Fredagssvepet: Vecka 16

IKEA dukar upp till Fest i slott och koja med en stor sajt. Min favorit är magiskt vackra Papper och veck. Det är sannerligen på tiden att det stora möbelvaruhuset satsar på styling och fotografi för att visa sina produkter i ett sammanhang som känns nytt. Denise Grünsteins fotografier är i vanlig ordning hänförande.

16fredag9-copy.jpg

Denna veckas bakgrundsmusik har varit denna. Och ja, det är fredag!

Det har varit tunt med riktig bra filmer på televisionen ett tag nu. I morgon kväll sänds dock Little Children med bland andra Kate Winslet. Det är inte så många feelgood-vibbar på den filmen om man är ute efter det, men det är mycket välspelat och tankeväckande. En film som stannar. Rekommenderas! Kate Winslet för New York Magazine 2009.

16fredag2-copy.jpg

Leoparderna breder ut sig mer och mer – inte bara på Hollywoodfruar :). Jag vet inte jag. Däremot gillar jag den lilla stråväskan från H&M i giraffmönster. Man kan tänka sig den rakt ned i denna nu när det blir läge för luftning av rottingen.

16fredag3-copy.jpg

Numera finns det en rad tryck när det gäller genren födelsetavlor. Det här är en av de snyggaste jag sett på ett tag. I love design.

16fredag4-copy.jpg

Jag har tittat på de här många gånger, men aldrig kommit till skott. Med vissa köksträdgårdsplaner i mindre skala kanske man skulle slå till nu? Hammermann.

Nya Elle Interiör har en mycket snygg bildserie kring 60-talet som sannerligen är i ropet nu. Av Camilla Pérez. Fotografi: Pia Ulin.

Och så en bok om sjuttiotalsmat. När åt ni plankstek senast? Det var inte i går för min del i alla fall. Annika Ingelson och Carl Ehrenkrona tar sig an klassikerna. I provläsningsavsnittet visas även prov på matnostalgi med blixtupplysta receptbilder från den gamla goda tiden. Jag tror att vi kommer att få se mycket mera av den här varan. Vi är så vana vid tämligen extrem matstyling nu där allt är tillrättalagt och piffat. Vi kanske inte vill tillbaka till riktigt ursprung här, men jag tror på mer variation framöver. Skärmdump från provläsningsavsnitt hos Adlibris.

16fredag10-copy.jpg

Och Gense blickar tillbaka till femtiotalet med sin retrofeeling i sommarlanseringen. Jag tittar mycket på ljuset. Och grillen där i bakgrunden. Snart. Snart.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

19 comments

 1. Gillar verkligen de nya bilderna från Ikea – så vackert, och så olikt allt annat som brukar synas från det stora möbelvaruhuset! Trevlig helg!

 2. Tro det eller ej…men här äts plankstek “regelbundet” .Barnen älskar det.'(prisvärda plankor på Claes Olsson ) Trevlig HelgPs Väntar hem en Bayswater väska,det är “dyrt” läsa din blogg men härligt …

 3. Härligt! Håller med dig angående IKEA. Äntligen!! De bilder du visar håller hög klass. Fin styling och nästan “gräddigt” underbart ljus. De där planteringsskyltarna är ju underbara. Nästan omöjliga att klara sig utan. Fast nästan för fina för att sticka ner i jorden kan jag känna. Förtjänar nästan att ätas bakelse med. 🙂 Trevlig helg på dig!

 4. Kul att se lite snygga bilder med Ikeas grejjor……Plankstek har jag funderat stark på ett tag här . Kanske skulle investera i ett par plankor i alla fall.Ha en fin helg.Kram Lina

 5. Weronica- för ett tag sedan skrev du om nån trädgårdstidning light, typ för rookies 😉 Kan du minnas vilken jag syftar på??? Jag är sugen på nåt kul att läsa om trädgård…Skön helg! Kram

 6. Ikeas satsning känns fräsch! Så trevligt att få se en “Ikea-bild” som inte andas Ikea fullt ut. Tidigare bilder har man direkt kunna se att det är Ikea det handlar om. Samma produkter, annan styling -> stor skillnad.Hoppas ni får en skön solig helg!

 7. Aldrig skulle man ju ha trott att det var IKEAs bilder, helt klart ett steg i rätt riktning tycker jag. Men planksteken, den lämnar därhän. Jag har aldrig förstått tjusningen att äta en köttbit och potatismos på en skärbräda : )Ha en fin helg!

 8. Heja Ikea! Det första bra jag sett från dem på flera år tror jag. Katalogerna bläddrar jag aldrig i längre just för att de är så…Ikea! Det här var annorlunda, kul att se!

 9. Hittade hit för några veckor sedan och måste säga att jag verkligen gillar din blogg. Och jag fullkomligt älskar dina fredagssvep, som ett härligt, flashigt magasin, I like a lot!

 10. Jag gillar också de där sked-skyltarna! Men, dels har jag inget odlat, dels kan jag se mina barn plocka upp dem och leka med dem.Kommer till Västervik första veckan i juni, vad säger du om att ta en tur till Tofvehult?

 11. Tack snälla för tipset om filmen Little Children. Den var verkligen bra och stark.En film som jag inte kommer att glömma i första torget.Så tack!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.