Se vardagen: 11 mars

Hur går det med mitt projekt Se vardagen? Jodå, det tickar på, men om jag skall vara helt ärlig så tog jag inte fram kameran varenda dag under perioden när jag var sjuk och oinspirerad. Jag tyckte att jag fastnade lite i samma lika hela tiden och kom väl fram till ungefär så här. Även om jag inte fotograferar vardag varje dag, så gör jag det i alla fall mycket mera än förut. Och det får vara gott nog så. Utmaningen består och med solen och våren kanske knäppandet blir till varje dag igen.

bullbak1.jpg

I dag blev det i alla fall bullbak i tre akter eller kanske fyra då. Jag passar på att inflika svar på lite frågor också. Jag köpte en silikonkavel i höstas och har nu använt den till några bak. Den är väldigt bra. Degen kladdar fast mycket mindre, för att inte säga nästan aldrig. Det går smidigt och lätt. Jag gillar den. Sedan detta med råsocker och dinkelmjöl. Jag bakar allt med de ingredienserna sedan ett bra tag nu. Oftast är det bara att byta rakt av när det gäller mjölet. Råsockret kan man halvera (1 dl strösocker = 1/2 dl råsocker). Och så en hyllning igen till mitt bakbord som kommer från min mormor. Det är bara bäst.

bullbak5-copy.jpgMaffig bullhög på bänken. Man behöver ju något annat än gröt någon gång :).bullbak4.jpgFör det godaste som finns i världen är nästan nybakade bullar. Henrik med kompis slukade ett gäng.bullbak2-copy.jpgEfter bullfesten. Smulor till mamma :).

Åhå, nu är trailern till Eclipse här. Until your heart stops beating.

13 comments

 1. Åh bullhögen får det att vattnas i munnen! Mums!Här går det bra med vardagsknäppandet, om man enbart räknar att det blir några kort tagna varje dag. Men jag är inte helt nöjd ändå, för jag tar mycket likadana kort. Jag vet att det inte ska ligga prestation i det, men jag trodde jag skulle bli lite bättre på att dokumentera lite mer vardagliga ting av olika karaktär. Nu tar jag mest kort på barnen. Samtidigt är det bara att inse att den vardagen vars del fungerar bäst att dokumentera är vid hemkomst från dagis&arbete. Och det är inte särskilt mycket som skiljer där, från en dag till en annan. Så jag försöker gilla läget och ändå se att det finns potential till förbättring 🙂 Jag är trots allt nöjd över att jag knäpper mycket mer överlag.

 2. Varationen är det svåraste, håller med om det! När arbetsdagen är slut och ljuset tryter bara nån timme efter man kommer hem blir det lätt samma lika. Längtar efter våren då jag inbillar mig att det både finns mer tid, variation och inspiration.Goda bullar förresten 🙂

 3. Fina vardagsbilder och vilka tjusiga bullar. Jag håller med om att det är svårt med inspirationen när man är sjuk/trött/stressad men om man lyckas fota mer än tidigare har man ju åtminstone kommit rätt långt. Nu ska jag läsa ditt inlägg om Doktor Glas. Jag har några sidor kvar som ska läsas kväll…Trevlig helg!

 4. Guuud vad gott det ser ut!!! Jag som hatar att baka, men gillar att laga mat, måste nog ta och bita ihop imorgon och baka ett gäng bullar! Bullarna jag köpt och hade med mig till badhuset igår smakade skunk…Kram Helena

 5. Du, de där bullarna hade gärna fått lega i min frys. :PJättefina foton av fångad vardag. Här har vi också bakat, men jag tog en genväg och slängde ihop en kanelbulle i sockerkaksform. Gott det med. Och med ditt tips om råsocker. En fråga bara – jag vill ju ha finkornigt råsocker, men vad har du? Är det inte väl så stora sockerkristaller i vanligt råsocker?Kram och tack för smak-titten:)

 6. Mrs b: Och det är väl iofs just det som är vardagen. Den där lunken som ser ungefär likadan ut dag till dag. Det är ju också en dokumentation i sig. Men det är kanske just det också. Att man fortfarande slits lite mellan viljan att bara dokumentera och att berätta något mera, att hitta det lilla extra i en bild, att få till den där vinkeln som är fin. Det är nog en ständigt pågående utmaning kan tänkas. Och som sagt, bättre att tänka lite och knäppa ibland, än att inte göra någonting alls. Och jag vill ju tro att inspirationen står där och väntar någonstans 🙂

  Benita: Precis. Med våren kommer mer inspiration tror jag. Säsongsbyten gör ju att fotoobjekten automatiskt förändras lite också. Man gör lite andra saker. Man är kanske ute mera. Och jag kämpar lite med samma sak som jag brukar skriva om när det gäller må bra och träning. Att projektet inte faller om jag inte knäpper en bild några dagar, utan det är bara att hugga tag igen när jag gör det nästa gång. Jag har ändå tagit otroligt många fler bilder än i vanliga fall. Och det är jag glad över!

  På vår udde: Jag var ju en sådan där som fruktade bullbak tills för något år sedan. Det verkade så svårt. Och sedan har jag en riktig bullmamma till mamma också. Men nu bakar jag bullar. Och barnen äter av hjärtans lust. Det är gott med en färsk hembakt bulle – något annat kan man inte säga 🙂

  Sarah: Bullar är gott ja 🙂 Jag tycker mycket om mitt bakbord och tanken på att hålla till någonstans med allt när jag bakar. Kvalité som varar i det där bordet!

  Lina: 🙂 Min favorit när det gäller bakning och råsocker är Risentas råsocker. Jag har testat Saltå Kvarn också och Dansukkers, men båda de är lite stora i kristallerna i bakverk med lite mera socker i kan jag tycka. Annars tycker jag att sockret beter sig nästan som vanligt strö. Man får vispa lite längre för att få fluffet med ägg och socker till en del smet. Jag gjorde ju till och med julgodis med råsocker i julas. Det var alldeles för gott det ja 😉 Man får lov att prova sig fram vad som man själv tycker fungerar bäst. Men jag rekommenderar att titta på Risentas variant. Den gillar jag. Sedan använder jag Dansukkers råflor och deras vaniljsocker gjord på råsocker om jag inte kör med mer koncentrerad vanlig. Kram

 7. Jag forundras over att du promotar Salta Kvarns produkter. De ar en religios sekt. De ar elaka mot dem som vill ga ur. Konstigt att du vill ge dem dina pengar.Rasocker skeppas fran andra sidan jordklotet. Strosocker gors i Skane. Har du tankt pa miljopaverkan av det?

 8. Liselotte: Det är viktigt att tänka på vad man köper. Sant. Jag känner inte något behov av att försvara mina saker här, utan konstaterar att det är bra att handla medvetet ur olika aspekter.

 9. Åh, vad de ser goda ut! Måste också testa med dinkelmjöl och råsocker nästa gång! Tack för tipset och har en trevlig schlager-helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.