Kaka mitt i veckan

vitkladdkaka.jpg

Här kommer jag igen med mina snurkiga nektariner. Fast dessa är faktist släta och fina. Den vita kladdkakan har blivit en stor familjefavorit här. Den går att variera i det oändliga med tillbehör i form av bär och frukt. Den senaste smaksensationen är den söta kakan och bitar av nektarin. Helt enkelt sanslöst gott. I går – är man sjuk så skall man få baka kaka en vanlig måndag – lyckades vi dessutom med den där ultimata gräddningen av kakan. Den var klar, men fortfarande gottigt mjuk. En nog så avgörande sak i fråga om dessa kakor.

Vit kladdkaka

Smält 100 g smör och smält sedan ned 100 g vit choklad i bitar. Vispa 2 ägg och 1 dl råsocker pösigt med elvisp. Sikta ned 2 tsk vaniljsocker och 2 1/2 dl mjöl. Häll i smör- och chokladblandningen. Rör om och häll ned i lätt smörad form med avtagbara kanter. Grädda i 175 g i ca 12-15 minuter. Sikta över florsocker vid servering.

Jag har kvar en bit längst inne i kylen tills i kväll. Jag har börjat titta på det här igen. Det är precis lika trivsamt som jag mindes det. Lägg till en nektarin på det och saken är biff :).

signature

6 comments

 1. Så fantastiskt god verkar den vara. Blir genast sugen att prova, även om jag inte ska äta kakor och bullar i vardagen (suck).

  * Äsch, ibland måste man ändå. Jag har iofs ätit ganska mycket av den där kvoten smör och choklad, så jag får köra några extra varv i skogen då :). Rekommenderas om inte annat till ett festligare tillfälle. /W

 2. Wow, måste testas! Tack för tipset!:) (Nu vet du vad jag gör i helgen;)

  Hälsningar
  Sophie?

  * Den är extremt lättbakad, så du får stora delar av helgen kvar ;). Till att blogga hoppas jag. Ser fram emot fler blogginlägg från Sophies Fashion! /W

 3. Wow – ser väldigt god ut! Som alltid när du lägger ut recept 🙂 Äter du nektarinen i bitar till kakan eller lägger du ner den i kakan?

  * Jag äter dem bredvid. Kakan blir söt, så den behöver tillbehör. Mina barn äter den som den är iofs, så det beror nog på hur söttolerant man är 🙂 /W

 4. Jag viker undan det receptet och sparar det till helgen. Allt som ska i finns hemma, dessutom några “snurkiga” nektariner som behöver ätas upp. Perfekt!Jag vet att jag bakat något liknande tidigare, men då föll jag aldrig riktigt för den vita chokladen i, men jag tror jag behöver testa om med ditt recpet bara. Jag brukar ju liksom gilla det du gör så… :)Onsdagskram.Lina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *