Fredagssvepet: Vecka 18

18fredag-copy.jpg

Den duktige stylisten Paul Lowe har drivit sin blogg Sweet Paul med framgång. Jag är ofta inne och tittar på vackra bilder och blir inspirerad. Nu har han även lanserat sin egen onlinetidning. In och titta. Det är tittgodis.

18fredag9-copy.jpg

Fredagsstämning hemma. Jag hjärtar Therese Sennerholt igen. Jag gillar hur hon leker med orden och får allt att låta självklart med sina underfundiga formuleringar. Ovan syns en stor väggdekal från Rädda Barnens designshop.

18fredag2-copy.jpg

Det har varit mycket fokus på Coco Chanel ett tag, men nu är det hög tid för en annan mästare i modets historia – Yves Saint Laurent. Det pågår en stor retrospektiv utställning i Paris. Läs mer och den här och här.

18fredag8-copy.jpg

Jodå, jag sitter och tittar på vampyrerna även om jag har tjuvkikat på säsong två redan. Men jag lider lite. När vampyrspåret börjat kännas helt normalt i jämförelse med andra galenskaper, ja då har man tagit det lite för långt för min del. Men, men, snart vankas nya avsnitt i USA och promotionsarbetet är i full gång. Den senaste postern med Vamp Stamp är helt enkelt klockren :). Strandläsningen i sommar är väl given också, när Månpocket ger ut Charlaine Harris böcker om Sookie Stackhouse snart. Perfekt med lite sandkorn i de böckerna tror jag.

18fredag6-copy.jpg

På söndag auktionerar Bukowskis ut de moderna bröllopsklänningar som några svenska designer har ritat med tanke på Kronprinsessan Viktoria. Behållningen går till välgörenhet. I SVD:s omröstning vann Lovisa Burfitts klänning som ses till höger ovan. Spänningen börjar stiga hur den riktiga prinsessklänningen skall se ut. Sicken klädfrossa man har att se fram emot snart.

18fredag10-copy.jpgDen har fått mycket länkkärlek den sista tiden och här kommer lite till. Veckans themesong. Och fredag är det!18fredag4-copy.jpg

Armbandsmänniska som jag är så faller jag naturligtvis för dessa av Karin Viktoria som var med i senaste Damernas Värld. Kanske ett Nöjd som ett uppdaterat gnällarmband ?!

18fredag1-copy.jpg

Jade Jaggers designsamarbete med Indiska har fått mycket press. Stämningen är boho-chic. Jag är ganska säker på att det inte riktigt är jag, men kika kan man alltid från och med onsdag.

18fredag5-copy.jpg

Lyxiga Net A Porter har riktigt bra magasin på sin sajt. Nu är det semester på tapeten. Ett ganska ok substitut för dyra glassiga tidningar faktiskt.

18fredag7-copy.jpg

Jamie Olivers amerikanska kokbok har precis landat hos bokhandlarna. Formen verkar i vanlig ordning vara minst lika intressant som recepten. Något att önska sig till samlingen.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

signature

9 comments

  1. Härligt fredagssvep som vanligt :DJag visste inte att Jamie hade en ny kokbok ute så den ska spanas in.Längtar till Jade Jaggers kollektion finns ute i butik, har suktat länge efter vissa delar av den!Trevlig helg!

  2. Ditt fredagssvep är baraberoende framkallande!!Såg att du hade länkat till mig, så gullligt:)Ha trevlig helg!Kramelikraam, Annaleena

  3. Mycket inspiration inför helgen.Det ska bli spännande och se hur prinsessans klänning kommer att se ut. Jamie Oliviers kokbok, den tål att tittas i.Ha en trevlig helg i vinterkylan.//Carina

  4. Ägg tillhör verkligen den bästa frukosten! Fint fredagssvep! Jag diggar alltid till dina låtar när jag läser dem. Ha en fin kväll!

  5. Tack för lite fredags inspiration;) Jo de färgglada är nu mera i en garderob i väntan på gästsängen;)kram på dig!

  6. Hejsan!Ville bara säga att jag gillar dina fredagsvep väldigt mycket!Dom är ju också som några sidor ur ett magazin, litet av varje, smått och gott. Fortsätt, tack!Trevlig söndag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *