Snart Gotland

Om tio dagar åker vi till Gotland igen. Jag är beroende av den speciella ö-atmosfären sedan många år tillbaka. I år ser jag bland annat fram emot att besöka nyöppnade Leva Kungslador. Massor av Gotlandstips här på bloggen står att finna om man skriver in Gotland i sökrutan nere i marginalen. Titta t ex in här . Det har kommit en ny guidebok – Gotland – upplevelser och utflykter – i år som jag alldeles har glömt bort att beställa, men så skall ske nu. Bilderna i provläsningsavsnittet bådar mycket gott.

Här skall göras smörgåsar för strandliv i dag. Vår klassiska strandmacka är denna, men i dag blir det några nya varianter från Monika Ahlbergs Picknick-bok. Jag antar att vi inte är de enda som siktar på stranden i dag. Här skall det tydligen bli en tropisk natt i natt. Ljuva sommartider!

picknick-copy.jpg

Skärmdumpar från provläsningsavsnitt ur Gotland – upplevelser och utflykter hos Adlibris samt pressbild från Norstedts.

8 comments

  1. Fina bilder! Jag vill också ta mig till Öland, ingår i planeringen framöver. Tycker det är så fint där! Vad roligt för er att ha resan att se fram emot!Kramiz aka

  2. Hoppas vädret håller i sig tills ni kommer till Gotland. Här är det strandväder varje dag. Har ni varit på Hertastranden i Burs? Ett litet minitofta med härlig sandstrand och mindre folk. Tror det stavas Hörte men vi gotlänningar säger Herta.Hälsningar Gilda från Ronehamn

  3. Vi åker till Gotland om en vecka. Det är fyra år sedan sist, och jag tror det kommer bli en riktigt skön semestertripp!Tack för tipsen – jag kommer säkerligen titta igenom för lite tips om vad man kan göra där!

  4. Ha en alldeles, alldeles underbar gotlandsvistelse. Nu är det några år sedan jag var där. Har du varit på Krusmyntagården, därifrån har jag fått fantastiska kyddblandningar från vänner som har varit där. Kram!

  5. Nu är det inte långt kvar tills ni åker Weronica. Jag hoppas att ni får en riktigt härlig tid på den härliga ön. Dina fina bilder får mig att minnas några dagar tillbaka och vår egen härliga vistelse. 🙂 Boken kan jag förresten varmt rekommendera. Vi köpte den på Turistbyrån i Visby. Jag började bläddra i den där och kunde inte motstå den. En söt liten pärla med intressanta nedslag runt om ön och trevliga tips. Rekommenderas!Leva Kungslador tror jag att du kommer att tycka mycket om. Premiäröppnades under vår vecka och drogs tyvärr då med elfel som gjorde att bageriet inte var igång men det är förhoppningsvis igång nu. En riktigt härlig oas!Monikas picknick bok är en flitig användare här hemma också, speciellt i dessa tider. :)Ha nu det nu superduper på Gotland och njut av semestern!Kram Lotta

Leave a Reply

Your email address will not be published.