Sommarlov

annahenrikskolavslutning.jpg

Vi är många som står där under dessa junidagar. I ett hav av barn, ser vi bara några stycken. De finaste. De som vi förundrar oss mest över. De som sjunger så vi blir blöta i ögat. De vars ryggsäckar fylls till bredden av skolböcker och fantastiska teckningar. Vi står där och tömmer deras lådor med extrakläder som har blivit alldeles för små under läsåret. Och förundras igen. Tänk vad de växer. Tänk vad tiden går fort. Tänk att vi hade turen att få just dem. I denna ljuva sommartid, älskade barn. Och – alltid.

I öronen: Summertime med Billie Holiday.

28 comments

 1. Visst är det så, visst är det så! I morgon står jag där med tårar i ögonen lyssnande till “Den blomstertid nu kommer”

 2. Åh, det var något av det sötaste ljuva barnbild jag sett! Barnen själva förstås, och uttrycket, deras fina leenden. Man smälter. Ta vara på tiden med ögonstenar, tiden med barn är som en vindpust!! Maria

 3. Vilka goa sommarlovsbarn!! Jag känner igen minspelet på något vis hos dessa söta syskon… kanske för att själv har en storasyster och lillebror som egna barn. Första gången i år har jag inte någon skolavslutning att gå på när båda är gymnasieungdomar. Vår grundskola har avslutning ikväll men där är vi inte i år… konstigt! Däremot laddas det för student på lördag, och “lillebror” min reslige 17-åring fick lov idag. Jo, det är mycket glädje dessa dagar, även om den fina Den blomstertid lär bytas ut mot lite mer burdusa “fy f*n vad vi är bra” just detta år…. Kram **Milla **

 4. Superfin bild! Fina barn och fina ord, jag blir lite rörd här :)Kram från Helena i Uppsala

 5. precis så … just så . Tårarna kommer redan … på tisdag får jag stå där och njuta.Pia

 6. Vilka söötisar du har W!!Du är inte lite duktig utan mycket duktig med din kamera…Har läst din blogg i alla år, dock aldrig gett en kommentar. Men idag kändes det rätt att göra det. Ha ett skönt och mysigt sommarlov !

 7. Så vackert skrivet, jag blir alldeles varm inombords. Det sammanfattar nog precis vad alla föräldrar känner. Vad härligt att ni nu har nått fram till sommarlovet!

 8. Just så på pricken är det och ingen kunde ha beskrivit det bättre än du. :)Jättefin bild av barnen – riktigt riktigt sommarfin. Och med sol i blick och sommarprickig hy och ljusa lockar. Tappa-andan-vackra-barn har du! Sänder en stor och solig kram till er! Lina

 9. Vad härligt du skriver, vilken fin blogg och vackra barn.Den ljuva sommartid……..mmmmmHa en fin fredag!Kram från andra sidan plurret.

 10. Oj!Här sitter man med tårar i ögonen och försöker titta ner i skrivbordet så att kollegorna inte ska se.Inte kan väl de ana att jag just tagit del av min favoritbloggerskas vackra och ack så sanna ord som förstärks av en fantastisk bild.Tack för att du sätter ord och bild på stort såväl som smått i livet.

 11. Underbart fint kort och dina rader tar sig ända in till ryggmärgen för varenda ord stämmer så bra. Ha en fin helg!

 12. Så fiiiint. Rörd till tårar. Så är det verkligen! Ha en underbar sommar. Jag tittar in varje dag! Kram

 13. Hej Weronica!Vilka härliga sommarlovsbarn! 🙂 Och precis så är det ju. Kärlek.Hoppas att ni får ett härligt sommarlov fyllt med lek, bus och många glada skratt! :)Kram Lotta

 14. Så stora de har blivit! Det händer så otroligt mycket med barnen på ett år. Det händer förvisso en hel del med oss vuxna med, men där är det lätt att tappa perspektivet.Och visst blir man lite vemodig på skolavslutningar? Nu hopas jag bara att vi alla får en skön sommar. Juni är ju alltid nyckfull, men det blir så bjärta kontraster mellan den kylan, regnet, blåsten fräscha grönskan och blommorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.