Sensommarhelg

I dag regnar det igen, men vi hann sitta ute först och äta frukost till kvittret av fyra små fågelungar med stora munnar som bor i vår dvärgsyrén på trädäcket. Det gäller att samla på sig lite sommar nu, för snart vankas andra tider.

lordagsutflyktblogg.jpg

I går var Anna och jag och gick runt i vårt lokala Skansen. Jag fick ett sådant där mentalt Kodakmoment att bära med mig. Jag älskar sensommaren. Steget in till något annat. Vi blickade upp i gigantiska kastanjeträd och såg alla de gröna taggiga bollarna som bär brunt sedan. Och allt var alldeles perfekt där och då. Sedan väljer man vad man vill ta med sig i minnets kappsäck. Jag glömmer nog den bittra viljornas kamp bland småprylar i Barnbokhandeln. Eller godistjatet i Chokladboden. Eller “fy-vad-TRÅKIGT-att-sitta-här-när-DU-går-och-tittar-på-TRÅKIGA-växter”. Man må selektera lite som sagt ;).

lordagsutflykt2blogg.jpgDessa äldre vackra trotjänare från Byarums Bruk står på rad. Jag fortsätter att önska mig en egen bänk.lordagsutflykt1blogg.jpg

Getingarna flockas kring det sockerstinna gammeldags strutgodiset, men för de små lockar den moderna Chokladboden mera. Godis, godis och lite mer godis i långa banor.

lordagsutflykt3blogg.jpgÄlskad liten flicka som börjar tredje klass i morgon.lordagsutflykt4blogg.jpg

Ja, för nu har man med sig en mamma som förutom att gå in i trista keramikaffärer även stannar till överallt för att titta på vackra växter. En kryddträdgård som jag har gått förbi i alla år, blir plötsligt högintressant. Jag känner mig berikad av denna nya dimension i livet, medan andra nog helst hade sett att jag inte stannat och luktat på blommorna fullt lika mycket. Nu blev jag bland annat fångad av dessa fagra höstanemoner. På vägen hem stannade vi till vid Blomsterlandet, men där fanns det inga anemoner att finna.chokladblomma3blogg.jpg

Istället hittade jag en chokladblomma som jag tidigare sett på bild och i Botaniska trädgården i Visby. Och en blomsterförälskelse. Doften, färgen, strukturen – allt. Den lilla plantan doftar faktiskt choklad. Bara en sådan sak. Så i går bar jag med mig krukan när vi satt på olika ställen i trädgården. Fånigt – såklart. Riktigt blomsternördigt. Men ganska trevligt också. Och med flädersaft i glaset behåller man sommarkänslan ett litet tag till.

chokladblomma1blogg.jpg

Här har jag burit med mig min kära chokladblomma till trädäcket. Jag fick ännu en kruka från Skulpturfabriken i present så nu har jag par i dem. De är så fina. Och myrten lever och frodas ännu. Det ser ut som om jag få ha mina sådana ute.

lordagsgottblogg.jpg

Och så en bild på den där ultimata sensommardesserten som jag skrev om häromdagen. Vaniljglass med blåbär och lemoncurd. Godare än så blir det inte just nu. I dag är det den där sista dallrande sommarlovsdagen. Så det gäller att glädjas lite extra i dag. Ha en fin söndag ni med!

13 comments

 1. Hej! Vilket underbart inlägg! Pratade just igår med en väninna om det “sockersöta” blogglivet där allt går i rosa, med välstädade hem och barn som aldrig verkar trotsa eller gnälla. Vilken befrielse att läsa ditt fantastiska (och positiva) inlägg med glimtar av den verklighet som vi nog alla känner till. Ändå så positivt och inspirerande. Underbart! Tack för härligt igenkännande och härlig inspiration! Din blogg är i en klass för sig själv! Fortsatt trevlig sensommar! 🙂

 2. vackert vännen…du förmedlar vacker stämning och skriver så bra:)Nu blev jag sugen också att hitta en chocklad blomma./Annaleena

 3. Vackra bilder på rad i detta inlägg! Roligt att du blivit så glad i trädgård med allt det innebär. Visst är det glädjefullt! Nu vet jag hur jag vill äta mina blåbär, lemoncurd och glass lät inte dumt alls =) Tack för tipset. Ulrika

 4. Mums, den sista bilden får mig nästan att rusa till frysen och plocka fram glassen. 😉 Härligt och gott! Jag har lärt mig att höstanemoner helst ska planteras om våren (så utvecklas de bättre och chansen är större att de överlever) så kanske chokladblomman var ett bra val av fler anledningar. I år har jag inga själv, ännu i alla fall, men mina har också övervintrat tidigare. Härliga bilder även från din och dotterns utflykt! Ha en fin söndagskväll! Kram Karin

 5. Hej Är ute på min bloggkvällsrunda igen.Vilken härlig bänk du har fotat, är den silver målad? Riktigt cool i sådan fall! Det skulle man ha stånde utanför dörren hemma. Härliga bilder du har på din chokladblomma. Visst doftar dom gott! Jag köpte mig en sådan i våras och den har blommat över hela sommaren, och doftat ljuvligt. En lätt och tacksam liten blomma det där. Ha en fin kväll!

 6. Återigen underbara bilder, Weronica! Du är en sann inspiratör! Själv hänger jag läpp över att det nu är över. Förmodligen mest för att det varit en sån skön ledighet som jag gärna fortsatt ett tag till. Men men, nu är det bara att ta nya tag.Lemoncurd har jag aldrig provat. Däremot testade jag hemmagjord vaniljsås som du hade recept på någon gång. Så suveränt enkelt det var, nu har jag redan gjort den ett par gånger (senast idag) – tack för bra recept! Jag har iofs inget emot färdigköpt heller, men de gånger jag har tid ska jag helt klart göra denna. Just ja, från och med nu försöker jag sikta på lite mindre av det onyttiga…Ha det gott!

 7. Å, har precis kommit hem från Gotland, och hälsade också på den där chokladblomman i botaniska i år! Men den doftade nästan ingenting där. Hade en egen en gång, som doftade underbart, men de är ju inte helt lätta, de små rackarna! Underbara bilder! Och tack för tips om Ireviken! Barnen älskade stället! Myggen vid parkeringen hade vi kunnat vara utan med myggallergiska barn, men det var extremt vindstilla, så förhoppningsvis var det tillfälligt.

 8. Fina bilder från vår stad :)Jag var faktiskt också där i helgen för att gå på teater med mina små, efteråt ville jag sakta gå omkring och njuta av värmen och de vackra omgivningarna men det är som sagt svårt med rastlösa barn i släptåg! Jag ska försöka åka dit på egen hand någon dag innan sommaren är slut för att ta in alla vackra miljöer.

 9. TACK för vackraste feel-good bilderna och såklart dito text. Och ja, chokladblomman är en älskad favorit för alla chokladnördar (som jag själv)! Såklart får den följa med som hunden i kopplet ;-)… själv försöker jag smälta att sonen skall börja tvåan i övermorgon. Det är stort att få följa sina älsklingar år för år.

 10. 27            Jennifer Brice was a teacher of charm and dance for the D.C. Recreation christian louboutin   Department when she was hired by Stephen Burrows the first time she walked into his showroom in November 1976 to Louboutin show her portfolio. Last month she was chosen Best Model of the Year by International Mannequins, a promotional modeling  christian louboutin shoes agency. Past winners of the award for black models, which is in its third year, are Naomi Sims and Beverly Johnson. Former Secretary of State William Rogers divided his week between his law firm louboutin shoes  offices in New York and Washington and divides his wardrobe similarly. New York got his three-piece suits – “Vests seem more appropriate up there,” he said. London designer Zandra Rhodes likes the braless look under ?louboutin?clothes, but wants the warmth of undergarments without ruining the “naked” line. So she has done a group of topless daywear lingerie for Eve Stillman that covers the torso if not the breasts. The lingerie, which also includes more covered-up styles, has lace designed by Rhodes incorporating her signature lilies as well as her name.

 11. These boots were made for walking so Debbie Neilson hit the road and tested them out. QUITE often twisted ankles and blisters are the bitter memories we take home with us when we put fashion before comfort on holidays. But if you’re planning to do plenty of sightseeing on foot then a good pair of sturdy walking christian louboutin shoes is essential. And with the latest range available your feet can still look good. However, if you do splash out on a new pair, don’t forget to break them in before you leave. Features: A smart, flexible black shoe with leather and non-leather upper and non-leather lining and sole. Perspiration pores on the inside of the shoe help feet breathe. Known as the body christian louboutin, curved tread helps stop the wearer from slipping in the wet. The plain trim complements most outfits and the laces provide the best fit. Comfortable and soft inside. Available in black or white. Features: A great looking all-leather walking shoe. Water-resistant, full-grain tan nubuck is easy to mark but cleaning is simple with a soft brush. The casual shoe is light-weight and has a reinforced heel counter for support. The dual density polyurethane and latex foam footbed helps to provide extra support and shock absorption. Features: christian louboutin makes its shoes in strong, water repellent leather or oil nubuck with waxed stitching. The leather insole has a protective inlay in the heel. A footbed, designed to stabilise the construction of the shoe, is built into the sole. The hard-wearing and flexible rubber outsole is grooved to provide a sturdy grip that’s non-slip. The leather laces are a bit more difficult to tighten and knot than nylon laces. A comfortable and versatile shoe that can be dressed up or down .

Leave a Reply

Your email address will not be published.