Lite sommar inne

sommarsidobord.jpg

Inte blev det så mycket trädgårdsliv den här helgen inte. I går tände vi ljus och det kändes snarare som höst än en dag i maj. Jag försöker dock att skaka liv i försommarkänslorna här inne i alla fall genom att ägna mig åt lite inredningsterapi på mitt sidobord igen :). I många aspekter kan jag rekommendera att ha en plats som får följa årstiderna och stämningen. Jag kan sakna mina djupa fönsternischer från staden där jag plockade omkring, men man får finna andra lösningar nu. Jag har aldrig varit typen som byter kuddar eller gardiner efter säsong, men däremot är det skoj att lyfta fram olika saker i hemmet. Man behöver inte göra så mycket för att få en förändring, utan plocka fram och ställa undan efter behag det som redan finns. Nu känner jag för försommar och isigt mintigt blått i samklang med det mörkare denimspåret.

sommarsidobord1.jpg

Jag är inte mycket för badmode överhuvudtaget, men nya omslaget till Elle (för prenumeranter) är bara helknasigt helrätt med färgerna, rottingen och Chanelväskan.

sommarsidobord2-copy.jpg

Vi tog hem en hortensia i vintras som stendog under transporten, men jag gör väl ett försök till. Kanske går det vägen denna gång :).

Trevlig söndag!

8 comments

 1. Så fint du har det på ditt bort! Och härliga färger, i fin kombination! Min hortensia lever fortfarande (ja den är ju iofs inte så gammal än) 🙂
  Jag fick tipset från blomaffären att ta hela innerkrukan och sänka ner i en vattenfylld diskho, så man riktigt känner hur tung krukan är sedan (fast låta vattnet rinna ut först innan den åker tillbaka i ytterkrukan). Så det gör jag varannan, var tredje dag ungefär. Nästa steg är väl att fundera på näring, som jag läste häromdagen att den vill ha. Hoppas den får leva ett bra tag till. Lycka till med din blomma!

  Ha en skön söndag!

  Mrs B: Det kanske finns hopp för den där blomman då 🙂 Jag skall göra ett försök i alla fall. Tack för tips! Ha en fin söndag du med! /Weronica

 2. Gillar verkligen ditt årstidstänk.
  Att skapa ett hörn som speglar just den tiden på året man befinner sig i. Att få plock fram saker som man verkligen gillar och ha dem där i blickfånget.
  En skön söndag önskar jag dig och din familj.
  Kram kram Lina

  Lina: Jag gillar att koncentrera stämningarna och sedan får resten se ut ungefär som vanligt. Återbruka det man har i skåpen och lägga fram ett fint tidningsomslag, en bok som man gillar att bläddra i och en ny blomma kanske. Mer än så behöver det inte vara. Detsamma till dig. I dag vräker åtminstone inte regnet ned! /Weronica

 3. nej, jag byter inte gardiner men i stort sett allt annat. men det är ju mest hela tiden och spelar ingen roll vilken årstid det är….. :)))

  vit hortensia är så vackert! men här lever den max 1 vecka. då dränker jag den i diskhon ofta. (kanske för ofta?) lyckades en gång att torka den. men inte ens det lyckas jag med nuförtiden…..

  njut det som är kvar av söndagen!

  Anna-Malin: Alla är vi olika och förnöjs av det som vi blir glada av 🙂 Här är nog basen tämligen konstant, medan jag ändrar på små saker och färger efter säsong och vad jag känner för. Vi får väl se hur det går för min blomma! Tack! /Weronica

 4. Ja, du har nog rätt, om inte våren vill visa sig därute, så är det väl bäst att den iallfall finns med oss inomhus! Mina ambitiösa trädgårdsplaner känns ju väldigt avlägsna i denna kyla:-).

  Nåja, iallafall, tusen tack för din stämningsfulla blogg. Har varit härinne lite sporadiskt tidigare, men nu är jag helt fast! Känner SÅ igen mig i funderingarna kring åldern/livet; är detta allt?! Fyller själv 39 inom en väldigt snar framtid…och kramar också gärna mina barn lite extra sådär, men nu börjar de ju säga ifrån själva…Mamma, inte nu, mamma, inte så hårt…;-) Suck.

  Mrs Sunshine: Jag försöker skaka liv i mina trädgårdsdrömmar, men kylan håller dem på avstånd för tillfället. Hoppas på aningen mer värme framöver 🙂 I dag blev det i alla fall lite plankfunderingar och träoljedito. Man får börja med det praktiska och ta lull-lullet efterhand. Anna planterade solrosor i sin pallkrage, så lite hopp kanske det finns :). Tusen tack! Vad roligt att du gillar. Ja, tiden rusar fram och det gäller att hålla kvar lite. Snart har man inte en liten knatte i famnen längre. Sniff var det ja. Nu skall jag titta in till dig också! /Weronica

 5. Håller med dig. I helgen har det varit höst. Brrr… lever på hoppet om en varm Kristi flygare.

  Tjusigt du har på ditt altare. Verkar toppen att ha en koncentrerad plats att följa årstiderna i stället för att ändra hela hemmet. Vi byter inte heller kuddar efter säsong. Vem har tid och plats?! Håller tummarna för Hortensian!

  Malin: Jo nu, skulle det sitta fint med en varm långhelg! Hoppas! Hoppas! Jag är ju inte så mycket för att ändra i helheten. Jag är ganska klassisk i min bas och tycker om de saker som vi har. Men plock på altaret – en annan sak 😉 Nu har jag funderat på några tavellister i köket sedan vi flyttade in för lite mer plockyta. De kanske kommer upp snart 🙂 Tack! Jag hoppas att blomman skall blomstra! /Weronica

 6. Härliga och vårliga bilder! Jag gillar ju det turkosa så det går hem hos mig. Hortensia har jag också svårt att lyckas med; den verkar vilja ha det alldeles lagom fuktigt om fötterna. Inte för vått och inte för torrt. Jag har en liten bokhylla där jag skulle kunna fixa till något liknande, så jag kanske lånar din idé (saknar också djupa fönster!). Kram Karin

  Karin: Ja, jag blir glad av detta just nu! Turkos är inte min färg alls, men just nu gillar jag det som går åt det lite isigt mintiga hållet. Om jag misslyckas med en krukväxt så brukar jag alltid tänka på den som en snittblomma. Snittblommor vissnar ju ändå – typ. Jag gillar att plocka och fixa på ett ställe. Rekommenderas :)! Kram Weronica

 7. Vackert!

  Hoppas du får en fin start på veckan!

  Lisa: Detsamma önskar jag dig. Må vi få lite mer värme nu! /Weronica

 8. Fina bilder!:) Håller med om Elleomslaget, klockrent. Blev lite glad när det damp ner i brevlådan.

  Martina: Eller hur?! Jag bara älskar omslaget! Ett gladpiller 🙂 /Weronica

Leave a Reply

Your email address will not be published.