Uteplats i juni

uteplatsjuni.jpg

Söndagslugn efter en överraskningsdag med syskon och kusiner för min pappa som fyllt sextio år. Vi höll på att blåsa bort igår. Nu må värmen komma tillbaka snart. Vi fick flytta in syrénen till ett lite mer skyddat läge på trädäcket och stötta den med några stenar. I nybyggarland blåser det MYCKET när det väl sätter den sidan till, eftersom det inte finns något uppväxt för vindarna att ta tag i. Dvärgsyrénen sitter i en gammal zinkbalja tillsammans med favoriten lavendel. I den vackra betongkrukan av Stina Lindholm/Skulpturfabriken står en myrten. Missa inte reportaget i senaste Sköna Hem från ett av mina finaste Gotlandsställen.

uteplatsjuni1.jpguteplatsjuni4.jpg

Vi blev väldigt nöjda med lasyren av trädäcket. Lasyren kommer från Jotun och heter naturgrå. Den största skillnaden syns nästan när däcket är blött av regn. Det blev fint mot vårt vita hus. Nästa projekt blir att rama in matplatsdelen av trädäcket med plank. Det skall bli oändligt skönt med en lite mer ombonad känsla därute.

uteplatsjuni3.jpguteplatsjuni2.jpg

Fjärilslavendel på rad i de vackraste krukorna från Gränsfors. Det är en alldeles speciell känsla med den ursvenska leran från fabriken i Hälsningland som tillverkat krukor i mer än 150 år.

Tack för alla fina sommarlovshälsningar. Hoppas att ni har en skön söndag!

20 comments

 1. Så fint – alltihop! Jag minns bilden du visade från en innergård någonstans på Gotland med terrakotta-krukor på rad. Den bilden, och dina krukor här – så vacker inspiration! Så enkelt, och så fint – det behöver liksom inte vara krångligare än så.Vi var iväg till planskolan för en stund sedan, och nu ropar visst barnen också på att jag ska gå ut för att plantera lite lavendel i den planteringslådan som nu är färdigsnickrad (den andra är inte klar ännu).Trevlig söndag!

 2. Däcket ser verkligen fint och inbjudande ut! Och du fått dina Gränsfors! Håller tummarna för att du får så där fin patina du vill ha!

 3. Oj vilka snygga krukor (gränsfors)! Vad är det för pris på dem?

  Maria: Mina krukor (26 cm) kostade 149 kronor. /Weronica

 4. Vad fint den blommar redan syrenen. Ja fy vad det blåste i går( var ju visserligen i Skara men det blåste lika friskt där).En skön söndag önskar jag dig med.Kram Lina

 5. Åh så snyggt! Gillar hur trädäck och hur bryts av all den sköna grönskan. 🙂 Gränsforskrukorna är mina favoriter också. Har haft turen att hitta några på loppis de senaste månaderna…inte dumt alls. Ha en fin start på veckan! Kram Karin

 6. Wow vad fint ni fått det på er uteplats! Lasyren på trädäcket blev riktigt bra och passar ju grymt bra med färgen på huset. Snyggt! 🙂

 7. Vad fint ni har det, ser så mysigt och somrigt ut. Där är ett ställe man kan spendera många fina och soliga sommardagar på!Mysig blogg du har./Maria.

 8. Det ser jättefint ut med krukorna men måste du inte ha något under eller är det inte hål i botten? Det borde rinna ut annars och lämna fula märken efter sig. /Carina

  Carina: I väntan på att uteplatsen skall bli mer klar, så använder vi dem som ytterkrukor och vattnar på grusgången utanför. Det är hål i och planterar man i krukan, så får man nog se till att man har något under. /Weronica

 9. Hej!

  Var köper du de större Gränsforskrukorna? Har hittat mindre på Cosas, men letar efter större…

  //Linda

  Linda: Jag har också letat och letat. Jag fann dem till slut på Gardenhome.se Nu tycks de vara slut dock. Hoppas att du hittar också. /Weronica

Leave a Reply

Your email address will not be published.