Fredagssvepet: Vecka 10

Jomen, vi säger väl det då, snön till trots. Solen värmer faktiskt riktigt mycket. Där någonstans under det vita väntar den riktiga våren. Sjärmdump från utdrag ur boken Blomstrande idéer av Minna Mercke Schmidt som även driver bloggen Blomsterverkstad.

Stämningar från Canada Goose hemkollektion. Kika in i broshyren här. Skärmdump från broshyr via Soform.

fredag109-copy.jpgDen här är bra!fredag103-copy.jpgVackert i karakteristisk Tine K-styling. Titta i hela katalogen här.fredag104-copy.jpgBlomstrande stämningar i scarf från H&M.fredag102-copy.jpg

Jag har inte alls drabbats av den deckarfeber som sveper genom boklandskapet sedan ett antal år tillbaka. Ett lysande undantag finns – P D James Dalgliesh. Nu har den senaste – Patienten – kommit i pocket. Upp på läslistan.

Tja, även om jag redan har sett den andra säsongen av det sanna blodet, så måste jag ju sitta och titta ändå på onsdagar. Det är något visst med den koncentrerade stämningen i ett avsnitt i taget. Och för all del. Vikingen är ju ganska trevlig att titta på. Läs intervju med Alexander Skarsgård i LA Times Magazine och beskåda bilderna av Chad Pitman.

fredag1010-copy.jpg

Jag har en utvecklad svaghet för att arrangera små stilleben med askar och vackra ting. Jag kan mycket väl tänka mig lite glasexposé i Iittalas nya Vitriini av Anu Penttinen.

fredag106-copy.jpg

En av mina favoritfotografer i bloggosfären är Karin A. Hon har nu börjat att sälja sina vackra bilder på Signerat. Man får lust att tapetsera en väl vald vägg med de skira fotografierna. Magnolia av Karin A på Signerat.

fredag108-copy.jpg

I morgon är det då dags. Här är det helt klart Anna som laddar mest. Det är hon som har den där givna favoriten som går gång, på gång, på gång, på gång här. Det har varit en osedvanligt trist omgång i år, men såklart att vi bänkar oss i morgon ändå.

Helena påminde mig häromdagen om den här klassikern. Jag fick lust att fylla igen en stor populärkulturell lucka. Jag har sett någon gång tror jag, men det var mycket länge sedan. Nu kan man klicka hem de tre delarna i maffiaeposet för 99 kronor. Klick. Bröllop a´ la God Father.

Jag tillönskar er alla en riktigt trevlig helg!

12 comments

  1. Gillar Vitriini skarpt, just kombon med trä också.Tine K, jag blir så svag för alla sakerna. Farligt men härligt att tittat i katalogen. Ska jag göra nu. Trevlig helg!

  2. Goose lakan kanske kan vara något. Jag kom över Gant lakan på REA för ett tag sedan och det var det skönaste lakan jag någonsin har haft. Nyfiken på hur dessa Goose är.

  3. Härliga bilder! Som alltid. En bra början på helgen. Om du gillar cd-böcker kan jag verkligen rekommendera dig att lyssna på “Patienten” av P.D. James. Det är Tomas Bolme som läser in hennes böcker här i Sverige och han gör det på ett alldeles utmärkt sätt. En klar favorit! P.D. James förra bok “Fyren” gillade jag skarpt. Trots sin höga ålder blir hon bara bättre och bättre för varje bok.Trevlig helg!Kram Lotta

  4. Fina fina fredag! Från en skolskenshistoria till ett soligt fredgassvep. ;)Tine K stylar fint och jag inser att nu är det kanske dags att kasta ut mina vackra lärk-kvistar. Kanske en kvist som får slå ut. Lyssar just nu på ditt tips och jag gillar helt klart din musiksmak – inte alls långt från min egen. Sen har man ju glömt bort vad man gillar, men… :)En jättekram till dig idag!

  5. Åh, tackar ödmjukast för de fina orden! 🙂 Läckert från Blomsterverkstad och Tina K och matchande scarf från HM. En inspirerande bok och en vacker sjal hade inte varit dumt.Ha en härlig helg!Kram Karin

  6. Tycker absolut du/ Ni ska prova dessa underbara beddingprodukter från Goose… tro mig de är fantastiskt sköna…jag vet för jag jobbar med dem och jackorna 🙂 Kram!Hannahs Dreamlife

Leave a Reply

Your email address will not be published.