart att jag kommer att sitta nästa måndag också och titta på ikoniskt brittiskt bröllop 🙂 KramJossa: Jadå, True Blood är liksom något helt annat 🙂 I kväll är det dags igen!Min plats i solen: Jag är ju den kvällströtta typen, så några sittningar live vid galan har det aldrig blivit 🙂 Nu konsumerar jag alla bilder på klänningarna. Allt är ju så lättillgängligt numera. Jag såg Miss Potter i går. En liten fin film. KramJen Ramos: Oh yes, they are great :)Solåkra: Härligt med en TV-kväll. Det behövs ibland. Jag håller med dig i din analys av Hollywoodfruarna. Maria M i all sin vanliga galenskap framstår som jordnära i jämförelse :)AnneLie: Så roligt att höra från dig! Tack!Nilla: Ja, det var en fin liten film. Här blev det Saltön också – Saltkråkan för vuxna som någon rescensent klokt sade en gång ;)Mrs North: En fin film – rekommenderas.Malin: Påsken behöver ju inte vara hysteriskt gul, utan det finns ju mycket annat 🙂 Jag gillar generellt påsken. Så mycket mer avslappnad än t ex julen. Håller med om Cameron. Hon brukar inte tillhöra mina Hollywoodfavoriter, men här lyckas hon fint.Anna: Ja, visst är de otroligt vackra!

Leave a Reply

Your email address will not be published.