Smink

smink-copy.jpg

Nu har jag testat sminket från Loréal ett tag. Mamma har börjat med läppstift, ni vet ;). Jag fick prova produkter från deras nya Studio Secrets som Linda Evangelista frontar i en kampanj nu i vår. De avancerade underlagsprodukterna har jag inte jobbat mig genom ännu, men väl ögon och läppar. Det känns möjligen lite överflödigt att i dag upplysa om vilka färger som passar till hår – och ögonfärg. Vi kan nog avgöra rätt så bra själva vilken läppglansnyans vi känner för, utan att upplysas om att den egentligen är för mörka brunetter :). Det jag hittills har testat är riktigt bra. Ögonskuggan och dito penna sitter fint och läppglanset har en angenäm koladoft som det inte alls är dumt att sniffa på lite. Och så läppstiften då. På mamma!

Ta mig sjutton. Skiner inte solen lite i dag :)?!

signature

2 comments

  1. Håller med om att detta med att passa sminket till en viss sorts hårfärg känns lite överflödigt. Jag tittade själv på dessa produkter för nån vecka sen och färgen på läppglanset som tilltalade mig mest skulle vara för blondiner men jag är brunett! Tror den skulle funka ändå 🙂

    Men jag har ändå en fråga kring detta; märker du att de nyanser som ska vara till din hårfärg passar mycket bättre än om du väljer någon annan nyans?

    Sofia: Jag är tämligen traditionell när det gäller smink och av nyanserna på ögonen ovan kan du således se att min ögonfärg är blå 🙂 Det ambitiösa häftet som medföljde sminket talar om den gamla sanningen att förstärka ögonfärg med komplementfärg, t ex brunt till blått. Blå ögonskugga är inte riktigt min grej, så jag har inte testat den ännu, utan håller mig till det bruna 🙂 När det gäller läpprodukterna så var de jag har testat mer ljusa för blont hår och mer mörka för mörkare hår – dvs ganska naturligt, men man får ju oavsett hårfärg olika effekt med ljusrosa läppstift eller ett varmrött. Så oavsett vad som står på förpackningen, gäller nog att se vad man själv vill ha för look och vad som passar den. /Weronica

  2. Jepp jepp, solen skiner:D wonderful:) fina grejor du visar, jag tackar för tipset dock är jag mer läppglans brud tror jag:) ha en fin fortsatt dag, kram kram

    Mia: Sol! Oh yes! Jag använder läppstift mer och mer nu. Ett tag var det dock mycket upp-pumpning med Du Wop som gav den där karakteristiska stickande känslan i de högglansiga läpparna. Tack! Kram Weronica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *