Weekend i oktober

40weekendblogg.jpg

Innan helgen sade jag till min käre make att han måste dra mig ut i spåret om jag inte går ut frivilligt. Det har varit segt med träningen den sista tiden. Trista inflammationer och annat mindre skoj. Jag börjar tappa flytet känner jag och det trivs jag inte alls med. Vad händer? En helseg helg. Snörvel, huvudvärk och allmän trötthet. Så nu får jag sikta framåt. För jag skall fortsätta. Jag har inte slutat. Punkt. Men jag fick lite energi av middag med goda vänner. Och igår sken solen sken rakt i ansiktet när man stack ut huvudet. Ut med fårskinn, tidning och sträcka på benen. Blunda lite. Och glömma bekymmer. Ett koncentrat av höstromance att spara på till de gråa dagarna.

40weekend3blogg.jpgJag drar in grenar, kottar och blad. Anna kommer med fickan full av små röda löv som hon har samlat till mig.40weekend2blogg.jpg41recept-kopiera.jpg

Sedan lagade mannen (vilt) färsbiffar med trattkantareller och potatismos. Någon viltfärs fanns inte denna dag, men med fin nötfärs klarades biffen ändå. Barnen åt falukorv istället. Sicka ungar.

“Om du har torkade trattkantareller ska de läggas i blöt. Låt ligga i ca 10 minuter. Ta upp krama ur och finhacka. Finhacka också löken. Är svampen färsk ska den rensas. Stek svamp och finhackad lök tillsammans med de lätt krossade enbären i lite smör, låt sedan svalna. Blanda röran med färs, äggula, grädde, salt och peppar. Forma till biffar och bryn i omgångar i medelstark värme. Sänk värmen och efterstek. Potatismos och rårörda lingon är gott till”. Ur Vintermat av Sanna Töringe.

40weekend7blogg.jpgVi har ställt in de flesta sakerna från terassen i förrådet. Nu vill man gärna ha den lilla sol som finns rakt på sig, istället för att söka skuggan.40weekend4blogg.jpgVäxterna har grävts ned och flyttats runt. På framsidan står två kopparstarr och lyser upp med sina skira gyllene som vajar i vinden.40weekend6blogg.jpg

I morse var det frost och minusgrader här, men nu skiner solen igen. Med eller utan näsduk. Ha en riktigt fin start på veckan!

Fotografier: Weronica – En mammas dag.

signature

8 comments

  1. Åh vilka fina höstbilder! Nu blev jag inspirerad att ge mig ut och styra upp vår “ödetomt”. Plantera lite ljung och byta ut dom ledsna spröten i krukorna vid entrén. Det får bli till helgen 🙂 Ha en jättetrevlig vecka!

  2. Så fina bilder du lagt upp – får mig på lite bättre humör nu när jag snuvar och snorar som värst. Älskar färgerna och dofterna på hösten, men dessa förkylningar som kommer som ett brev på posten kan jag klara mig utan… 🙁

  3. Vi har också minusgrader att vänta i veckan som kommer. Letade runt efter varma vantar i morse till barnen. Fingervantar räcker inte längre till. Tur att helgen har varit så skön och höstmysig, vi bastade och tände brasa när vi kom hem igår. Vilka fina bilder du visar! Krya på dig nu! / Nilla

  4. Fina W tack för din alltid sprudlande energi och insperation.Här har det ju varit sjukstuga med sen i mitten av förra veckan och det börjar bli otroligt långtråkigt.Ett röjj på altanen och ställa in det som inte behövs längre vore välbehövligt här.Förhopningsvis ger den envisa tröttheten med sig snart och höstvindarnakan blåsa liv i mig snart igen.Din blider och ditt fina inlägg gav mig i a la fall lite enrgi…Tack!!Kram kram och krya till digLina

  5. Härliga bilder. Du är så bra på att få till det. Snyggt! Själv har jag och sambon gjort en dagsutflykt till Oslo i helgen och bra flanerat på Akers brygga. Vi fikade på ett gammaldags konditori där man fick in små kaffekannor i silver. Så sött men lite tantvarning ;)Nyss tog jag in en rosa bukett av de sista sommarblommorna och satt en stund i solen. Vilken härlig dag! Hälsningar från “bästkusten”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *