Fredagssvepet: Vecka 39

39fredag-kopiera.jpg

I dag har vi den första dagen i oktober. Kanske en liten preppy love-story dagen till ära? Storytelling på hög nivå genom GANT:s försorg ackompanjerad av skönt sväng från Koop.

39fredag1-kopiera.jpg

Nu har jag klickat hem mitt exemplar av finfina Urban Calender för 2011 från Signerat. 2011. Inte klokt vad tiden går fort.

39fredag2-kopiera.jpg

Jag väljer att tillsvidare ignorera det faktum att IKEA:s julskyltning drar igång i dagarna. Jag plockar istället från den nya boken SY – Älskad textil som kommer ut i dag. Det känns verkligen som om det har hänt något radikalt med IKEA:s bilder och hur man presenterar sina produkter den sista tiden. En utveckling som välkomnas å det varmaste. Bild ur boken från Livet Hemma.

39fredag8-kopiera.jpg

Nationalmuséums stora höstutställning Härskarkonst . Det är maktens män genom konstens öga. Butiken har valt att plocka fram Kamésmycken som säljs i samband med utställningen. Kaméer känns inte minst aktuellt genom det kungliga bröllopet i somras.

39fredag6-kopiera.jpg

Ni har väl inte rensat bort alla mässingsfötter till lampor? Norrgavel lanserar en egen lampkollektion tillsammans med Watt & Veke. Skärmen är gjord av ekologisk oblekt bomull och lin. Foten är av matt mässing. Mässing syns mer och mer nu igen. Det blir en fin kontrast till allt det gråa, betongiga, industriella som vi vurmar så mycket för just nu.

39fredag4-kopiera.jpg

Ännu en tavla med grafisk text. Här är det personliga datum i fokus hos Form-re-form/Signerat. Jag blev genast inspirerad att kolla upp våra familjedatum över viktiga händelser. Jag gillar detta. Via Hello Tiger.

39fredag11-kopiera.jpg

Denna vecka blev faktiskt tanken om att städa på torsdagar verklighet. Så skönt att slippa det som helgprojekt. Tanken finns oftast där, men det är inte alltid den genomförs om man säger så. Jag hängde upp Lovisa Burfitts nya gästhanddukar för H&M Home.

39fredag9-kopiera.jpgWhen the summers over, and the dark clouds hide the sun. ABBA:s melankoliska klassiker ligger på min höstplaylist.39fredag10-kopiera.jpg

Jag har två pysselprojekt som jag tänker mig i helgen. Om det blir något av dem så är jag nöjd. Någon form av plommonmarmelad vill jag få till och så är jag sugen på en krans av löv. Den fina bloggen Liljor och Tulpaner hade en liten skola för kransdummies i veckan. Jag undrar jag om det är så där plättlätt som det förespeglas där, men man får väl lov att försöka :).

39fredag5-kopiera.jpg

När jag var liten samlade jag på sälar. Om jag hade fått syn på den här isbjörnen då kanske jag skulle bytt djur. Kanske är det de isande vindarna? Eller bara att man lyckats väldigt väl med uttrycket hos björnen på muggen från Marimekko? Isbjörnsfin – absolut.

39fredag7-kopiera.jpg

Det börjar dra ihop sig i trädgården. Förra veckan fyndade vi lite växter när plantskolorna körde halva priset. Det skall väl grävas ned lite som står i kurkor nu och det vore väl sjutton om jag inte lyckades få ned mina vita pärlhyacinter som legat ett tag nu. Ett till helgprojekt med andra ord. Hoppet lever :). Trädgårdssnöre hos Cox and Cox.

Jag tillönskar er alla en riktigt fin helg!

10 comments

  1. Det är tur att man har dig Weronica som inspirerar och har koll. Jag kom över två fina lampfötter i mässing häromveckan, utan skärmar, men så där fint kurviga, så att säga. De har legat ca 15 år eller mer i pappas förråd, men maken bytte sladd och jag putsade och nu vet jag precis vilken typ av skärm jag ska ha. Det kommer att bli finemang! Tack!!Skön helg önskar jag dig!

  2. Stiligt och aktuellt fräscht svep denna vecka med!Fick faktiskt just idag hem datumblocks bladet som du tipsade om!Mitt ska hänga i hallen med inflyttningsdatumet i vårat hus.Kikar in igen efter helgen CARINA I ÄLVSJÖ

  3. Härligt svep som vanligt! Den svartvita UrbnCal blev jag förtjust i förut när du visade och ville klicka hem genast redan då, så nu var jag på hugget när den äntligen släptes :-)Och kransarna hos Tulipa hittade jag till häromdagen, så vackert! Det skulle jag vilja testa på, men nu är det mycket annat som finns på måste-göra-listan. Men jag ser fram emot att titta på din krans sedan (om du hinner pyssla en i helgen)!Trevlig helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.