Se vardagen: Midsommarhelgen

midsommar8-copy.jpgSommarens bästa köp får väl ändå bli studsmattan och poolen modell större. Jag har inte nyttjat dem ännu, men igår var det poolpremiär för mannen i huset :).midsommar1.jpg

Oj vad vi har ätit god mat i helgen! I morse kände jag att det var dags för annat, så in med gröten igen och ut i skogen :). Vi åt vit kladdkaka hos vänner tidigare i våras och på midsommarafton bakade jag en egen för första gången. Barnen brukar inte svälja allt jag gör, men den här gick ned galant. Googla på vit kladdkaka så kommer det upp recept. Det blir mycket sött, så kombinera med lite syrligare bär.

midsommar7.jpgPå toppen av midsommarhelgen firade vi Henriks sjuårsdag i går. Det brukar vara startskottet för den riktiga jordgubbssäsongen, vilket även innebär en maffig tårta såklart.midsommar6.jpg

Henrik bestämde köpta hamburgare som sin födelsedagsmat och det åt vi lämpligt nog dagen efter midsommar när alla var lite loja här. I går grillade vi och till det testade jag Ernst potatissallad med västerbottenost. Jag tog mindre av oljor och honung än Ernst förespråkade, men nästa gång tar jag nog ännu mindre. Det blir mycket mäktigt och mycket gott ändå. Rekommenderas varmt!

midsommar5.jpgTänk att vår lille kille är sju år. Jag brukar säga att han inte får växa mer nu när vi sitter och myser under en filt på kvällen. Men han har lovat att sitta så några år till i alla fall :).midsommar3.jpgDe här duktyngderna av betong från Fafner letade jag ihjäl mig efter förra sommaren. Jag visste att de var någonstans i huset – på något sådant där “bra” ställe. Nu sitter kaninerna på plats, för oj så det blåste här hela helgen!midsommar4.jpgSommarlovsbarn som är uppe LÄNGE nu på kvällarna. Ibland är det inte så fridfullt som på bilden, men vissa stunder så :).midsommar2.jpgJo då, livet är helt enkelt ganska galant just nu. Hoppas att ni har det fint med!

9 comments

  1. Fina bilder! Åh, vad ljuvligt med semester. Här jobbar jag ett tag till men SEDAN blir det Gotland!

  2. Härliga bilder! Ni ser ut att ha det gott på sommarlovet! Och gratulationer till 7-åringen!Här räknar jag ner, endast fyra dagar kvar… 🙂

  3. Jättefina bilder!! Gillar din sovrumstapet massor 🙂 Söt liten kille du har, tyvärr blir han ju större, fniss. Kramiz aka

  4. Vilka sommarbilder! Jättefina! Jag blev riktigt inspirerad av att nu (när ledigheten äntligen infunnit sig) baka en god sommartårta :)Ha en skön sommar!

  5. Visst är det härligt med sommaren – och värmen. Underbara bilder! Stort grattis till stora killen i efterskott. Den där potatissalladen ser ju vrålgod ut. Den ska göras i sommar!! Det blev jättesnyggt med gardinerna. Värsta Ernst-grejen. På torsdag börjar han med sitt fixande igen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.