En gång till

varting.jpg

Skam den som ger sig. Min stora myrten som jag köpte i höstas klarade inte av livet i mitt arbetsrum. Jag märkte väl ganska så snart att det började singla ned små blad, men jag var alltför förtjust i visionen av just en uppstammad myrten i just den krukan just där. Nu växer en svärmorstunga på samma plats så att det knakar. Men jag har svårt att släppa myrten helt. Torghandeln erbjöd stora exemplar för en mycket ringa penning för några veckor sedan. Jag gör ett nytt försök. Denna gång ute. Peppar – peppar – de verkar än så länge trivas. Vi plockar in dem på kvällen, men dagtid sträcker de ut sig i solen. Vi får väl se hur länge jag får ha förmånen denna gång :). Vita små sippor siktades vid spåret och så Docksta som har kommit fram igen. Snart är det maj!

10 comments

  1. Håller med – skam den som ger sig!Igår inhandlade jag på nytt en liten hortensia. Bilden av en hortensia i hortuskrukan har jag haft i huvudet sen jag köpte den fina glaskrukan, och igår så gjorde jag slag i saken. Trots att hortensian förra året inte levde särskilt länge. Men jag gör ett nytt försök med ett nytt ljusare läge (de ska visst behöva en hel del ljus). Så ett litet hopp har jag trots allt att den ska få leva lite längre den här gången :-)Lycka till med din myrten!

  2. Fick med sorg slänga min fina myrten häromdagen. Ohyra som envist hängde sig kvar och ett hopp ner i papperskorgen var ett faktum trots att det var prukande grön och fin…..Men nu står krukan där gapande tom och ett inköp inom det snaraste står på att göra listan.Ha en fin dag.Kram Lina

  3. Myrten är så fina och så känsliga. Har också några sådana på mitt samvete.Docksta har jag missat helt. Gillar mönsterskorna.

  4. Ha ha, vad roligt dessa myrten är ett ständigt problem hemma hos mig. Dom är så fina men så svårta att sköta, är det någon som har ett bra skötselråd så tackas det och tas emot med glädje!Ha en fin dag!Anna

  5. Hmm, jag kastar lystna blickar efter myrten varje gång jag går förbi en men jag inser mina begränsningar. Men kanske funkar det ute? Håll mig gärna underrättad hur det går i fortsättningen. Ha en fin dag!

  6. Ha,ha, idag har vi båda “Skam den som ger sig” tema. 😉 Men i mitt fall handlar det om Hortensior som jag aldrig lyckas med men där jag inte ger upp hoppet om att en dag lyckas. Jag hoppas att du lyckas med din Myrten Weronica. Håller tummarna! Kram Lotta

  7. Myrten är inte lätta, har lyckats ta kål på en del jag med..;)Tips är att köpa släktingen som heter Myrsine, är tåligare, min har överlevt ett helt år snart, jippie!Ha en härlig dag!

  8. Alla: Heja oss och våra blommor 🙂 Man får lov att njuta så länge de varar. Myrsine ja, Lena. Det har jag skrivit upp någonstans. Skall kolla upp det – ett år – mycket imponerande 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.