Sensommarhörna

tradgardaugusti-kopiera.jpg

Nu vräker regnet ned här igen, men tidigare under dagen har vi haft en sådan där fin sensommardag att leva på ett tag. Jag har plockat med lite växter och planteringar. På trädäcket blev det en hörna att sitta ned i en stund. Jag kör med samma princip som med annat pynt, dvs jag koncentrerar mycket till en plats istället för att sprida ut det. Sedan tycker jag att det är roligast att omge sig med säsongsväxter där man vistas mest. På trädäcket har vi zinkbaljor med olika sorters ljung samt vitlysing. I min hörna syns myrten, prydnadskål, kärleksört, chokladblomma och alunrot.

tradgardaugusti2.jpgFjärilarna älskar vitlysingen och syns ständigt vid dem.tradgardaugusti1.jpg

De rostiga eklöven köpte jag för flera år sedan, men det är först nu som de har kommit ut. Jag gillar det lite slitna i höstfärgernas utemiljö, tillsammans med betong, grått och zink.

Hoppas att Ni har haft en fin lördag med!

10 comments

  1. Så söt fjärilen är som du lyckades fånga på bild! Hur lyckas du med en sådan där stor myrten… mina dör alltid så nu har jag gett upp eftersom dom är ju inte direkt billiga! Kom gärna med tips!Kram Anna

  2. Vad härligt du har det där på din altan:) Ja visst har det varit en härlig dag i dag..just nu itne så spännande:/ hoppas på bättre väder i morrn till fotbollen på vallen:)Fortsatt fin helg vännen:) Kram M

  3. Hej !Ser superfint ut med växterna !En fråga angående er lasyr på altanen, hur många gånger strök ni på lasyren?Använde ni pensel ? var det svårt att få det jämnt och snyggt ?Ha en skön söndagskväll !MvhKicki

  4. Åh nu blir man ju sugen på höst till och med! Måste säga vilken härlig blogg du har!!Kika gärna in på min blogg!Målar nämligen doptavlor/namntavlor m.m! Perfekt att ge bort som doppresent eller till en nyfödd, eller varför inte skämma bort sin egen unge med en!Så kika grna in på min blogg http://bettinasdoptavlor.blogspot.com/Ha en fin dag! KRAM Bettina 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.