Sista september II

 

Den sista dagen i september i dag som sagt. Det har gått undan hittills. Och ovanliga saker blir så snabbt alldeles vanliga. Henrik har redan gått över en månad i ettan. Han läser läxor om rävar så att sidorna glöder. I skolan har de fått följa små puppor till flygande fjärilar som fått vingar i klassrummet. I morse klev han i väg i sina nya höstkängor. Lite stora, men högst hoppvänliga. I veckan har det även varit föräldramöte. Jag är så himla glad över hans fröknar. De är så smittande entusiastiska. Precis som man önskar sig till sin lilla son på väg att bli större. Sniff.

I morgon är det dags för ett nytt kalenderblad. I morgon är det även premiär för Urban Calender 2011 Signerat. Det är Köpenhamn i svartvitt denna gång. Och jag kommer definitivt att ha den på min vägg.

sistaseptember3-kopiera.jpg

Vad säger vi om denna retrorätt från 1976? Det var standard att bli bjuden på detta ett tag. Det var evigheter sedan jag åt den dock. Men en grillad kyckling och idétorka ledde mig hit igen. Jag klarar inte bananerna, så de hoppar jag. Och denna gång körde jag en variant med purjolök som bröt de mastiga smakerna fint. Och jag spädde grädden med standardmjölk. För detta är comfort food hela vägen. Och faktiskt riktigt retrogott :).

sistaseptember4-kopiera.jpg

Veckans soundtrack är Marina and the Diamonds. Vi tittar på Idol på kvällarna och det är minst sagt belamrat med reklam. Ingen har väl missat den stora klädkedjan som kört med Marinas I am not a Robot i sin höstreklam. Jag har haft hela skivan på repeat på Spotify denna vecka. En speciell favorit är vackra Numb. Galant musikmakeri.

sistaseptember-kopiera.jpg

I kväll har SVT 2 gömt undan Fjärilen i glaskupan 23.30. Då sover jag garanterat, men det finns ju hårddiskar som tur är.

Happy Torsdag!

7 comments

  1. Filmtips, recepttips och musiktips i samma inlägg! Jag gillar mångfalden i din blogg! Fina bilder och fina texter. Tack!

    Whynja: Tack själv för att du tar dig tid att tala om det för mig. Sådant blir jag mycket glad över 🙂 /W

  2. Mmm, flygande Jakob så virkelig fristende ut! Den kan jeg ikke si jeg har hørt om før, men den må absolutt prøves. Kylling, bacon, ost og purre er blant våre favorittingredienser – så det kan ikke slå feil – men bananene tror jeg også at jeg står over ;)Ville egentlig bare takke for innlegget Modernt: Casual III, jeg har jo en slik genser liggende i kurven på arbeidsrommet mitt! Den mistet en knapp i vinter, og så har jeg helt glemt hele genseren… Den må fram og fikses i kveld, så den kan tas i bruk igjen!!! Helt utrolig at man kan glemme noe man er så glad i å bruke!?! Takk for reminderen :)Linnette 🙂

  3. Flygande Jakob, ja vilken gammal klassiker!Den är dock inte komplett utan bananerna (!)… (fast många har ju svårt för dem i mat!)Gillar din mix här inne,- man får veta så mycket här hos dig på ett snyggt och aktullet sätt.Fint foto på böckerna i inlägget under…*I like*Trevlig fredag!/Mariette

  4. Vi har faktiskt skaffat fyrans playkanal Anytime. Där kan man se Idol utan reklam. Å det är så befriande 🙂 Sedan kan barnen se det i efterhand på en tidigare tid och inte rösta. Bara bra alltså 😉 Vi ser mycket teve via datorn, både svtplay, trean och femman. Antingen på vår mac mini som är inkopplad på stora teveskärmen, eller på de små bärbara datorerna. Och tevetablån är ett minne blott. KRAM

  5. Hej, har läst din sida ganska länge nu (från och till ska tillägggas) och jag är nyfiken på vad du jobbar med, om du vill tala om det förstås./Jennie

  6. Linda: Fint tips där för de som är ute efter skylt! Trevlig helg!Linnette: Det kanske är en svensk grej det där men Flygande Jacob? Ett tag kändes det nästan som en nationalrätt 🙂 Fint att kunna fynda i sin egen garderob! Trevlig helg!Mariette: Tack! Glad blir jag. Och jag skall väl försöka mig på en krans efter dina instruktioner i helgen. Vi får se hur det utvecklar sig 🙂 Tack för kransskolan! Trevlig fredag till dig med!Sara: Ah, det låter som en dröm det! Det kanske skulle övervägas det. Reklamen är verkligen dryg när de sänder Idol – och mycket annat för den delen. Mardrömen är en film i fyran som delas upp med nyheter mitt i… KramJennie: Jag var en högpresterande duktig flicka som bytte akademisk avhandling och forskarutbildning mot barn. Jag har haft förmånen att vara hemma länge med barnen och ägnar fortfarande mycket tid med dem. Sedan jobbar jag med att utveckla bloggen och konceptet En mammas dag tillsammans med Helena och så gör jag en del frilansuppdrag som kommer längs vägen. Vad jag skall bli när jag blir stor vet jag inte riktigt ännu 🙂 Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.