Höstsläpp i klassikerserien

klassikerhost-copy.jpg

Jag ligger lite efter i min klassikerläsning, men jag kommer igen. Nästa vecka blir det Virginia Woolf på bloggen. Och i början på maj vankas engelskt 1800-tal. Några önskningar vilken klassikerboken i maj skall bli? Jag återkommer om det. Häromdagen siktade jag höstsläppet från Albert Bonniers klassikerserie. En förpackningsnörd av min kaliber skuttar glatt av glädje även när det gäller bokomslag. Läslusten väcks och jag gillar att ha böcker liggandes för inspiration. Jag har aldrig förstått mig på det boklösa hemmet, utan här är det högar lite varstans och naturligtvis en välfylld bokhylla :). Vi har mycket trevlig läsning att se fram emot i höst vill jag lova. När Frankrikes president uttalade sig nedlåtande om Prinsessan de Clèves blev det ett ramaskri i litteraturkretsar. Nu får man chansen att uppleva lovestoryn från 1600-talet på svenska. Och en sådan där cool knapp måste man ju bara ha!

klassikerhost1-copy.jpg

Sedan vankas Flugornas herre, Främlingen och Dödssynden. William Goldings obligatoriska bok från svenskalektionerna i skolan skall bli skoj att läsa om. Främlingen har jag vaga minnen av från universitetets litteraturvetenskap. de Clèves har jag bara läst utdrag från och Dödssynden är helt ny för mig. En trevlig läshöst med andra ord!

Pressbilder från Albert Bonniers förlag.

5 comments

  1. Är grymt impad utav din klassiker-plöjning 🙂 När det var dags för Flugornas Herre på gymnasiet så fejkade jag och sa att jag redan läst den (jag hade ju sett filmen för 17) så jag fick läsa “En komikers uppväxt” ist och då blev jag kär i Gardells böcker. Sen dess har jag blivit lite mindre kär, men det var en rackarns bra bok det också. Lycka till med läsningen!

  2. Vad spännande, ser fram emot många klassiker! Jag blir också väldigt inspirerad av omslagen! Upplägget en klassiker i månaden är bra för mig, annars blir jag lätt överhopad av allt jag vill läsa och så vet jag inte var jag skall börja. Det är också kul att upptäcka böcker som jag annars själv kanske inte skulle ha valt, som hustrur och döttrar t ex.

  3. Det är kul med klassiker men tyvärr har jag upptäckt att vissa känns lite dammiga. Sen kan omslaget vara hur snyggt som helst…Gardells böcker är för det mesta små pärlor och det är svårt att läsa tyst för det kommer ständiga fnissattacker:)

  4. Jag är hemskt efter med min läsning då jag haft mycket det senaste med bla nytt jobb. Jag tror jag får spara Woolf till semester och direkt ta Hustrur och döttrar. Jag har Jane Eyre liggandes på soffbordet så jag hoppas vi kan få med den!? 😉 Många spännande böcker du presenterar…

Leave a Reply

Your email address will not be published.