Hemma

hemma-copy.jpghosttavellist.jpg

Det är alltid samma sak. När vi kommer hem från Gotland känns det som om sensommaren är här. I år blev det ännu tydligare med vädret och med vår trädgård. För första gången kan vi följa säsongernas skiften så där på nära håll. Vi var borta i två veckor. Vilken växtkraft! Så himla mycket ogräs! Och fantastiskt att se hur allt utvecklats på den där förhållandevis korta tiden. Jag har gått och blivit trädgårdsmänniska tror jag. Bara sådär. Det känns trevligt :). Och i hela kroppen känns det påtagligt att det vankas andra tider. In med lite andra stämningar på tavellisterna. Det är klart att sommaren har mycket kvar att ge, men efter att ha andats öluft i några veckor, så kommer man alltid hem med lite nya perspektiv. Bra har vi haft det. Och lite Gotland vankas här framöver. För nu njuter jag av att min kära gamla dator tycks ha hoppat igång igen efter att jag fruktat ett totalt sammanbrott. Så nu är jag online igen. Och det känns rätt så trevligt det med :)!

17 comments

 1. Välkommen tillbaka! Jag har saknat dina blogginlägg. Håller med dig om att sommaren tagit en ny vändning. Regn och rusk gör att det känns som höst i luften.

 2. Välkommen hem! Jag ser fram emot att få följa med dig under hösten! Har ni mördarsniglar hos er? Detta är annars en väldigt pina för oss när det är mycket regniga dagar…
  Qram

  Sonja: Inga sniglar här – än – som tur är. I går upptäckte vi ett litet fågelbo i vår syrén på trädäcket. Naturen har aldrig känts närmare på något vis. /Kram Weronica

 3. Välkommen hem och trevligt med ett blogginlägg! 🙂 Jag har saknat dina uppdateringar. Får passa på att fråga hur läget ligger med klassikerläsningen? Jag har avslutat Hustrur och döttrar under semestern och undrar vas om är på tur…

  Ser fram emot att höra mer om Gotland. Ha en skön helg!
  Kram Karin

  Karin: Trevligt att vara lite saknad 🙂 Jag har plöjt massor av andra pocketböcker nu under sommaren, men i klassikerläsningen befinner jag mig i Gunbritt Sundströms Maken. Så klassikerserien får lov att bli Svindlande Höjder, Doktor Glas, Vågorna, Hustrur och döttrar och Maken. Och sedan tar vi ett nytt tag nu till hösten. Kram Weronica

 4. Perfekt. Jag ser fram mot lite Gotlandsinlägg. Vi tar båten i morgon bitti (lördag). Har du några nya tips på utflykter vi inte får missa? Jag har ju följt dina tips förut och har aldrig blivit besviken. Tack!

  Bodil: Åh, så ni har allt framför er. Trevlig vistelse! Få se vad var nytt och klassiker? Stranden Kyllaj på norra Gotland. En sagostrand, även om man kände sig lite som en inkräktare med alla urinvånare där 🙂 Leva Kungslador för barn med spring i benen. Många ytor att röra sig på och gott fika. Espegards i Ljugarn. Creperiet i Visby. Graute gård för vackra skinn. Barndrejning i Ethelhem tillsammans med en bra keramikbod med ett fint urval. Outlet straxt utanför Visby med Iittala och böcker. Ha det fint! /Weronica

 5. Hej
  Vilken underbar blogg du har! Jag gillade dina val av böcker! Den Alltid hungrig finns inte att köpa längre har letat efter den en längre tid! Men jag undrar den andra svarta boken ” Want you Need you love you” vem har gjord den? skulle ockås vilja ha den! Du har alla goa böcker, god smak har du!

  /CC

  cc: Tack! Kul att du gillar mitt höstplock. Det är faktiskt ingen bok, utan en tavla från Caro-lines http://www.studiocaro-lines.com/ Den gillar jag mycket. /Weronica

 6. Roligt att du är tillbaka! Ja, det hinner hända mycket i trädgården då man reser bort en period, gissar att du har lite arbete med trädgården nu. BRA att du blivit “trädgårdsmänniska”, vill nämligen se mååånga fler inlägg från din trädgård!Kramizar aka

 7. Hej Weronica!Välkommen hem igen! Du har varit saknad. Härligt att ha dig tillbaka igen. :)Skönt att höra att ni har haft det bra på Gotland. Men så förväntade jag mig inte heller något annat. 😉 Själv saknar jag de soliga och lata dagarna på Gotland så det ska bli kul att få en liten Gotland-dos här hos dig på bloggen. :)Jo, trädgården den hinner minsann växa och frodas en hel del under tiden man är borta. Och visst är det väl förunderligt hur mycket ogräs det finns som tycks må alldeles utmärkt även då det är hetta och torka? ;)Ha en fin lördag!Kram Lotta

 8. Hej och välkommen hem! Kul att du är tillbaka, och jag ser fram emot intressant läsning och fina bilder i bloggen! Ha en toppenbra dag!

 9. Välkommen hem! Då vet jag att det är värt att koppla upp sig här på ön nu när din blogg är igång. Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.