Önskningar i maj

onskelistamorsdag2-copy.jpg

Det var ett bra tag sedan jag körde prylcollage, så nu har jag samlat ihop ett fullständigt maxat urval av önskningar :). Kanske hittar ni något som ni gillar också? Håll till godo!

Broschen Daisy/Georg Jensen/Royal Design, Tavla av Therese Sennerholt, Utställningskatalogen till Grace Kelly Style på Victoria & Albert Museum/Adlibris, Bin 18/Korbo, Solstol från Arts Meet Matter (ett urval finns hos Adlibris), Groda/Svenskt Tenn, Temugg/Agneta Livijn, Elefantsparbössa/Favoritsaker, Mixer/Kitchen Aid/Bagaren & Kocken, Kofta/Anna Holtblad, Citronparfym/Miller Harris/HQ Hair, Nyckelring/Pia Wallén/Swedishness, Ramekin/Le Creuset/Bagaren & Kocken och lakritsgodis från Renée Voltaire.

23 comments

 1. Ett alldeles underbart kollage! kram

  Lisa: Man tackar! Jag har jobbat en del med collage nu, så jag fick upp ångan lite igen 🙂 Kram Weronica

 2. Ja, det är mycket jag kan skriva under på där. Solstolen är ju underbar. Den skulle man till och med kunna ha inomhus och få sol varje dag 🙂

  Jenny: Jag tröttnar aldrig på Penguins klassiska omslag och en sådan solstol är liksom bara perfekt 🙂 Absolut – fungerar nog både inne och ute! /Weronica

 3. Åh vad jag har saknat dina prylcollage! Det fanns mycket att önska i detta, tack för idéerna/tipsen!

  Victoria: Tack! Då får jag se till att göra dem lite mera regelbundet nu 🙂 Jag har varit så saktrött ett tag, men visst intresse kvarstår naturligtvis 😉 /Weronica

 4. Hi hi satt just och skrev ner mixern på min wish list, tänkte mig jag kunde få den till morsdag av N..men vi får se:) Bra till alla nu nyttiga smoothies i mitt nya liv:)

  Ha en fin dag, här VAB:ar vi för fullt!
  Kram M

  Mia: Dessa eviga sjukdomar! Det verkar som om förkylning och feber går fortfarande. Jag håller på att repa mig nu – och nu räcker det! Jag vill ut i spåret igen 🙂 Våran mixer gick sönder i en Smoothie-tillverkning förra sommaren, så behovet är stort här. Vete sjutton om det blir en Kitchen Aid, men önska sig kan man alltid. Krya på er! Kram Weronica

 5. Vilket härligt collage!!! Den söta lilla rosa formen skulle jag kunna tänka mig! Förresten vad kul att du gillade mina små skyltar!!

  Ha en fin måndag!

  Anna

  Anna: Tack! Dina skyltar är jättefina och lädersnöret gör det lilla extra i mina ögon. Heja! Detsamma till dig. /Weronica

 6. Fantastisk elefantsparbössa! Sådan måste nog införskaffas till dottern. Nostalgi på hög nivå 🙂

  Mamma Ada: Jag kan inte släppa den där elefanten. Retro och helsnygg – jag vill ha en på vår köksbänk! /Weronica

 7. Mums! Jag tror att jag gärna tar det mesta där. Daisy-örhängen fick jag dock av snälle maken när han fastnade en vecka på andra sidan jordklotet i askmolnet. Inte direkt hans fel… men så fina plåster på såren tar jag gärna emot vilken dag som helst. 🙂

  Kul att du finner vår trädgård inspirerande. Vi flyttade ju också in i nybyggt hus – liksom ni – och första busken grävdes ner hösten 2006. Det går alltså att få en hyfsad trädgård utan att det tar jättemånga år. Det där häckskrället växer dock alltför långsamt. Skulle vara kul att se lite fler bilder från er trädgård.

  Malin: Jag har önskat mig en klassisk Daisy hur länge som helst, men se där – helt plötsligt en dag så händer det :).

  Det är väldigt inspirerande att se nybyggen som fått fart på trädgårdarna. Ibland kan det kännas hopplöst när man ser allt som man skulle vilja ha här i plattlandet, men det är väl bara att börja någonstans och sätta igång! Det känns fortfarande som om vi har mycket grundprojekt att ta tag i, som plank/inramare till en del av trädäcket, ihopbyggnaden av garage och hus och ett entrétak till groventrén – bland annat. Det är så mycket, så man vet inte riktigt var man skall börja :). Vi bodde ju i lägenhet innan också, så vi har verkligen nada när det kommer till all utrustning och t ex utekrukor. Vi får se var vi hamnar i år. Bilder kommer på processen hoppas jag när det finns något skoj att visa :). /Weronica

 8. Jag fastnade för AH-koftan, men den ser säkert så präktig ut på mig att det inte går. Bra med illustrationer över plaggen på hemsidan: lättare att få en uppfattning om dem.
  Jag ser också fram emot fler trädgårdsbilder.
  Bra funktion, med att svara på nytt sätt förresten :).

  Caroline: Jag har två klassiska Anna Holtblad-koftor som jag har haft i evigheter. Inköpta på realisation och några av mina bästa köp ever. En beige och en puderrosa, men jag skulle gärna vilja ha en puffig ny sak. De kostar multum, men PPA gör ju att de blir billiga i längden. Jag är nog iofs ganska präktig och klassisk i min klädstil, men nog tycker jag att de kan varieras mycket ;). Jag lovar att ge mig ut i trädgården en runda snart. Vi är ju sådär trädgårdsnovislyriska över en liten pyttebuske som får blad 🙂 Makens stora projekt är gräsmattan som han vårdar ömt. Den ser betydligt grönare ut nu än vid min förra trädgårdsrapportering i mars i alla fall. Jag provar med att svara på detta vis. Jag tycker att det känns skoj med mer direkt feedback. Kul att få respons på det. /Weronica

 9. Ja, vad är det med män och gräsmattor? Allt annat i trädgården?! 🙂

  Caroline: Haha! FINNS det något annat ;). Jo, kanske jord, gödsel och maskrosuppdragare. Då slipper iofs jag det och kan ägna mig åt skojigare lull-lull :). /Weronica

 10. Åh, jag har saknat dina kollage! Önskar mig korgen från Korbo och Therese Sennerholts tavla. Hoppas det kommer ett modekollage snart också! 😉 Ha en fin dag! Kram Sofie

  Sofie: Så trevligt att höra att det man gör uppskattas. Jag hoppas härmed att det blir lite fler collage framöver då 🙂 Modecollage ja. Jag gjorde ju dem regelbundet ett tag, men nu var det typ länge sedan det med ja. Får lov att leverera snart där med då! Tack! Kram Weronica

 11. HÄRLIGT 😀 Ja, man kan nog säga att det mesta gillades av mig 😉 Fastnade särskilt för temuggen. Så fin!

  Sofia: Jag stod och klämde på den där muggen på NK, men ställde tillbaka den. Muggar och jag har någon typ av kärlek ihop 🙂 Tack! /Weronica

 12. Åh, Georg Jensens Daisy är ju så söt. En riktig klassiker!

  Miss Marie: Det är en sann klassiker. Jag gillar den mycket. /Weronica

 13. Hi, Weronica! You have a beautiful blog, family, and home. I spent yesterday and today catching up on all your blog posts. It really brightened some grey weather. You and I have the same taste! I wanted to thank you as I enjoyed my visit. I wish I could understand the text but since I can’t, the visuals are *eye candy*!

  -Didi

  Didi: Hello! Thank you so much for the fine words! Hope that the sun will shine on you and your loved ones soon. Welcome to En mammas dag ( A Mothers Day). /Weronica

 14. Mmm, vilket jättefint collage med mången fin sak! En rosa stor elefant hade jag turen att vinna hos favoritsaker, och dottern fick därmed en fin 3-årspresent. Nostalgi! Den stora varianten är verkligen stor!

  Mrs. b: Jag har inte sett elefanterna IRL, men det är kanske läge att satsa på den lilla om vi skall ha den här nere i köket :). Tack! /Weronica

 15. Vilket underbart maj-collage Weronica! 🙂 Elefantsparbössan fick mig att le igenkännande. Jag hade en sådan röd när jag var liten. Den finns säkert kvar någonstans i gömmorna. 😉 Själv fastnade jag helt klart för solstolen. Den i sommarsolen med en klassiker i handen hade varit något. 🙂
  En tripp till London för att se Grace Kelly utställningen skulle jag också kunna tänka mig. 🙂
  Tack för ett härligt collage! Hoppas du får en fin vecka! 🙂

  Kram Lotta

  Lotta: Tack, Lotta! Vi hade skottehundar från en annan bank när jag var liten, men jag storgillar elefanten nu ändå :). Jo, den där solstolen skulle sitta som ett smäck här ute på dansbanan. Det blir nog inget London för mig nu, så jag får väl hålla till godo med utställningskatalogen. Tack detsamma! Kram Weronica

 16. Å – ett litet “plock” som räddar min eländiga 😉 måndag! Tack sötnos!

  Få se då – grodan hade jag redan bokat av, den där korgen lär jag aldrig vinna i någon bloggtävling, en solstol hade varit skönt just nu i kvällsolen och lakrits är alltid gott så då var jag nöjd. Hur mycket blev det? 🙂

  Jag spanar också på en Kitchen Aid, men då ska det vara deras matberedare “i tung pressgjuten metallkonstruktion 9,1Kg amerikansk härlig kvalitet
  Mjukt rundad design med infälld och lättskött kontrollpanel
  Högeffektiv induktionsmotor på hela 650W
  Universalskärkniv i rostfritt stål
  Extra brett inmatningsrör = mindre skivningsarbete
  Mycket standardtillbehör 3 olika skålar- Arbetsskål 2,8L mellanskål 2,4 liter samt exklusiv miniskål 950 ML och miniskärkniv
  Citruspress, äggvispare,degkniv, 2st skärskivor samt 1st strimlarskiva”

  Där har du min drömmaskin. I färgen “creme”. Love it!

  Kram kram från norr.

  Lina: Din stackare med allt detta elände. Nu må det väl ändå vända snart. All kraft norröver! Jag har en matberedare från jag flyttade hemifrån och den fungerar finfint i många år till hoppas jag. Din monstermaskin låter dock mycket trevlig :). /Kram Weronica

 17. Äntligen : )

  Sara: Det ser ut som om jag får skaka liv i collagen igen då 🙂 /Weronica

 18. Så fina grejor! Varför fyller jag år i december? Men hej, hej…det är ju snart Mors dag! Då löser sig allt ändå! 😉

  Anna: Precis – till Mors dag skulle det väl sitta fint med något av detta :)?! Och jag fyller i sommar. Önska sig kan man alltid som bekant. /Weronica

 19. Så fint collage du gjort. Den litterära solstolen skulle ju verkligen matcha dina koppar. Creuset-hjärtat är jag själv lite sugen på. Den vackra Marguerit-broschen är jättefin. Den väcker barndomsminnen eftersom min mamma bar en sådan jämt i min barndom. Önskar dig en riktigt skön dag.

  Solåkra: Tack! Senast syntes Daisy på många i samband med danska drottningens jubileum. Jag har alltid gillat den och speciellt i broschform som en evig majblomma :). Brosch känns möjligen inte så användbart, men kanske dags för en comeback där. /Weronica

Leave a Reply

Your email address will not be published.