Te, te, te

koksskaoed-copy.jpg

Vi har två vitrinskåp i köket. På bild tycker jag att det är ack så vackert med öppen förvaring, men personligen – och efter att ha haft en del dammsamlande i vår förra lägenhet – känns det skönt att ha allt bakom glas. Det här är det ena skåpet som har blivit min hommage till det kära teet. Kaffe dricker jag aldrig. Hu. Te däremot. En helt annan sak. Ceylon på morgonen i lösvikt i en burk från Bruka. På eftermiddagen dricker jag oftast citronte som finns i en likadan burk. På kvällen är det denna vår Clippers vita te med pepparmint som gäller. Och sedan blandar jag efter behag med lite andra sorter. En ny favorit är Clippers vita te med hallon. Ett gladskåp helt enkelt som jag tycker om att öppna och att se ute i köket.

signature

20 comments

 1. Ett sådant fint teskåp! Vi håller på och letar efter ett skåp att ha i köket, med vitrinöverdel, bänk som man kan duka upp en lätt buffé på och så förvaringsskåp under. Men vi har inte hittat något ännu. Jag skall spara din tebild som inspiration tills vi hittar något.

 2. Vad fint det är 🙂 Härligt ögonfång-nästan som konst!Jag hör också till den skara fåtal vuxna som inte alls gillat kaffe. Jag älskar te men erkänner att jag är rätt enkelriktad och tråkig där och dricker oftast samma (Anastacia från Kusmi är en av favoriterna).Läser din blogg dagligen sedan mkt länge. Är så dålig på att kommentera dock. *skäms*

 3. Jepp det var väldigt gott det där hallontet du bjöd mig på, måste nästan inhandlas:) Ha en fin fin dag, kram kram:)

 4. Mmm…te e gott!kusmi känns vardags lyx:)jag gillar det märket!Jag har en tävlig på min blogg och du hinner kika in:)kraam annaleena

 5. Väldigt fint skåp, ordnad oreda kan man säga :)Måste tipsa om ett favorit-te på påse; London Tea Company.Både (väldigt) fina lådor, goda smaker, och ekologiskt. Det går utmärkt att beställa från deras hemsida, och frakten till Sverige är väldigt låg.

 6. Heejsan, jag undrar vart man får tag i typsnittet du använder på många utav dina bilder? Härlig blogg du har! /Johanna

  Johanna: Om du menar datumstämpeln här, så är det ingen font utan ett design element av Ali Edwards från Designer Digitals. /Weronica

 7. Det här gillar jag – förpackningsnörd och bakom-glasdörrar-fantast som jag är. Och te är alltid gott. Jag tror jag går och kokar en kopp på stört, det kanske hjälper min onda hals idag.Tack för en inspirerande bild. Som alltid!Kramen

 8. Vilket härligt te-skåp ni har! 🙂 Jag har heller aldrig lärt mig att dricka kaffe utan det blir te för hela slanten. Jag kan bara hålla med om att öppen förvaring ser härligt ut på bild men är helt otänkbart här hemma. Allt damm och “stekflott” från spisen skulle driva mig till vansinne. ;)Ha en riktigt fin onsdag!Kram Lotta

 9. Hej.Vad hemtrevligt! Jag är också svag för Kusmi och Clipper (underbara förpackningar men inte så roliga påsar tyvärr). Men nu har jag hittat en ny favorit som jag kan rekommendera: Mighty Leaf. Både gott och vackert.http://www.mightyleaf.se/Mvh / C

 10. Ahh… Det där skåpet skulle jag kunna flytta in i 😉 Härlig bild! Lustigt nog så premiärköpte jag just ett paket Clipper vitt te med hallon igår. Det ska bli spännande att prova det, men bara den vackra förpackningen var köpargument nog för mig. Ha en trevlig onsdag!

 11. hejsan!vet inte om jag gett mig till känna tidigare, men jag följer aktivt din blogg! tack för mycket inspiration och vackra bilder och kollage!önskar dig allt gott för våren!s

 12. Åh vilket härligt “te-skåp” du har! Och så fin ögongodis med alla fina mönster och förpackningar!Jag är också tedrickare. Aldrig mer kaffe sen den där dan på dagis när jag lyckades övertala fröken om att få dricka en kopp svart…Min variation är dock inte stor, har fastnat för en sort från Kahls som jag handlar om och om igen 🙂

 13. Hej! Vilken härlig bild!! Jag älskar både kaffe och te..men har börjat alltmer med grönt te, förresten vad har du för kamera? Det blir så fina bilder..jag ska köpa en systemkamera..men vet inte riktigt vilken..har du något tips? Ha en jättefin dag!!
  Kram

  Chatarina: Jag har en Nikon D80. Jag började med Nikon D40 när jag bytte till systemkamera och den var jag riktigt nöjd med tills jag ville utvecklas lite. Det finns många bra kameror. Det är en stor omställning att gå till system från kompakt rent bildmässigt. Ack, så fina bilder det blev tyckte jag. Nu inser man att det är mycket beroende på objektiv, manuella inställningar och bildbehandling också 🙂 Lycka till med kamerainköp! /Weronica

 14. jag gillar bilden! är lite svag för bilder med hyllor med fina saker på!är en teälskare men också en kaffelover…latte då förstås.men vitt te, det har jag aldrig provat, jag dricker nästan alltid rött.

 15. Tack för alla era kommentarer! Ett riktigt gladskåp är det där jag får utlopp för både min passion för te och för vackra saker och förpackningar 🙂

 16. Den idén med ett te-titt-skåp snor jag rakt av…det måste jag rita in på köksskisserna med en gång. Jag är också helt såld på te (med torra kakor!)…men håller mig till Earl Grey och däromkring. Har börjat med lite fruktinspirerade teer så där ibland men några större utsvävningar blir det inte. Är du fortfarande fast i True Blood? Jag följer serien slaviskt och har gjort det sedan starten. Var tvungen att se gårdagens avsnitt trots att mannen var bortrest och jag är vansinnigt mörkrädd. Tyckte dock att serien fick lite ny fart igår, eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *