In love

zetasvaxter1.jpg

I min nyfunna kärlek till allt grönt, ingår även att upptäcka de klassiska handelsträdgårdarna. När jag var i Stockholm var det dags för Zetas. Jag lär knappast vara den första och inte heller den sista, som blir handlöst förälskad i det stället. Det är ju sådär med vissa platser. De är helt rätt, just där och just då i livet. Förförande miljöer, säsongsstämning, en kolapaj som smälte i munnen. Det där speciella som bara finns på vissa ställen. Nu läser jag den stora växtförteckningen på kvällarna och drömmer om perenner – och höstanemoner till i vår då så att de kommer ner i jorden i tid :). Och till nästa gång jag kan åka dit.

zetasvaxter-kopiera.jpg

Zetas är ett sådant där ställe där man vill ta med sig hela känslan hem. Allt passar i en helhet. När regnet började falla fick några olika sorters ljung följa med hem. Till nästa gång. För jag längtar redan tillbaka.

Boken om Zetas har jag sedan tidigare. Även den är något extra. Rekommenderas således varmt!

signature

8 comments

 1. Hej!
  Ja visst är Zetas ett härligt ställe. Jag har turen att bo ganska nära. Brukade tar minst en “barnvagnsprommenad” i veckan när jag var föräldraledig. De har verkligen lyckats att få till en inspirerande miljö trots att stället nu mer invaderas av både trädgårdentusiaster och busslass med pensionärer… På hösten, när hysterin lagt sig, är det så mysigt att strosa runt och ta en fika i cafét. Där kan man sitta lääänge och bara vara.

  /Lotta

  Lotta: Nu var vi där sen eftermiddag en vanlig vardag när höstsäsongen börjar komma. På caféet fanns det gott om platser. Jag kan tänka mig att det är kaos under vissa perioder. Jag är glad att få ha varit där och upptäckt stället under lugna omständigheter. Lyckliga du som har nära – caféet är verkligen något extra. /W

 2. Hej!
  Jag har aldrig varit på Zetas men vill så gärna åka åka dit nu i höst. Jag får hålla tillgodo med boken så länge 🙂

  /Johanna

  Johanna: Boken är en av mina favoriter i genren. Galet inspirerande! Jag kan verkligen rekommendera Zetas. När vi kom i den här årstiden var det en speciell stämning där som det blir på sensommaren. Lite bedagat, början till visset och vansinnigt vackert. Nu hoppas jag att åka upp till jul också. Det måste vara så fint! /W

 3. Även jag är förälskad i Zetas! Har turen att bo så pass nära att jag kan ta en okynnestur dit bara för inspirationen skull, eller det goda fikat 🙂 Bästa tiden är nu på hösten eller tidigt på våren när man slipper trängas.

  Ida: Lyckos! Det är just inspirationen som faller på plats på ett sådant ställe. Sedan har de grymt många växter att välja på också, men just att börja tänka tankar – det är värt nästan allt. Kan tänka mig att det är finast nu ja. När vi var där med regnet hängande i luften var det hellugnt. /W

 4. Jag längtar till ljung tider:) Tack för tipset om boken, inspiration till trädgården kan man väl aldrig få för mycket av:)

  Ha en fin dag!

  Kram M

  Mia: Ljungen är på plats här, bland en kärleksört, galet blommande krysantemum och min skira chokladblomma som jag fortfarande går och kramar nästan ;). I dag blev det några höstljus som skall i zinkbaljor i em. Det är ack så kul med växter. Detsamma till dig. /W

 5. Jag var på vår lokala handelsträdgård som säkert inte går att jämföra med Zetas men den duger. Hittade iaf flera fina perenner som reades ut till det facila priset på 10 kr/styck. Fick med mig en stjärnflocka, en laxrosa jättevallmo och en underbar silvrig höstanemon. Vet också att man ska plantera anemonen på våren men chansar ändå. Kanske det blir tredje gången gillt. Har inte köpt någon ljung än för mina sommarkrukor med vita petunior blommar vansinnigt vackert och har gjort så hela sommaren. Köpte också tre rosor av sorten “Sea Foam” för 56 kr/styck. De är ljust rosa och marktäckande. Det ska bli spännande att se om jag lyckas med mina planteringar. Visst är det kul att fixa i trädgården!? Jag har blivit precis som min morsa;)
  Carina

  Carina: Haha! Jamen, visst är det så. Man märker att man liksom glider in i något som man kanske aldrig trodde att man skulle hamna i :). Kul med växtfynd! Jag fyndade på torghandel i dag. Åh, stjärnflocka vill jag ha. Jättevallmon låter jättevacker och så anemonen då. Jag stod och klämde på olika varianter hos Zetas, men sedan började det regna och då fick det bero. De är så fina! Heja oss med våra växter 🙂 /W

 6. Är det sant – känns det så där härligt som du beskriver att vara trädgårdsintresserad så vill jag vara det jag med?!
  Du är fantastiskt duktig på att formulera dig, och jag ser nästan hur du strök runt bland grönspröda växter och läste på lappar i krukor. Jag vet att det är kört för mig, men det gör det hela inte mindre intressant att följa hos dig.

  Hoppas du får en fin dag idag!
  Kramar
  Lina

  Lina: Jag är förvånad själv. Jag trodde att jag ville ha lättskött, få rabatter och inte så mycket plock. Nu spinner jag tankar kring olika kombinationer och blommor. Det är som om jag har fått nya ögon. Och skoj är det. En stor yta till att gestalta liksom. Jag testar grejer i krukor för att se hur jag trivs med dem. Och jag jobbar med att inte tänka för mycket, utan våga lite mera. Det går ju att gräva upp eller flytta. Sedan kan jag ju egentligen inte så där väldigt mycket ännu om jordmån och växtplatser, men man får väl lära sig under vägen. Och Zetas kan du åka till för bara fikastället och butiken och hoppa över askarna med perenner ;). /W

 7. There’s at least once a year when your feet can really beat the streets: holiday time. When it comes to yuletide shopping, it’s no time to squeeze your toes into those pointy Jimmy Choo stilettos and pretend to be cool when you’ve got hours of pounding the pavement ahead of you. You can save the mile-high man-eaters for the office cocktail party or, better yet, a sit-down holiday dinner.

  No, scurrying around and playing Santa requires some heavy-duty comfort. But you don’t have to wear orthopedic flats, either. Thanks to many christian louboutin companies today, you don’t have to sacrifice style, even at holiday time. From names like Rockport, Mephisto, Merrell, Dansko, Clark’s and Naturalizer, comfort has always been a high priority.

  Manolo blahnik, founded in Denmark in 1963, is one of my favorite footwear manufacturers that does a great job of designing shoes integrated with comfort and style. From contemporary suede knee-high boots to embroidered shoe boots and trendy leather Mary Janes, these christian louboutin shoes are designed out of lightweight leather with flexible soles that feel good even after eight hours at the mall.

  I know, I’ve road-tested them. It’s back to the closet for the trendy little animal print mules that keep slipping off my feet.

  Even Oprah, who was caught taking off her heels at a Broadway play, recently told her TV audience she was wearing a boot specially engineered for comfort by the folks at Coach, a manufacturer of luxury leather goods.

  “Remember, you don’t have to wear the trends, you just have to wear good quality and design,” says Christine Schwab, author of “The Grown-Up Girl’s Guide To Style” . “I would rather see you own three basic pairs of delicious louboutin shoes than 20 pairs of gimmicky ones.”

 8. Zetas är fantastiskt (jag kan okynnespromenixa dit) ! Jag håller med föregående talare i ovationerna till Z. Vad roligt att du varit där W!

 9. Zetas är mums för själen. Ulriksdal är inte heller så pjåkigt 🙂 och de har självplock – om man nu gillar det – (så kan man låta sina egna blommor stå kvar i rabatten).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *