Fredagssvepet: Vecka 15

Det är bröllopstider. Häromdagen gick inbjudningarna ut till sommarens stora händelse. Den 19:e juni kl 15.30 sitter jag garanterat bänkad i viss yra :). I samband med det och med utställningen på Victoria and Albert Museum om Grace Kelly, påminns man om en av de mest ikoniska brudarna. Tidlöst vackert.

14fredag12-copy.jpgDet här är min themesong just nu. Och fredag är det :)! 14fredag13-copy.jpg

Lisa Bengtssons mönstervärld sprids nu på disktrasor, vykort och senast tändsticksaskar. Ovan syns tjusiga Storasyster.

14fredag2.jpg

Den finaste av kuddar just nu kommer från Anyhow. Kombinationen av klassisk Toile de Jouy, stoltrycket samt det broderade Please have a seat är oemåtståndlig.

14fredag-copy.jpg

Jodå, ett bokomslag till. Liselotte Watkins har illustrerat Penguins nyutgåvor av Oscar Wildes klassiker. Bara så fint.

14fredag3-copy.jpg

Jag är inte alls någon turkos person överhuvudtaget, men kanske lite färgterapi med Anne Nilssons små skålar för IKEA som kommer i somrig nyans nu?

Vädret skulle ju vända lagom till helgen, så jag vet inte om trädgårdstankarna får vila lite. Det kanske mer blir innesittartider än att spana efter planteringsställen. Men planer finns. Och hoppet om fina dagar. Vackert från tidningen Trädgårdsliv. Fotografi: Klas Kihlberg.

14fredag7-copy.jpg

Smyckesdesignerna David & Martin har varit i ropet ett bra tag nu. Deras nya smycke Give Hope för Barncancerfonden är bärbar enkel minimalism när den är som bäst.

Så kom den då på posten i form av en prenumerationspremie. Vi får väl se om jag lyckas slita mig från min box för att titta på Audrey Tatou som Coco Chanel några timmar.

14fredag8-copy.jpg

I nya Residence siktade jag Pia Walléns mönster för Frösö handtryck. Wallén har inspirerats av modeskaparna Lagerfeld, Rabanne och Chanel i grafiska rapporter. Snyggt. Ovan syns Karl.

Jag har hört både bu och bä om Modern Family som startar på fyran ikväll 21.30. Jag måste se med egna ögon.

Nu börjar promotionsarbetet inför Sex and the City 2 att intensifieras. Den 27 maj är det dags i USA. Såklart att jag kommer att titta, även om jag var helt nöjd med att de gjorde en nummer ett.

Sarah Jessica Parker poserar retrofashionabelt i Vogues majnummer fotograferad av Mario Testino.

14fredag11-copy.jpgDe här boxarna vittnar i alla fall om SOL. Tripp av Edholm/Ullenius för IKEA.

Jag tillönskar er alla en riktigt trevlig helg!

15 comments

  1. Bästa svepet på länge. Grace Kelly måste väl ändå vara den vackraste kvinnan som funnits.Kuddarna från Anyhow blev jag nyfiken på likaså halsbandet Give Hope som jag tror jag ska beställa.Ha en trevlig helg!

  2. Ännu ett underbart fredagssvep att drömma sig bort i. I like!SATC 2:an är given, men denna gång tror jag nog att jag låter min stackars maken stanna hemma. Jag “lurade” ju med mig honom sist och han konstaterade krasst att han var den enda (hetro)mannen i lokalen. Haha. Pias senaste mönster är underbara och så även Lisas. Inspirerande. Ja, nu är ju den soliga sidan slut och det blir svårt att hitta något som fyller upp deras tomrum. Vi gör väl ett försök ändå. Blir intressant att höra vad du/vi tyckte. :)Önskar dig en finfin helg i solen. Inte sotet. Kram

  3. Härligt med ännu ett fredagssvep! :)Grace Kelly är verkligen den kungliga bruden nummer 1. Klassisk rakt igenom! Har familj som för tillfället sitter fast i London och får några extra dagar till i den brittiska huvudstaden. Kanske skulle tipsa dem om utställningen. :)Filmen om Coco Chanel är jag också lite sugen på. Såg nyligen den tidigare versionen med bl.a. Shirley McClaine och är lite intresserad av denna nya tolkning.Här blir det definitivt Modern Family ikväll. Hoppas att den håller vad trailern lovar. :)Är så kluven till SATC2. Jag var helnöjd med förra filmen och tyckte att det var ett perfekt slut. Ett slut i samklang med serien. Självklart kommer jag att se 2:an men jag är bara så rädd att jag kommer att bli besviken på storyn. Själva miljö, kläder etc är jag helt övertygad om att jag kommer att älska. ;)Tack för ett fint svep och ha en riktigt solig och fin helg Weronica!Kram Lotta

  4. Toppenfint fredagssvep!Jag fick också min prenumerationspremie Coco before Chanel. Tänkte se filmen i kväll med lite vin och ost. Ha en skön helg!

  5. Så mycket härlig du bjuder på denna fredag! 🙂 Jag blev sugen på att läsa Trädgårdsliv efter att ha sett den fina bilden därifrån. Coco Chanel filmen har jag sett me kan tänka mig att se om den igen. Ser fram emot Sex and the city – blir perfekt en regning sommardag.Ha en fin helg!

  6. Smycket är underbart! Hoppas att du gillar Coco-filmen (själv har jag inte fått möjlighet att se den än). Sarah Jessica Parker är inte min favorit. Jag har liksom aldrig förstått hennes storhet, men nog ser hon vacker ut på de där Voguebilderna!

  7. Varmt tack för et underbart inspirerande svep! Kuddarna och Storasyster – mums! Och visst är Grace kelly fortfarande en stilikon!

Leave a Reply

Your email address will not be published.