Porten

39dorren.jpg

Det tog sin lilla tid att få färgen (Alcro Allmoge) att torka på rätt sätt, men nu så sitter dörren på plats i vårt plank. Det skall förmodligen på ett litet plåttak också samt ett annat lås, men i stort så är den där visionen (klicka på länken för att se en bild på inspirationsbilden) som har följt med mig så länge verklighet nu. Utan min pappas hjälp och kunskap hade det aldrig gått. Tack kära far för ovärderligt bistånd när det gäller att få saker och ting gjorda!

Jag hoppas att ni har en skön lördag. Jag tar sikte mot lövhögar, plommonskål samt pärlhyacintlökar :).

22 comments

 1. Oj vad fint det blev…ja i vår då ska vi med få upp ett plank som bilder samman garage och hus det är ett måste:) Fint det blev med dörren, har ni köpt en färdig eller har ni snickrat ihop den?? Tips mottages tacksamt:) Fint med svart dörr i vitt plank, jag älskar våra svarta dörrar till det vita huset det är en så fin kontrast:)Jag ser även att hasselforsgården har smugit sig till körsbären;) Visst är stöden fina, vi har tre stycken i vår trädgård nu:)Ha en fin dag i trädgården, kraaaaam M

 2. Tjusigt! Mycket tjusigt! Så det blev svart färgval – så snyggt det ser ut tillsammans! Och buxbomsklot… jag är förtjust i det. Har ett par liknande svarta krukor med buxbom vid vår entre.Våra hantverkare reste taket till vår carport igår, så nu börjar man få en känsla för hur vår “innergård” kommer att bli (huset, friggeboden, och baksidan av garaget bildar tre “sidor”, på den fjärde sidan, mot grannen, bygger vi en stödmur och uppe hos oss där ovanpå ska vi till våren plantera avenbokshäck).Nej, nu ropas det till middag här, dags att gå.Jättesnyggt! Och så kul att se resultatet! Din pappa är så duktig han! (Och dina idéer är förstås inte så tokiga dom heller :-D)

 3. Så fint det ser ut och vad magiskt att dörren äntligen är på plats! (och blomkrukor till och med 🙂 Jag har ju exakt samma målbild (fast i andra färger – rött och grönt precis som på bilden) och jag längtar en aning tills det blir vår och vi kan dra igång med porten 🙂 Härligt för er och kul att se!

 4. Åhh vad fint det blev.Förstår att pappas hjälp mottages tacksamt, för han verkar verkligen vara bra på det han gör.Gillar helheten och kontrasterna med det vita planket och den svarta dörren.Ha en skön söndag.Kram Lina

 5. Hej!Åh va fint det blev! Det är verkligen en konst att förverkliga sina visioner. Har förgäves letat buxbomklot i Västerås med omnejd. Var hittade du dina? Maria

 6. Å så fint!Jag bor själv i nybyggarland och har inte vant mig vid den öppenheten ännu.Här skissas det för fullt på en avskärmning i anslutning till vårt garage.Längtar till våren när skissen ska förverkligas i trä och färg./Sara

 7. Sååå snyggt det blev med den svarta porten!! :-)Har en förkärlek av kontrasten av svart och vitt, vi har ju vår ytterdörr i svart till det vita huset….klassiskt snyggt!Ha en bra dag! /Laila

 8. Jooo, det är fint, stilen är genomgående passande med tanke på krukor, buxbom och stenläggning, stramt och grafiskt enkelt, svart och vitt. Dock inte så jag hade gjort, det ser lite väl stelt och icke ombonat ut, men det är ju vad jag tycker ;-), och det är inte viktigt i sammanhanget. Bra gjort iafall, och du, ett litet plåttak gör dte ännu bättre! :0). /Lisa.

 9. Alla: Tack för era kommentarer! Vi är så nöjda med hur det blev. Nu börjar det skojiga att pimpa planket med lite rabatter och klängväxter. Men det tar vi i vår :).Mia: Det är min urduktiga pappa som har snickrat dörren. Jag tycker massor om den klassiska portlooken och hur det blev med den svarta matta färgen på den. Ja visst är stöden fina. De har stått på listan länge, men nu slog vi till på ett till framsidan till att börja med. Det behövdes lite fler svarta detaljer för att binda ihop dörren med den vita helheten. Krukorna gjorde sitt till också.Maria: Vi fyndade våra klot till halva priset på Blomsterlandet här i staden. Buxbom är så fint, men så dyrt, så det var bara att slå till när det fyndpriset uppenbarade sig :). Hoppas att du hittar!Flis: Smaken äro olika och tur är väl det :). Jag ser detta som en början. Det skall till rabatter och klätterväxter på sikt, men för nu kunde vi inte vara nöjdare. Allt har sin tid i nybyggarlandet. Vi tycker själva att detta gjorde det hela grymt ombonat ut från vad det var innan i detta gränslösa land :). Och ja, plåttaket kommer nog att bli pricken över i. /WMrs B, Lisa och Sara: Jätteskoj och höra om era projekt! Visioner må man ha, men ack vad tillfredsställande det är när de blir verklighet ibland också 🙂 /W

 10. Jo det förstås, en solklar skillnad och flera steg framåt jämfört med leran som var i början, och med lite grönt som mjukar upp det, jodå. Så trots att jag gnäller lite, så blir det helt säkert fint, det passar ert hus! :0) /Lisa.

 11. Flis: Haha! Gnäll på du 😉 Jag har inte något alls emot att få andra åsikter än de jag för fram. Det är bara nyttigt med ett annat perspektiv. Din förra kommentar fick mig att gå ett varv till i tanken, men det blev ursprungsplanen när jag hade tänkt klart. Tack för respons! /W

Leave a Reply

Your email address will not be published.